برگزاری پنجمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد مدیریت بحران

خبرگزاری فارس شنبه 11 بهمن 1399 - 16:12
برگزاری پنجمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد مدیریت بحران

اخبار شرکتها؛ به گزارش خبرگزاری فارس، پنجمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی با رویکرد مدیریت بحران به همت انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم از روزهای 7 و 8 بهمن‌ماه درمحل دانشگاه خاتم برگزار شد.

این کنفرانس در ادامه سلسله کنفرانس‌های ملی فرهنگ سازمانی با اهداف ارتقا توانمندی رهبری و مدیریت بحران، شناسایی پدیده‌های بحرانی و مدیریت پیشگیرانه و ارائه تجارب جهت بحران‌های مشابه آینده در سه حوزه فردی، اجتماعی و سازمانی به ریاست دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران و دبیری علمی دکتر آذر صائمیان برگزار شده است.

دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران در حاشیه این کنفرانس اظهار داشت: موضوع‌های مطرح شده در این کنفرانس، فرهنگ سازمانی و مدیریت بحران و همچنین مسئولیت اجتماعی و مدیریت بحران است.

وی افزود: آنچه که در این کنفرانس توسط استادان، محققان و پژوهشگران برجسته در حال ارائه است نگاهی به تأثیر فرهنگ سازمانی در بهره‌وری سازمانی و مدیریت بحران است و در حوزه مسوولیت اجتماعی نیز به همین صورت خواهد بود.

رئیس انجمن مدیریت ایران با اشاره به حلقه مفقوده مدیریت بحران در فرهنگ سازمانی بیان داشت: طبق بررسی‌ها، در اندکی از سازمان‌ها گزارش مسوولیت اجتماعی وجود دارد. مبتکر ارائه گزارش‌های مسئولیت اجتماعی در کشور، بانک پاسارگاد بود و بعد این تفکر در انجمن مدیریت و دانشگاه خاتم نیز پیگیری و ترویج شده است.

دکتر قاسمی ادامه داد: مسئولیت‌های اجتماعی در رابطه با‌ رضایت و تأمین نیازهای ذی‌نفعان یک بنگاه و سازمان بحث بسیار مهمی است. اقدامات عام‌المنفعه، کمک‌های اجتماعی، فرهنگ‌سازی در ساخت مدارس و کتابخانه‌ها و حمایت از محققین برای ترویج و ارائه کار آن‌ها، در این حوزه  قرار گرفته و نقش مهمی در فرهنگ‌سازی عمومی ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: در این کنفرانس تأکید می‌شود، بنگاهی که مسئولیت اجتماعی خود را تبیین کرده باشد، چگونه می‌تواند در مقابله با بحران‌ها موفق باشد. یکی از رازهای موفقیت سازمان‌ها داشتن مسئولیت اجتماعی است که به بنگاه کمک می‌کند تا ضمن عبور از بحران‌ها، به وضعیت عادی و حتی مطلوب بازگردد.

رئیس دانشگاه خاتم خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ سازمانی نیز به همین شکل است. سازمان‌هایی که تعریف دقیق و ساختار یافته‌ای از فرهنگ سازمانی دارند، در ارائه خدمات و محصولات خود مقید به این فرهنگ هستند که در نهایت این امر منجر به تأمین منافع و رضایت ذی‌نفعان شود.

وی با اشاره به سایر مواردی که در کنفرانس مطرح شده‌است تصریح کرد: خوشبختانه هم بحث فرهنگ سازمانی و هم بحث مدیریت دانشی، در سازمان امور اداره استخدامی کشور مورد توجه قرار گرفته و به دستگاه‌ها و سازمان‌ها ابلاغ شده‌است. در این رابطه نقش دانشگاه خاتم و انجمن مدیریت ایران، نقشی ترویجی و تشویقی است تا نتایج حاصل مورد استفاده مسئولین در رده‌های مختلف قرار گیرد.

دکتر آذر صائمیان دبیر علمی پنجمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی نیز در حاشیه این کنفرانس اظهار داشت: تمامی بحران‌ها قابل پیش‌بینی نیستند و صرفا میزان آگاهی ما نسبت به میزان وقوع است که بحرانی را جدی تلقی می‌کند.

وی با اشاره به بیماری کرونا به عنوان یک بحران افزود: موضوع مدیریت بحران شامل پدیده‌هایی است که ما قادر به شناسایی درجه و شدت وقوع آن نیستیم و نمی‌توانیم تدابیر لازم را اتخاذ کنیم.

دبیر علمی پنجمین کنفرانس ملی فرهنگ سازمانی بیان داشت: ضعف اصلی ما در مواجه با بحران‌ها فقدان دانش کافی است؛ دانشی که مستند نمی‌شود. باید دید تا چه میزان تجارب برتر ثبت می‌شود تا در بحران بعدی از آن استفاده شود.

صائمیان گفت: چابکی در حوزه پیش‌بینی اتفاقات رویکرد بسیار جدی است که اگر سازمان‌ها با شناسایی و تدوین دستورالعمل‌های اجرایی در مقابله با بحران‌ها با افزایش توانمندی به مصاف آن‌ها بروند، قطعا آسیب‌های کمتری وارد خواهد شد.

در روز اول این کنفرانس پس از سخنرانی دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران، دکتر یحیی شامخی مدرس گروه سیاست‌گذاری دانشگاه پنسیلوانیا با موضوع راه رسیدن به تراز جهانی از جامعه محلی، دکتر پرویز بیات دبیرکل انجمن مدیریت ایران با موضوع رویکردی یکپارچه در مسئولیت اجتماعی مدیریت سازمان‌ها و دکتر محمدرضا حمیدی‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع بازنمایی و هویت یابی فرهنگ راهبردی سازمان‌ها به بیان نقطه‌ نظرات، تحقیقات و یافته‌های علمی خود پرداختند.

همچنین نشست تخصصی آزمایشگاه مدیریت به ریاست منوچهر منطقی مدرس و مشاور مدیریت و با حضور احسان شریف احمدیان عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع)، دکتر علیرضا علی‌خان زاده عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین (ع) و دکتر حیدر بیرانوند عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد.

و همزمان در قسمت دیگر سخنرانی‌های علمی توسط دکتر ناصر میرسپاسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم تحقیقات با موضوع نسل جوان و فرهنگ سازمانی، دکتر محسن قدمی مدرس و مشاور مدیریت دانایی میان فرهنگی و نقش آن در توسعه ملی و سازمانی، دکتر غلامرضا خاکی مدرس و مشاور مدیریت با موضوع کارکرد فرهنگ در مدیریت برگزار شد.

در روز دوم این کنفرانس پس از سخنرانی دکتر مجید قاسمی رئیس انجمن مدیریت ایران و رئیس شورای سیاست گذاری کنفرانس، دکتر ایرج سلطانی، دکتر رامبد باران دوست و دکتر علیرضا کوشکی جهرمی به بیان سخنانی درباره موضوعات مرتبط با کنفرانس پرداختند.

 همزمان با سخنرانی‌ها در سالن دیگری نشست تخصصی  با موضوع واقعیت‌های فرهنگ سازمانی در نظام اداری ایران که با حضور دکتر صائمیان دبیر علمی کنفرانس، دکتر رفیع زاده معاون نوسازی اداری سازمان امور اداری استخدامی کشور و دکتر هاشمیه انارکی رئیس امور مدیریت عملکرد و ارتقاء فرهنگ سازمانی سازمان امور اداری و استخدامی کشور برگزار شد.

در ادامه مراسم دکتر رابین‌من رئیس مرکز تحقیقات تعالی سازمانی دانشگاه مسی نیوزلند سخنرانی با موضوع استفاده از الگوبرداری در شرایط بحرانی ارائه کرد. همچنین دکتر محمد صالح اولیاء معاون وزیر نیرو در امور تحقیقات و منابع انسانی مطالبی را با موضوع تحول دیجیتال و فرهنگ سازمانی بیان فرمودند.

در پایان مراسم ضمن قرائت بیانیه کنفرانس توسط دکتر آذر صائمیان دبیر علمی کنفرانس مراسم اهداء جوایز مسئولیت اجتماعی برگزار و از برگزیدگان تقدیر شد.

انتهای پیام/ب

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.