به گزارش خبرنگار مهر، این خاطره را شاید بارها شنیده باشیم که سردار شهید قاسم سلیمانی در بحبوحه نبرد با داعش در کشور عراق، طی تماس تلفنی با همرزمان در پادگانی در تهران به آنان تأکید میکرد که در برف زمستانی این روزها علوفهای برای آهوهای اطراف پادگان تأمین کنند.
دعای آهوها
وقتی همرزمان ایشان از اصرار این مرد بزرگ برای تأمین علوفه حیات وحش آن منطقه پرسیدند، ایشان پاسخ دادند که من به دعای آهوها اعتقاد دارم.
مخلوق خداوند است و بی شک برای آفریدگارش عزیز است و از این جهت هر اقدامی که برای مراقبت و حفاظت از حیات وحش انجام شود مورد رضایت خالق است. مسئلهای که گاه بارها در زندگی عرفا و علما و بزرگان نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
این روزها که سرمای پاییزی خود را نشان میدهد و در آستانه زمستان قرار داریم بی شک یکی از موضوعات مهم بحث تغذیه حیات وحش است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما در خراسان جنوبی هفت منطقه حفاظت شده، سه پناهگاه حیات وحش، شش منطقه شکار ممنوع و چهار منطقه شکار ممنوع مرزی داریم.
اسدالله حاتمی بیان کرد: برای تأمین علوفه حیات وحش در این مناطق گفته شده سال گذشته ۷۰ تن علوفه خریداری و ذخیره سازی کردیم.
مناطق حفاظت شده از نظر منابع آبی مشکل ندارند
حاتمی با تأکید بر اینکه این میزان علوفه در شهرهایی چون طبس، فردوس، قاین و خوسف ذخیره شده است، ادامهداد: البته این علوفه قابلیت حمل به سایر مناطق را نیز دارد.
وی اظهار کرد: نکته لازم به ذکر این است که ما در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع خراسان جنوبی از نظر منابع آبی برای حیات وحش مشکل خاصی نداریم و سال گذشته بارندگیهای به نسبت خوبی داشتیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه سنگ آبه های طبیعی در این مناطق پر شده است، گفت: در مجموع در زمینه آب و تغذیه حیات وحش همه چیز تحت کنترل است.
حاتمی با تأکید بر اینکه نمیخواهیم حیات وحش را به علوفه طبیعی وابستگی زیادی پیدا کنند، بیان کرد: از این جهت این علوفه در شرایط آب و هوایی ویژه چون یخبندان شدید و برف در این مناطق توزیع میشود.
وی یادآور شد: البته به واسطه بارندگیهای سال گذشته بیشتر مناطق تحت حفاظت و شکار ممنوع خراسان جنوبی از نظر پوشش گیاهی وضعیت بسیار خوبی دارند.
جبران خسارت آسیب حیات وحش به مزارع
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: اگر به واسطه خشکسالی و … حیات وحش به مزارع کشاورزان و روستاییان ما خسارتی وارد کنند، راه جبران وجود دارد.
حاتمی بیان کرد: یک فرم کارشناسی در این زمینه داریم که کارشناس ما بعد از بازدید از منطقه آسیب دیده و برآورد هزینه آن را تکمیل و برای پرداخت خسارت به سازمان ارسال میکند.
وی اظهار کرد: مواردی بوده که فرمها را تکمیل و ارسال کردهایم و سازمان حفاظت محیط زیست در حال پیگیری موضوع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه در سال جاری به نسبت سال گذشته تعداد شاکیان از خسارت حیات وحش به مزارع به شدت کاهش پیدا کرده است.
حاتمی ادامه داد: ما قبل از ورود خسارت هم برای روستاهایی که در آن احتمال آسیب توسط گرگ وجود دارد، کلاسهای آموزشی گذاشته و راههای حفاظت از دامهایشان را به آنان آموزش دادهایم.
وی یادآور شد: در مناطقی در شهرستان سربیشه و درمیان و لشکرگاه خضری قاین احتمال آسیب به دام و مزارع توسط گرگ وجود داشته که اهالی این مناطق از کارگاههای آموزشی بهره بردهاند.