دکتر حمیدرضا نجاری در خصوص وضعیت شیوع آنفلوانزای پرندگان به خبرنگار بهداشت نیوز گفت: هنوز گزارش مورد مثبت آنفلوانزای پرندگان از دانشگاه های علوم پزشکی و اماکن مورد نظر و تعیین شده که نمونه می گیرند، نداشته ایم.
امسال مورد فوتی بر اثر آنفلوانرا نداشته ایم
وی افزود: امسال در کل کشور از تمام مراکزی که نمونه تست پی سی آر برای آنفلوانزا گرفته می شود، حدود 12 مورد آنفلوانزای انسانی فصلی گزارش شده است که خوشبختانه مورد فوتی بر اثر آنفلوانزا نداشته ایم.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: ما یک کشور با آب و هوای معتدل هستیم و شیوع آنفلوانزا بیشتر در فصول سرد سال است. به همین خاطر می گوییم تزریق واکسن آنفلوانزا زمان طلایی اش در شروع فصل سرماست.
نجاری اشاره ای به گروه های پر خطر دریافت واکسن آنفلوانزا کرد و گفت: گروه های پر خطر دریافت واکسن آنفلوانزا، افراد مسن بالای 65 سال، افراد دارای بیماری های زمینه ای، قلبی، ریوی، نارسایی ارگانیک، نقص ایمنی و خانم های باردار هستند. بنابراین توصیه می شود این ها در ابتدای فصل سرما در کشورهایی با آب و هوای معتدل مثل ما واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.
هنوز فرصت تزریق واکسن آنفلوانزا تمام نشده
وی با تأکید بر اینکه میزان فایده ای که الان از تزریق واکسن آنفلوانزا می بریم با آن تزریقی که در ابتدای فصل صورت می گیرد، کمی متفاوت است، بیان کرد: اما الان در فصل زمستان و ماه بهمن هستیم و هنوز فرصت زدن واکسن تمام نشده زیرا بعضا در سال های گذشته موارد پیک آنفلوانزا حتی در اسفندماه هم گزارش شده است و در برخی سال ها دو مرحله شیوع آنفلوانزا را داشته ایم مثلا سال گذشته آنفلوانزای نوع A را داشتیم و بعد آنفلوانزای نوع B آمد.
این متخصص عفونی ادامه داد: لذا توصیه می کنیم افراد پر ریسک که در بالا ذکر شد اگر تاکنون واکسن آنفلوانزای معتبر را دریافت نکرده اند ، هنوز هم از زدن واکسن سود می برند و تا انتهای اسفندماه و آخر فصل سرما فرصت دارند.
تأثیر زیاد مراقبت های بهداشتی در برابر کرونا در کاهش آمار ابتلا به آنفلوانزا
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه موارد ایپدمی آنفلوانزا برخلاف کرونا از یک الگوی قابل پیش بینی پیروی می کند، عنوان کرد: به نظر می رسد همین مراقبت های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی در کاهش شیوع آنفلوانزا هم بسیار مؤثر بوده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته قبل از شیوع کووید 19، در آبان و آذر و دی ماه، ما با شرایط جدی آنفلوانزا روبرو بودیم اما امسال خوشبختانه این وضعیت را نداریم. در حالیکه حتی قبل از شروع فصل سرد پیش بینی می کردیم اگر با همزمانی آنفلوانزا و کرونا مواجه شویم، چقدر از لحاظ درمان و تبعات ناشی از ابتلای این دو ویروس، جامعه دچار مشکل شود.
موارد جدی آنفلوانزای فصلی در کشورهای دیگر هم گزارش نشده است
رئیس گروه بیماری های آنفلوانزا تصریح کرد: ما همچنان توصیه می کنیم که همین اقدامات بهداشتی که در خصوص کووید 19 صورت می گیرد مردم همچنان روی آن پافشاری کنند زیرا حتما در حاشیه ی امن از جهت ابتلا به آنفلوانزا هم قرار می گیرند.
رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهداشت نیوز گفت: با توجه به رصدی که در خصوص شیوع آنفلوانزا در کشورهای دیگر هم داشته ایم، موارد شیوع جدی آنفلوانزای فصلی نداشته اند چون اگر ما درگیر شویم حتما کشورهای همسایه هم در معرض خطر ابتلا قرار می گیرند.
گفتگو: مشکات سخاوتی