سطح کیفی کتاب‌های ارسالی به جایزه ادبی مشهد فراتر از انتظار بود 

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 12 بهمن 1399 - 07:57
دبیر جایزه ادبی مشهد گفت: تعداد آثاری که در بخش کتاب به ما رسیده فراتر از سطح انتظار ما بود و آن‌طور که داوران به ما اطلاع دادند سطح کیفی آثار بسیار خوب بوده است.  
سطح کیفی کتاب‌های ارسالی به جایزه ادبی مشهد فراتر از انتظار بود 

حسین لعل‌بذری در نشست دبیران و داوران جایزه ادبی مشهد که شامگاه ۱۱ بهمن در فرهنگسرای ترافیک برگزار شد، اظهار کرد: تا اینجای کار اتفاقات خوبی رخ داده و امیدواریم پس از این نیز به لطف اهالی ادبیات اتفاق خوبی ابتدا در سطح شهر مشهد و سپس در سطح کشور رخ بدهد و جایزه ادبی مشهد تاثیر خود را در کل کشور بگذارد. 

وی افزود: در مرحله اول این جایزه، هیئت انتخابی داشتیم که آثار را بررسی می‌کردند و آثاری که سطح آن‌ها شایستگی ورود به مرحله بعدی را داشت انتخاب می‌کردند. پس از آن مرحله اولیه داوری صورت می‌گرفت و نهایتا داوری نهایی توسط داوران دیگری صورت می‌گرفت. 

دبیر جایزه ادبی مشهد با بیان اینکه «۳۲ داور در روند برگزاری این جایزه نقش‌آفرینی کردند» با معرفی برخی از آن‌ها، گفت: در مرحله هیأت انتخاب در بخش شعر، داوران آقای قاسم رفعت حسینی و خانم دلدار بهاری، در بخش داستان آقای کاظم آوایی و خانم وحیده ابراهیم‌زاده بودند. در مرحله اول داوری نیز در بخش شعر آقایان قاسم رفیعا، یوسف بینا و خانم‌های بزم‌آرا و برهمند به دبیری آقای جواد گنجعلی و در بخش نهایی شعر آقایان محمدکاظم کاظمی، محمدسعید میرزایی، علیرضا بدیع و خانم لیلا کردبچه جایزه ادبی مشهد را همراهی کردند.

حضور فرهنگ‌ها و قومیت‌های مختلف در جایزه ادبی مشهد

در ادامه این نشست، فرهاد بردبار، دبیر بخش رمان جایزه ادبی مشهد، عنوان کرد: نزدیک به ۵۵۰ اثر در بخش تک اثر دریافت کردیم که ۶۰ اثر به بخش نهایی رسید. از این بین ۱۰ اثر به عنوان کاندیدای نهایی به‌زودی اعلام می‌شوند. در این جایزه آثار ارسالی خوبی را شاهد بودیم و تنوع جغرافیایی خوبی نیز در آثار وجود داشت. ما حتی آثاری از فارسی‌زبانان غیر ایرانی داشتیم و حتی داستانی داشتیم که در سیستان می‌گذشت و داستان مردم پاکستان بود که نثر بسیار خوبی داشت. 

وی افزود: پرداختن به قومیت‌های مختلف در موقعیت‌های جغرافیایی متفاوت بخشی از رسالت داستان است و بیان دغدغه انسان‌هایی است که ایران زندگی می‌کنند باید اتفاق بیفتد. زیبا است که هویت‌های شهری در داستان‌ها حضور بیشتری داشته باشد و جزوی از شخصیت یک داستان باشد. این اتفاق در خیلی از تک‌اثرها افتاده بود که آن را باید به فال نیک گرفت.

با داوری آثار روایت‌نگاری به تمام مشهد سفر کردیم 

محبت محبی، داور بخش روایت‌نگاری جایزه ادبی مشهد در ادامه این نشست بیان کرد: یکی از بخش هایی که خیلی مرتبط به مشهد است، بخش روایت‌نگاری است و جذابیت آن برای من به همین دلیل است. مشهد یک کلان‌شهر است با ویژگی‌های تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی منحصر به‌فرد در ایران و جایزه ادبی مشهد و پرداخت آن به مستندنگاری فرصت مغتنمی بود. باید بگویم جایزه‌های ادبی خیلی محدودی به این حوزه می‌پردازند و شاید فقط در اصفهان چنین چیزی را شاهد بوده‌ایم. 

وی افزود: مشهد این ویژگی را دارد که چه زائران و چه مجاوران با آن در ارتباط هستند و لزومی ندارد که یک فرد حتما اهل مشهد باشد تا بتواند تا در بخش مستند نگاری اثر خوبی را داشته باشد. فکر می‌کنم در انتخاب‌های نهایی هم از اهالی مشهد و هم از اهالی شهرهای دیگر برگزیده خواهیم داشت. باید این را اذعان کنیم که روایت‌نگاری و مستندنگاری شاید تعریف خیلی مشخصی ندارد و در قیاس با حوزه‌های دیگر ادبیات که در این جشنواره وجود دارد، بسیار جوان است. 

داور بخش روایت‌نگاری جایزه ادبی مشهد بیان کرد: یکی از ویژگی‌های مستندنگاری میان رشته‌ای یا میان‌هنر بودن است و به همین دلیل ممکن است که در سال‌های اول ما با آثاری روبه‌رو شویم که خیلی زود بتوان آن‌ها را کنار گذاشت، اما این حرف دلیل بر این نیست که ما آثار خوب دریافت نکرده‌ایم. 

محبی عنوان کرد: ضمن تشکر از شهرداری مشهد که موضوع روایت‌نگاری را به عنوان یک بخش در این جشنواره انتخاب کرد، به نظر می‌رسد که اگر خارج از زمینه ادبیات به روایت‌نگاری نگاه کنیم، کارکردهای زیادی می‌تواند داشته باشد. در این حوزه که می‌تواند مبتنی بر پژوهش باشد خیلی جوان هستیم و نمونه‌های خوبی در کشورمان خیلی محدود تولید شده است. 

وی ادامه داد: انتشارات‌هایی که به این حوزه ادبیات بپردازند شاید در سال‌های اخیر به‌ وجود آمده‌اند و به صورت تخصصی به مستندنگاری یا جستارنویسی توجه می‌کنند و شاید دلایل آن موضوعات اقتصادی و جذب مخاطب باشد و می‌تواند اتفاق خوبی باشد که جایزه ادبی مشهد نیز به عنوان یکی از اولین جشنواره‌ها به این موضوع پرداخته است.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.