رفع مشکلات عصبی با یک فناوری جدید دارویی

صدا و سیما شنبه 03 دی 1401 - 20:01
گروهی از پژوهشگران موفق به ارائه شکلی خوراکی از یک داروی مهم افسردگی شده اند که می‌تواند استفاده از مزایای این دارو و دارو‌های مشابه را گسترده‌تر کند.

حاج آقایی// رفع مشکلات عصبی با یک کپسول ساده خوراکیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان دانشگاه موناش استرالیا با همکاری شرکت فناورانه پیورتک هلث آمریکا امروز نتایج موفقیت آمیز فاز اول یک آزمایش چندبخشی را بر روی پیش دارویی به نام Lyt-۳۰۰ منتشر کرده اند که شکل خوراکی داروی معروف آلوپرگنانولون محسوب می‌شود.
آلوپرگنانولون، تنها داروی تأیید شده توسط FDA در بازار است که به طور خاص برای درمان افسردگی پس از زایمان یا PPD به کار می‌رود و همچنین نشان داده شده است که برای درمان افسردگی و برخی دیگر از مشکلات عصبی و روان شناختی مؤثر است. اما این دارو در حال حاضر فقط به عنوان یک تزریق داخل وریدی استفاده می‌شود و به همین دلیل، برنامه‌های گسترده‌تر استفاده از آن، محدود می‌شوند.
حالا در مطالعه جدید، محققان با استفاده از یک فناوری پیش دارو به نام «پلت فرم Glyphtm» داروی آلوپرگنانولون خوراکی را با نام LYT-۳۰۰ تولید کرده و نشان داده اند که این روش می‌تواند سطوح داروی فوق را در خون بیماران به مقادیر قابل قبولی برساند.
داده‌های اولیه این تحقیق نشان می‌دهد: تجویز خوراکی LYT-۳۰۰ منجر به درگیری آلوپراگنولون با گیرنده‌های GABAA می‌شود؛ امری که باعث می‌گردد خلق و خوی فرد و سایر شرایط عصبی او به شکل بهتری تنظیم شوند.
در این مطالعه، LYT-۳۰۰ در طول مطالعه به خوبی توسط بدن بیماران تحمل شد و هیچ عارضه جانبی شدید یا جدی مربوط به درمان با آن، مشاهده نگردید.
فناوری مورد استفاده در این تحقیق کمک می‌کند که داروی مهمی مثل آلوپراگنولون و موارد مشابه آن، از تجویز داخل وریدی که روشی تهاجمی به حساب می‌آید، به یک کپسول ساده خوراکی تغییر حالت پیدا کنند.
مجریان این تحقیق اشاره کرده اند: روش جدید، این امکان را دارد که درمان زنان مبتلا به PPD را آسان‌تر و در دسترس‌تر کند و همچنین فرصتی را برای درمان طیف وسیعی از شرایط مزمن دیگر مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب باز نماید، جایی که تکرار درمان‌های داخل وریدی دشوار خواهد بود.
پژوهشگران معتقدند؛ نتایج پژوهش ما درخصوص پتانسیل بالای داروی LYT-۳۰۰ برای رهاسازی کامل فواید درمانی آلوپراگنولون که تا پیش از این تنها به زیر مجموعه کوچکی از بیماران محدود بود، ما را بسیار هیجان زده کرده است.
این یافته‌های جالب توسط دانشگاه موناش استرالیا منتشر شده اند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.