حجتالاسلام و المسلمین حسن امیری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: شیوع ویروس کرونا منابع مالی نذورات امامزادهها را کاهش داد و در این ایام جذب کمک خیران هم کمتر شد لذا قریب به اتفاق امامزادههای استان برای توسعه و تکمیل به منابع مالی نیاز دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه وضعیت فیزیکی امامزادگان به لحاظ زیرساختی در شأن امامزاده و زائران نیست، افزود: در سفر ریاست جمهور ۴۰۰ میلیارد تومان طرح جهت توسعه و زیرساخت اولیه بقاع و اماکن متبرکه ارائه شد اما تا کنون اعتباری به طرحهای مذکور تخصیص داده نشده است.
وی ادامه داد: متاسفانه امامزاده و مسجدی در استان نداریم که همه بخشهای آن از جمله صحن، حرم، سرویس بهداشتی، سکوها و سایر خدمات مطلوب و تکمیل شده باشد.
امیری بیان داشت: عدم تخصیص اعتبار لازم به اماکن مذهبی در دولت سابق باعث شد که بقاع متبرکه استان مورد بیمهری قرار گیرند و همین امر موجب شد پایه اعتبار دولتی اماکن و مراکز مذهبی در استان ناچیز باشد و در نهایت نسبت به استانهای دیگر توسعه لازم صورت نگیرد.
هنوز فرهنگ دفن اموات در جوار امامزاده نهادینه نشده است
وی افزود: کارهای عمرانی به علت بیمهری مسئولان، عدم جذب منابع مالی خیران از سوی هیات امنا، نبود اعتبار از سوی سازمان اوقاف و عدم ایجاد منابع اقتصاد پایدار در بقاع نیمهکاره مانده است.
امیری گفت: در استانهای دیگر حقالدفن در بقاع متبرکه یک منبع تامین مالی پایدار محسوب میشود که این فرهنگ علیرغم جلسات مکرر و نشستهای تخصصی صورت گرفته در چند سال اخیر هنوز اجرایی نشده، هرچند که جانمایی دفن اموات در اکثر امامزادهها انجام شده است، و این مهم به لحاظ معنوی، فرهنگی، اجتماعی و عمرانی و.... میتواند اثرات چشمگیری در توسعه بقاع متبرکه استان داشته باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بیان داشت: البته طرحهای اقتصادی خوبی مثل شیلات، کشاورزی، باغداری و... برای تامین درآمد برای بقاع متبرکه در ۲ سال اخیر ایجاد شده است که آینده خوبی برای درآمد پایدار اماکن رقم خواهد خورد.
وی اظهار داشت: امامزاده سید محمد آفتابی(ع) فارسان یکی از همین امامزادههایی است که حتی ضریح آن هم نصب نشده و در وضعیت نامناسبی قرار دارد. امیری ادامه داد: برای تکمیل پروژه امامزاده فارسان ۲ میلیارد تومان اعتبار لازم داریم که هیات امنا برای تامین منابع مالی تلاش میکند اما متأسفانه نذورات و کمکهای مردمی در این محل کم بوده و کمکهای خیران را لازم دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ پروژه بزرگ و کوچک در جهت توسعه بقاع متبرکه استان در حال اجراست، افزود: ساخت حرم و تربتخانه امامزاده حمزه علی(ع)، طرح توسعه صحن جنوبی امامزاده ۲خاتون شهرکرد و رفع مشکل سرویس بهداشتی این امامزاده، تکمیل زائرسرای جدید امامزاده شیخشبان و رفع مشکلات ناشی از سیل امامزاده بارده در حال اجراست که جهت تکمیل این فعالیتها نیازمند کمک خیرین و مردم استان هستیم.
پایان پیام/ ۶۸۰۳۶