دانش فنی تولید غلات بدون گلوتن برای نخستین بار در کشور اختراع شد

خبرگزاری فارس پنج شنبه 24 آذر 1401 - 11:26

 به گزارش خبرگزاری فارس از اراک؛ برای نخستین بار در کشور متخصصان یک شرکت دانش بنیان در استان مرکزی موفق به دستیابی به دانش فنی تولید غلات بهبود یافته و بدون گلوتن شدند.

این شرکت که با هدف فعالیت در عرصه فناوری زیستی در سال 99 فعالیت خود را آغاز کرد، موفق به طراحی و تولید دو ایده بهبود و غنی سازی خوراک دام با املاح معدنی و آرد بهبود برای نخستین بار در کشور شد.

علی انصاری مدیرعامل جوان این شرکت دانش بنیان در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: فارغ‌التحصیل مهندسی متالوژی دانشگاه علم و صنعت تهران هستم که در سال 99 شرکت دانش بنیان پیشگامان دانه‌هایی طلایی ایرانیان را به ثبت رسانده و فعالیت در عرصه‌ فناوری زیست محیطی را با ایجاد چندین فرصت شغلی آغاز کردم.

وی بیان می‌کند: چالش‌های کشور در عرصه تامین نهاده‌ و خوراک دام موجب شد برای رفع این نیاز آستین‌ها را بالا زده و پس از تحقق و بررسی ایده «بهبود و غنی سازی خوراک دام» را طراحی و به مرحله تولید و سپس ثبت اختراع برسانیم.

این تولیدکننده با بیان اینکه پس از ثبت اختراع با حمایت‌های پارک علم و فناوری استان مرکزی به عنوان یک واحد پیش رشد فعالیت در این عرصه را با جدیت دنبال کرده است، اظهار می‌کند: طرح بهبود و غنی سازی خوراک دام از پروتئین، ویتامین و املاح معدنی در سال 99 به ثبت اختراع رسید، اما به دلیل نبود سرمایه‌گذار و حمایت مالی به مرحله تولید نرسید، در حالی که این محصول به علت غنی بودن از ویتامین‌ها و پروتیین‌ها قادر است تمام املاح معدنی مورد نیاز دام را تامین و چالش کشور در زمینه تهیه و تامین خوراک دام در فصل زمستان و سرما را جبران کند.

رضایی بیان می‌کند: لازمه تولید این محصول ایجاد محیط گلخانه‌ای و سرمایه اولیه 500 میلیون ریال در فاز اول است، اما متاسفانه به دلیل نبود حمایت وارد مرحله تولید نشد.

وی در خصوص محصول دیگر این شرکت می‌گوید: از آنجا که افراد مبتلا به بیماری‌های چون کم خونی و سایر بیماری‌ها باید از آرد بهبود شده و بدون گلوتن استفاده کنند، ایده تولید آرد بهبود یافته را پس از طی یک سال تحقیق و توسعه طراحی و به مرحله ثبت اختراع رساندیم.

رضایی با اشاره به اینکه این مصرف محصول مزیت‌های فراوانی برای بیماران مبتلا به کم خونی و سایر بیماری‌ها داشته و موجب بهبود سلامت آنها می‌شود، ادامه می دهد: بیماران برای جبران کمبود ویتامین‌ها ناچار به مصرف قرص و دارو هستند، در حالی که مصرف این آرد غنی شده ویتامین‌های مورد نیاز بدن آنان را جبران می‌کند.

وی با بیان اینکه این محصول با سرمایه 15 میلیارد ریال و با توجه به اهمیت آن به مرحله تولید رسیده و هم اکنون آرد بهبود یافته و بدون گلوتن در مصارفی چون تولید نان مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیان می‌کند: تولید انبوه این محصول می‌تواند از واردات آن که به میزان اندک صورت می‌گیرد، جلوگیری و در خروج ارز از کشور یاری رسان اقتصاد داخلی باشد.

این تولیدکننده از راه‌اندازی فاز دوم این طرح در تابستان سال آینده خبر داده و می‌گوید: در فاز دوم این طرح افزایش تولید سه محصول آرد غنی شده از آهن، آرد بدون گلوتن و آرد بهبود یافته با ویتامین در دستور کار قرار داد.

به گفته وی مصرف این محصول فناورانه نه تنها برای بیماران، بلکه برای سلامت تمام افراد جامعه مفید بوده و به حفظ سلامت آنان کمک می‌کند.
گفت‌وگو از حمیدرضا جلالی
پایان پیام/ 

 

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.