واکسن کرونا می‌تواند ایمنی بسیار زیادی در این بیماران ایجاد کند

بهداشت نیوز شنبه 03 دی 1401 - 20:03

به گزارش بهداشت نیوز، افراد مبتلا به سرطان خون معمولاً سیستم ایمنی ضعیفی دارند که آن‌ ها را در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار می ‌دهد. علاوه بر این، درمان های رایج سرطان باعث می ‌شود که این افراد پس از واکسیناسیون کرونا، آنتی ‌بادی‌ های کمی علیه این ویروس ایجاد کرده یا اصلاً آنتی ‌بادی تولید نمی کنند. از سوی دیگر، این مطالعه نشان می ‌دهد که واکسیناسیون می ‌تواند سلول‌ های T را فعال کند که مسئول ایمنی طولانی‌مدت هستند.

سرپرستی این تیم مطالعاتی به طور مشترک بر عهده دکتر آندریا کپلر هافک مایر و دکتر کریستین گریل از مرکز پزشکی دانشگاه فرایبورگند، قرار داشت. نتایج این مطالعه برای محققان شرایطی را فراهم می ‌کند تا در مورد محافظتی که واکسیناسیون به این بیماران در برابر بیماری‌های جدی ناشی از کرونا ارائه می ‌کند، استنباط شود.

دکتر آندریا کپلر هافک مایر در این رابطه توضیح داد که مطالعه فوق روی بیماران مبتلا به دو نوع سرطان خون متمرکز شده است. این مطالعات نشان داد تقریباً همه شرکت کنندگان پاسخ سلول T قوی به واکسیناسیون کووید-۱۹ داشتند.

دکتر کریستین گریل در تکمیل توضیحات همکارش می افزاید: این موضوع می ‌تواند یکی از دلایلی باشد که نشان می ‌دهد عفونت ‌های پیشرونده حتی در شرکت‌ کنندگانی که پس از واکسیناسیون به دلیل درمان نتوانسته ‌اند آنتی ‌بادی خاصی تشکیل دهند، خفیف تا متوسط است. محققین در طول این مطالعه به طور منظم از بیماران سرطان خون در بخش پزشکی دانشگاه فرایبورگ آزمایش های لازم را دریافت کردند.

مطالعات فوق به طور ویژه به قدرت پیوند بین آنتی بادی ها و پروتئین اسپایک ویروسی اشاره دارد. علاوه بر این، توانایی آنتی ‌بادی ‌ها برای خنثی ‌سازی انواع مختلف سویه های کرونا در کشت‌های سلولی نقش مهمی ایفا می ‌کند. بنابراین، به‌عنوان گام بعدی، دانشمندان کمیت و کیفیت آنتی ‌بادی ‌ها و پاسخ‌ های سلول‌ های T را در میان بیماران سرطان خون و شرکت ‌کنندگان سالم پس از دو و سه دوز واکسن کووید-۱۹ به پروتئین اسپایک مقایسه کردند.

پروفسور در رابطه با این یافته ها گفت: واکسیناسیون کووید-۱۹ می تواند ایمنی ضد ویروسی بسیار گسترده ای از جمله آنتی بادی های خنثی کننده بسیار قوی در بیماران مبتلا به انواع مختلف سرطان خون ایجاد کند. در نتیجه، دوزهای متعدد واکسن را می توان برای بیماران مبتلا به لنفوم سلول B یا مولتیپل میلوم بدون وقفه در درمان توصیه کرد.

منبع: سیناپرس

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.