به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, هفته قبل در بخش کشاورزی با خبر شیرینی و آجیل شب یلدا آغاز شد. رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران با بیان اینکه بعد از حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت مواد اولیه برای شیرینی قیمت مصوبی تعیین نمیشود، گفت که تعیین قیمت شیرینی بر اساس مواد استفاده شده و در اختیار واحد صنفی است. البته اتحادیه نیز بر آن نظارت خواهد داشت و شیرینی برای شب یلدا گران نخواهد شد.
رییس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار تهران با بیان اینکه عرضه و تقاضا قیمت اصلی اجناس را مشخص میکند، اظهار کرد که کمبود خاصی در زمینه خشکبار نداریم به جز چند نوع که رایزنی به جهت واردات این نوع محصولات در حال انجام است.
وی همچنین عنوان کرد که به جهت اینکه قیمت آجیل شب یلدا ارزانتر تمام شود برخی کسبه سلیقهایی عمل کرده و بادام زمینی ریز یا درشت، میوه خشک ارزان قیمت، انواع برگه، فندق خام به جای مغز فندق و نخودچی را در آجیل شب یلدا مخلوط کرده و قیمت را کمتر میکنند.
"معطلی ۸ روزه کانتینرهای حمل محصولات کشاورزی در مرز آستارا" از دیگر خبرهای منتشر شده در این هفته بود. رئیس انجمن گلخانهداران و صادرکنندگان محصولات سبزی و صیفی گلخانهای ضمن اشاره به اینکه کانتینرهای حمل محصولات کشاورزی به دلیل وجود برخی مسایل در پایانه مرزی آستارا ۸ روز معطل میشوند، توجه دستگاههای مربوطه به یارانه سوخت حمل هوایی را ضروری دانست.
وی همچنین اعلام کرد که یارانه حمل هوایی مصوب و در بودجه سال ۱۴۰۰ قرار گرفت. همچنین به تبع آن با پیگیریهای انجام شده در بودجه ۱۴۰۱ هم مجدد قرار گرفت و مصوب شد. اما در بحث تخصیص یارانه سوخت حمل هوایی آن طور که در قانون ذکر شده باید یک شیوه نامه اجرایی برای آن نوشته شود.
از خبرهای دیگر منتشر شده در بخش کشاورزی در هفته جاری خبر قیمت تخم مرغ و ضرر مرغداران بود. مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در رابطه با قیمتهای جدید تخممرغ که اخیرا در میادین اعلام شده، گفت سازمان میادین میوه و تره بار از ما استعلام گرفت و ما نیز پس از کشف قیمت به آنها قیمت تمام شده تخممرغ را اعلام کردیم. در حقیقت قیمتهای اعلام شده پیشنهادی بود و ستاد تنظیم بازار باید در مورد قیمتها نهایی تصمیمگیریهای لازم را انجام دهد.مرادی گفت قیمتتمام شده هر کیلو تخممرغ درب مرغداریها حدود ۴۹ هزار تومان است.
"آنچه در مورد زعفران نمیدانید" نیز یکی دیگر از خبرهای منتشر شده در بخش کشاورزی بود. عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه ایزو (سازمان بین المللی استاندارد سازی) برای ادویه و چاشنی شاخصهایی را تعیین کرده است که بر اساس آن کیفیت تعیین میشود، گفت: زعفران با شاخص هایی، چون کروسین (رنگ)، سافرانال (عطر)، پیکرو کروسین (تلخی)، رطوبت و... سنجیده میشود و کروسین زعفرانهای نو (محصول ایران) در ابتدای فصل برداشت تا بالاتر از ۳۰۰ هم میتواند باشد که چنین محصولی ارزشی به مراتب بالاتری دارد. همچنین سافرانال زعفرانهای ایرانی نیز بین ۳۰تا ۴۰ است.