تصاویری از کشاورزان نامرئی در امریکا

صدا و سیما یکشنبه 20 آذر 1401 - 15:10
بازدید‌های میدانی خبرنگاران درباره سطح تولید محصولات کشاورزی در امریکا، علاوه بر جمع آوری و ارائه آمار و اطلاعات مربوطه، بار دیگر یک واقعیت غالبا پنهان، اما اثرگذار و بنیادین در این عرصه اقتصادی را نمایان ساخت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نگاهی به گزارش‌های خبری رسانه‌های امریکایی از برداشت انواع محصولات کشاورزی در پائیز امسال نشان می‌دهد که برخلاف تصور فراگیر، استفاده از نیروی کار انسانی برای مزرعه داران و مجتمع‌های کشت و صنعت این کشور، همچنان رایجترین روش تولید در مزارع است و با افزایش مداوم هزینه‌های انرژی و خدمات فنی مهندسی، گسترده‌تر نیز می‌شود.

مزرعه داران و کارفرمایان کشاورزی در کالیفرنیا می‌گویند که بکار گیری نیروی انسانی در مزارع صیفی، سبزیجات و باغ ها به مراتب به صرفه‌تر و مطمئن‌تر از استفاده از تجهیزات مدرن مجهز به هوش مصنوعی و ماشین آلات غول پیکری خودکاری است که بطور مکرر در گزارش‌های تصویری و برنامه‌های تلویزیونی به نمایش در می‌آیند.

عمده‌ترین دلیل این امر، از یک سو هزینه‌های سنگین خرید، نگهداری و پشتیبانی این تجهیزات و همچنین انعطاف ناپذیری آن‌ها در شرایط مختلف است و از سوی دیگر، افزایش چشمگیر کشاورزان مهاجر مکزیکی است که در سال‌های اخیر و در پی اجرای توافقنامه نفتا (توافق کشاورزی میان مکزیک، امریکا و کانادا) مزارع کوچک روستایی خود را از دست داده و ناگزیر به مهاجرت شده اند.

عمده این کشاورزان که اکثر آن‌ها مهاجران غیر قانونی اند، در مزارع تولید محصولات جالیزی، صیفی و سبزیجات، کشتی‌های ماهیگیری و یا مراکز نگهداری و پرورش دام‌های نیمه وحشی بکار گرفته می‌شوند.

در مزارع محصولات اساسی مانند غلات و دانه‌های روغنی نیز، کارفرمایان بکارگیری همان ماشین آلات مرسوم دهه‌های گذشته را به استفاده از سامانه‌های جدید مجهز به رادار، پهپاد یا هوش مصنوعی ترجیح می‌دهند، اما فناوران و سازندگان تجهیزات مدرن معتقدند که با توجه به سرعت بالای تغییرات در تمدن بشری و دگرگونی‌های مداوم در پلتفرم‌های اقتصادی، حرکت در این مسیر اجتناب ناپذیر است و تولیدکنندگان بزودی در می‌یابند که هزینه کردن برای چنین تجهیزاتی برایشان سودآور است و یک سرمایه گذاری زودبازده به شمار می‌رود.

در این گزارش که درباره پیش بینی سطح تولید کشاورزی امریکا در پائیز ۲۰۲۲ تهیه شده، بجای دستگاه‌های چندکاره و خودکار، صد‌ها کارگر اسپانیایی تبار دیده می‌شود که در ردیف‌های منظم مشغول برداشت محصول اند.

یک مزرعه سیب زمینی در جانستون کارولینای شمالی با حدود ۵۰۰۰ کارگر مکزیکی که فقط ۳۵ درصد آن‌ها مجوز فصلی دارند، تاکستان‌های کالیفرنیا که حدود ۹۳۰۰۰ کارگر مهاجر در آنجا کار می‌کنند، باغ گیلاس در اطراف واشنگتن با حدود ۲۱ هزار کارگر، مزرعه کلم بروکلی در کالیفرنیا با ۴ هزار کارگر و قایق‌های ماهیگیری در آلاسکا مکان‌هایی است که این گزارشگر به آنجا سرکشی کرده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.