افتتاح 1490 پروژه در خراسان رضوی همزمان با دهه فجر

خبرگزاری ایسنا شنبه 11 بهمن 1399 - 18:47
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: با زحمات مجموعه دستگاهای اجرایی ۱۴۹۰پروژه با اعتباری بالغ بر۶۸۶۰ میلیارد تومان در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی و زیرساختی در خراسان‌رضوی در دهه فجر افتتاح خواهند شد.
افتتاح 1490 پروژه در خراسان رضوی همزمان با دهه فجر

سید کمال‌الدین میرجعفریان در نشست خبری به مناسبت دهه مبارکه فجر که ظهر امروز در سالن شهید قاسم‌ سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خراسان‌رضوی یکی از استان‌های استراتژیک با توجه به موقعیت جغرافیایی و پایتخت معنوی بودن چه در سطح کشور و چه در سطح بین‌المللی است.

وی افزود: رویکردی که استاندار محترم برای ریل‌گذاری و اجرای کارها در این استان تدوین کرده‌اند این است که از همه ظرفیت‌های استان برای رسیدن به این هدف استفاده شود. در چند سال اخیر با توجه به تحریم‌هایی که از طرف استکبارجهانی اعمال شده است قطع به یقین اگر از ظرفیت‌ها غافل شویم با آسیب روبه‌رو شده و نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم. یکی از این ریل گذاری‌ها استفاده از ظرفیت‌های عمرانی است. فعالیت‌های عمرانی تنها به فعالیت‌های فیزیکی محدود نمی‌شود. رکن اصلی اقتصاد و مباحث فرهنگی زیر ساخت‌ها است. زیرساخت‌ها در زمان اجرا می‌تواند بر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی موثر بوده و ریل‌گذاری برای استفاده از ظرفیت‌های حداکثری در فعالیت‌های اقتصادی را رقم بزند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با اشاره به موقعیت استراتژیک خراسان‌رضوی در سطح کشور و سطح بین‌المللی عنوان کرد: خراسان رضوی در مسیر کریدورهای اصلی کشور و هم در مسیر کریدورهای بین‌المللی قرار دارد. بنابراین یکی از ظرفیت‌های بسیار بزرگ اقتصادی و اشتغال شناخت و بسترسازی استفاده از این کریدورها است. در زیر ساخت‌های حمل‌ونقل باید جریان اقتصاد را از مسیر استان هدایت نماییم. با بهره‌برداری از هر خط‌ریلی حجم مبادلات زیادی از این مسیر صورت می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: علی‌رغم محدودیت‌ها و تحریم‌های استکبار جهانی بر کشور با زحمات مجموعه دستگاهای اجرایی ۱۴۹۰پروژه با اعتباری بالغ بر۶۸۶۰ میلیارد تومان در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی و زیرساختی در خراسان‌رضوی در دهه فجر افتتاح خواهند شد. از این تعداد۴۰ پروژه با اعتباری بالغ بر۲۲۰۰ میلیارد در حوزه اقتصادی و 1450 پروژه باقی مانده با اعتباری بالغ بر 4650 میلیارد تومان در حوزه عمرانی و زیرساختی قرار دارد.

میرجعفریان با اشاره به اینکه «این پروژه‌ها در ۱۴ حوزه قرار گرفته‌اند»، افزود: این پروژه‌ها در حوزه‌های صنعت، ارتباطات و مخابرات، توسعه عمران شهری و روستایی، کشاورزی و منابع طبیعی، آب و فاضلاب، مسکن، گازرسانی، زیرساخت‌های آموزشی، بهداشتی و درمانی، زیر ساخت‌های حمل و نقل و انرژی قرار دارند.

وی افزود: در بخش صنعت 40 پروژه با اعتباری بالغ بر 2200 میلیارد تومان، در حوزه ارتباطات و مخابرات یک طرح با ریز پروژه‌های زیاد با اعتباری حدود 2194 میلیارد تومان، در بخش عمران‌شهری ۲۴۷ پروژه با اعتباری حدود 735 میلیارد تومان، در بخش کشاورزی و منابع طبیعی 218 پروژه با اعتباری حدود 303 میلیارد تومان، در بخش آب و فاضلاب 42 پروژه با اعتباری حدود ۲۲۲میلیارد تومان، در بخش مسکن 1491 واحد مسکن مهر و 200 واحد طرح اقدام ملی مسکن با اعتباری بالغ بر۱۷۹ میلیارد تومان، در بخش گازرسانی ۱9پروژه با اعتباری حدود 177 میلیارد تومان، در بخش آموزش ۹۴ پروژه با اعتباری حدود 116 میلیارد تومان، در حوزه بهداشت و درمان 71 پروژه با اعتباری حدود 115 میلیارد تومان، در توسعه عمران روستایی ۲۵۷پروژه با اعتباری حدود ۸۷ میلیاد تومان در شهرستان‌های خراسان رضوی افتتاح خواهند شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی در مورد دستاوردهای استان و مقایسه آن با قبل از انقلاب‌اسلامی بیان کرد: در طول این ۴۲ سال زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی پیشرفت‌های زیادی در استان کرده است. قبل از انقلاب اسلامی در استان بزرگراه وجود نداشته است اما بعد از انقلاب اسلامی ۱۱۰۰کیلومتر بزرگراه در سطح استان احداث شده است، اما این بدین معنی نیست که در حالت ایده‌آل هسیتم. همچنین احداث 1200 کیلومتر بزرگراه در استان در دست اقدام و یا در برنامه‌های آینده دیده شده است. راه‌های اصلی در استان از 530 کیلومتر قبل از انقلاب اسلامی به 1290 کیلومتر توسعه پیدا کرده است. در زمینه توازن بخشی در مراکز توسعه نیافته و مراکز تولیدی در روستاها از ۱۱۸ کیلومتر راه به ۷۷۳۳ کیلومتر، در زمینه توسعه ریلی در استان که قبل از انقلاب این مساله وجود نداشت در طول 42 سال گذشته ۱726کیلومتر شبکه ریلی در استان به بهره برداری رسیده است. با این شبکه ریلی بیش از 7.3 میلیون تن بار در سال جا به جا می‌شود.

میرجعفریان افزود: در خراسان رضوی قبل از انقلاب 4 بیمارستان وجود داشته است که امروزه این تعداد به ۶۹ بیمارستان و تعداد تخت‌های بیمارستانی از ۱۱۰0 به ۱۲۸۰۰تخت افزایش پیدا کرده است. مراکز بهداشتی شهری از صفر به۱۸۹ عدد و خانه‌های بهداشت روستایی از صفر به بیش از ۲۲۸عدد رسیده است.

وی بیان کرد: امروز در استان در زمینه زیرساخت‌های آموزشی 3789 مدرسه روستایی و 2375 مدرسه در شهرها وجود دارد. همچنین سالن‌های ورزشی از 18 سالن ورزشی به ۳۱۰ سالن و استخرها در استان از 2 عدد به 21 استخر افزایش یافته است. این ساخت و سازها امید بخش است اما ایده ال نیست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی در مورد طرح تفضیلی مشهد افزود: در بحث طرح های تفصیلی و جامع با تلاش انجام گرفته در سه ماه گذشته اتفاقات خوبی رقم خورده است. طرح‌های تفصیلی بعضی از شهرها که راکد مانده بود تصویب شد. طرح تفصیلی پهنه جنوب غربی مشهد در جلسه کمیسیون ماده ۵ تعیین و تکلیف شد. برای سایر پهنه‌ها هم آمادگی داریم تا هر زمانی کار کمیته فنی اتمام یافت حداکثر در کمترین زمان تعیین و تکلیف شود.

وی در مورد پیشرفت طرح آزادراه حرم تا حرم گفت: در دوماه گذشته حدود ۴الی ۵جلسه در جهت رفع موانع برای این پروژه انجام شد. در نشستی که با حضور معاون وزیر، استاندار خراسان رضوی و مجمع نمایندگان برگزار شد این موضوع پیگیری شده و قول‌های مساعدی داده شد. این پروژه از سمت قم تا گرمسار اتمام یافته، از گرمسار تا سمنان تقریبا به آسفالت رسیده و از محدوده نیشابور هدف گذاری شده است. در جلسه برگزار شده مقرر شد تا قرارگاه خاتم الانبیا فعالیت پروژه را افزایش دهد.

میرجعفریان در مورد پروژه‌های نیمه تمام استان خاطرنشان کرد: پروژه‌های نیمه تمام یکی از مباحثی است که در سطح کشور نیز وجود دارد. این تعداد 3700 پروژه است. رویکردی که جناب استاندار دنبال می‌کنند این است که پروژه‌های نیمه تمام تکمیل شوند. این مساله در سفرهای استانی استاندار محترم مورد ملاحظه قرار گرفته است. تکمیل این پروژه‌ها با توجه به منابع باید در دستور کار قرار بگیرند.تمام پروژه‌ها در بخش زیرساخت‌های زیر بنایی اولویت‌بندی شده است.

وی افزود: در زمینه آب نیز نقشه راهی برای استان تعیین شده است. 500 میلیارد تومان از ظرفیت قانونی ماده 56 برای اجرایی شدن پروژه‌های آب در استان هدف‌گذاری شده است. مجموعا حدود 800 میلیارد تومان برای پروژه‌های آب و راه از طریق ظرفیت قانونی ماده 56 در نظر گرفته شده است. حدود 300 میلیارد از 500 میلیارد تومان برای آب‌رسانی برای روستاها و شهرها در استان قرارداده شده است. 230 روستا در سطح استان به صورت سیار آبرسانی شده و 350 روستا در سطح استان آب دارند اما تنش آبی دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌رضوی در مورد برنامه‌های در نظر گرفته شده برای سرانه آموزشی در حاشیه شهر مشهد گفت: نقشه‌راهی برای حاشیه شهر مشهد تهیه شده است. در نشستی که با دستگاه‌های متولی و دستگاه‌های حاکمیتی برگزار شده است، مقرر شد تا به تفکیک محلات و زون‌های هشت منطقه سرانه‌های استاندارد مشخص شده و کمبودها بیان شوند. کسری شاخص‌ها به پروژه تبدیل شده و اینگونه نیاز محلات مشخص می‌شود. یکی از معضلات حاشیه شهر مشهد کمبود شدید سرانه آموزشی است.

وی در مورد تکمیل قطار بین شهری مشهد و گلبهار اظهار کرد: در سفر دکتر نوبخت به استان این مساله توسط استاندار پیگیری شد. همچنین با انجام مکاتبات با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شهری در ماه گذشته معین شد تا 200میلیارد تومان توسط شرکت شهرک‌های شهرهای جدید و۳۰۰میلیارد از فروش اوراق توسط دولت اعتبار این پروژه تامین گردد.

انتهای پیام 

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.