رشد اندک شاخص بورس

دنیای اقتصاد پنج شنبه 01 دی 1401 - 00:09
نماگر اصلی بازار سهام، در پایان دادوستدهای روز چهارشنبه با رشدی نزدیک به 4‌هزار و 100واحد به یک‌میلیون و 496‌هزار واحد رسید. در این روز، شاخص هم‌‌‌وزن نیز با افزایش 3‌هزار و 322واحدی از 445‌هزار واحد عبور کرد. افزایش امیدها به احیای برجام، یکی از محرک‌‌‌های اصلی بازار در روز گذشته بود، به‌طوری ‌‌‌که صنایع بانکی، با بیشترین ورود پول حقیقی همراه ‌‌‌شدند. تاثیر معکوس اخبار برجام بر سهام شرکت‌های دلاری نیز موجب شده است تا پول حقیقی از گروه موادشیمیایی و فلزات اساسی خارج شود. در کنار این موارد، انتشار اخباری مبنی بر معافیت دارو از مالیات در روزهای اخیر، گروه مواد دارویی‌‌‌ را با استقبال سهامداران حقیقی همراه کرده است. 

 بورس تهران آخرین روز کاری هفته جاری را با رشد ۲۸/ ۰درصدی نماگر اصلی بازار به پایان رساند. شاخص کل روز چهارشنبه، با افزایش ۴‌هزار و ۱۰۰واحدی به یک‌میلیون و ۴۹۶‌هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز دوباره به زیر ۳‌هزار میلیارد تومان کاهش یافت و تا ۲هزار و ۷۵۰میلیارد تومان افت کرد. در ضمن ۸میلیارد تومان از سرمایه افراد حقیقی از بازار خارج شد که این مبلغ کمترین میزان از ۷ آبان سال‌جاری بوده است. عمده نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل، مربوط به سهام بانکی‌‌‌ها بوده است. به نظر می‌‌‌رسد، اخبار برجام و افزایش اندک امیدها به احیای دوباره توافق هسته‌‌‌ای به‌واسطه دیدار امیرعبداللهیان، وزیر خارجه با جوزف بورل، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، موجب شده است تا سهام بانک‌هایی مانند ملت، صادرات و تجارت مورد استقبال اهالی بازار قرارگیرد. بازار سهام در معاملات روز چهارشنبه شاهد ورود پول حقیقی به گروه‌های بانکی، دارویی و سرمایه‌گذاری‌‌‌ بود. علاوه بر اخبار مرتبط با برجام و تاثیر آن بر گروه بانکی، معافیت خرید دارو از مالیات نیز، موجب ورود پول حقیقی به این گروه شده است. لایحه معافیت دارو از مالیات در روزهای اخیر از سوی دولت به مجلس ارائه شده و با رای موافق ۱۸۰نماینده مجلس به تصویب رسیده است. طی هفته‌‌‌های اخیر نیز اطلاعیه‌‌‌هایی در خصوص دریافت مجوز افزایش نرخ محصولات دارویی از سازمان غذا و دارو توسط شرکت‌های دارویی روی سامانه کدال بارگذاری شده بود که همین امر موجب اقبال سهامداران به گروه دارویی در چندهفته اخیر شده است. از طرف دیگر، گروه‌های‌‌‌ مواد شیمیایی، فرآورده‌‌‌های نفتی و فلزات اساسی با خروج پول حقیقی همراه شدند. روند پرابهام قیمت‌های جهانی مواد شیمیایی و افزایش امیدها به احیای برجام بر سهام شرکت‌های دلاری و صادراتی اثر منفی گذاشته و موجب معکوس‌شدن روند قیمتی سهام این شرکت‌ها شده است.  اخبار مرتبط با توافق ایران و غرب و افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی به‌واسطه کوتاه‌‌‌آمدن چین از سیاست‌‌‌های کووید صفر موجب شده است تا شاخص بازار سهام، معاملات خود را روز چهارشنبه با افزایش هرچند اندک به پایان برساند. این متغیرها به معاملات روز گذشته بازار سهام کمک کرده؛ اما همچنان رکود اقتصادی ناشی از افزایش نرخ بهره و تداوم اعمال سیاست‌‌‌های سختگیرانه انقباضی در ایالات‌متحده باعث شده است تا تقاضای کل در اقتصاد جهانی در پیش‌بینی‌ها رو به کاهش و آینده قیمت‌‌‌ دارایی‌‌‌های پایه با ابهاماتی همراه باشد. کارشناسان معتقدند احتمال اصلاح نرخ دلار به‌واسطه احیای برجام، می‌تواند ورق را به ضرر بورس برگرداند. از طرفی صحبت‌‌‌های اخیر رئیس بانک مرکزی در خصوص افزایش نرخ سود بانکی برای کنترل نرخ تورم، میل به پس‌‌‌انداز بیشتر را در اقتصاد بالا برده و موجب کاهش گردش پول می‌شود. این امر موجب کاهش ورود نقدینگی به بورس شده و به احتمال زیاد، حرکت صعودی شاخص کل در یک‌ماه اخیر را متوقف خواهد کرد.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.