شمال نیوز: اشاره/ مهندس علی صابری دبیر جامعه اسلامی مهندسین مازندران و دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدیرانی است که در دولتهای مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و دکتر احمدینژاد در استان ، مدیریت داشت .هرچند با هر دو شخصیت، زاویه داشته و دارد .
گفتوگوی زیر درخصوص انتخابات 1400 ریاستجمهوری است :
• اهمیت انتخابات ریاستجمهوری 1400 در چیست؟
به نام خدا/ هر انتخاباتی در نظام مقدس جمهوری اسلامی مهم است و امروز همه گروهها و دستهجات سیاسی بر انتخابات 1400 متمرکز شدند، و هر جریانی که در این انتخابات موفق شود، سرنوشت قوه مجریه به مدت چهار سال در اختیار وی خواهد بود، چون رییس قوه مجریه که همه کاره کشور است در این انتخابات مشخص خواهد شد.
همین اهمیت جایگاه ریاست جمهوری موجب شد که همه جریانات سیاسی و رجال برجسته، اعلام موضع کنند و وارد رقابت های انتخاباتی شوند.
• شما بهعنوان یک فعال کهنهکار سیاسی، عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم را چگونه ارزیابی میکنید؟
ببینید اگر صادقانه پاسخ دهم باد بگویم جناب روحانی و دولتش از ابتدا، تعدادی پیرمرد خسته و بازنشسته بودند و ناکارآمدی این تیم از ابتدا بر ما مشخص بود به این دلیل که این تیم پیشتر امتحان خود را به ملت بد پس داده بود با عناوینی چون دولت سازندگی و اصلاحات.
به نظرم اگر جناب هاشمی یا میرحسین موسوی در سال 92 رییس جمهور میشدند همین افراد را به هیات دولت راه میدادند و از همین افراد استفاده میکردند و این موارد برای ما بهعنوان یک تشکل شناسنامهدار اصولگرا، محرَز بود اما باید صبر میکردیم تا مردم خودشان به این نتیجه برسند و خوشبختانه امروز کسانیکه عامل رأی روحانی بودند –افرادی چون دکتر زیباکلام- خودشان اعتراف کردند که ما اشتباه کردیم و نه تنها به اهداف خود نرسیدیم بلکه از اهداف مورد نظر خود دور شدیم.
یک نکتهای آقای قالیباف در رقابتهای انتخاباتی میگفت مبنی بر اینکه روحانی نماینده 4 درصد است در عمل هم اینگونه شد و وی رییس جمهور 4 درصد از تیم نزدیکان خود بود و به اکثریت مردم کاری نداشت و همین الان هم بخشی از عناصر اصلی این جریان در زندان هستند و حقوق نجومیبگیری را حق این مدیران میدانستند و گفتند این افراد ذخیرههای انقلاب هستند و در عمل به تبعیض و شکاف طبقاتی دامن زدند، این افراد به دنبال اصلاح امور نبودند بلکه داشتند امور خودشان را اصلاح میکردند.
• ارزیابی شما بهعنوان یک فعال سیاسی که هم دغدغه دارید و هم سابقه فعالیت سیاسی، در خصوص انتخابات 1400 چیست و با توجه به پیش بینی پیروزی اصولگرایان ، گزینه برتر این میدان کدام شخصیت اصولگرا خواهد بود؟
باید صبر کنیم و ببینیم چه اندازه رجال اصولگرا با هم وحدت می کنند . چون در صورت تفرقه، ممکن است مانند سال 92 زمینه را به رقیب ببازند. همانطوریکه میدانید جمع آرای 4 نامزد اصولگرا از حسن روحانی بیشتر بود و ما امیدواریم این موضوع در سال 1400تکرار نشود و همه رجال اصولگرا احساس تکلیف نکنند!
• در خصوص فعل و انفعالات جریان حامی احمدینژاد و اینکه تبلیغات کردند و کمپین راه انداختند که رییس جمهور نهم و دهم مجدداً به صحنه باز گردد چه نظری دارید؟
ببینید این دو سمنانی –روحانی و احمدینژاد- هر دو مهرههای یک بازی هستند و در عمل با هم تفاوتی ندارد. همین نامه نگاری احمدینژاد به بایدن و به محمد بن سلمان که دستش به خود کودکان یمنی آلوده است نشانگر این است که احمدینژاد هم چشم به خارج دارد و از جای دیگری خط میگیرد و من اطمینان میدهم که احمدینژاد، احمدینژاد دولت نهم نیست و یک مهره وابسته است . ضمن اینکه زمینه اصولگرایی ندارد، ملاحظاتی که یک سیاستمدار باید داشته باشد را نیز ندارد ضمن اینکه احمدینژاد به خارج از خط مربوط است و حرفی از ایشان نیست.
• درخصوص علی لاریجانی چه نظری دارید ؟ برخی معتقدند اگر هم نامزد 1400 باشد، در مازندران طرفدارانی ندارد.
لاریجانی کاندیدای دولت است، شما گفتید در مازندران طرفدار ندارد من ضمن تایید این نظر میگویم در ایران هم اقبالی ندارد دلیل آن نیز محاکمه طبری است، چون در موضوع طبری، در حقیقت از نگاه مردم ، نوک پیکان انتقادها به سوی برادران لاریجانی بود . ضمن اینکه علی لاریجانی به تصویب 20 دقیقهای برجام در مجلس معروف است و همه این موارد موجب ریزش آرا خواهد شد. علی لاریجانی در سال 1400 هم اگر بیاید، کاندیدای اجارهای مورد نظر اصلاحطلبان است .
• در خصوص دولتهای سازندگی ، دولت اصلاحات و دولت احمدینژاد چه نظری دارید؟
من در دولت هاشمی مدیر آموزشکده امام محمد باقر (ع) بودم و در همان زمان با اقدامات وی مخالف بودم. بنای تجملات و تشریفات در دوره هاشمی گذاشته شد . چون روحیه شاهی داشت.
هاشمی با حمایت خود از اختلاس کرباسچی، افزایش نرخ ارز و افزایش تورم نشان داد که به آرمانهای اصلی انقلاب باوری ندارد و شعار سردار سازندگی هم یک شعار توخالی بیش نبود.
در خصوص دولت اصلاحات هم باید بگویم که ما منتقد شخص خاتمی بودیم و بحثی نداریم اما در خصوص احمدینژاد باید بگویم چهار سال اول که هنوز دستش برای ما رو نشده بود و دولتش هم در دست افراد موجه جریان اصولگرایی بود، خوب بود اما خودش رفتهرفته این افراد را کنار زد و ماهیت خود را نشان داد و در چهار سال دوم کلاً به خط انحراف رفت و چسبید به مشایی و قصد معاون اولی مشایی و عزل حیدر مصلحی را داشت که حضرت آقا در هر دو مورد مانع شدند. وی با هیچ یک از مراجع میانهای نداشت و با 11 روز خانهنشینی از ولایت و رهبری هم برید و خط خود را جدا کرد و امروز نیز از اصلاحطلبها جلوتر رفته است.
بنابراین احمدینژاد را فراموش کنید و بازگشت وی به کاندیداتوری هم غیرممکن است و اگر هم بیاید توسط شورای محترم نگهبان رد صلاحیت خواهد شد.
• به نظر شما ما به چه فردی در 1400 برای ریاستجمهوری نیاز داریم و آیا انتخاب یک نظامی مناسب میدانید؟
من باور دارم ما به کسی نیاز داریم که برای درد مردم کاری بکند و گامی بردارد و این روزها که سخنان قالیباف را که میشوم میبینم حرفهای خوبی میزند البته نمیخواهم بگویم که حتما کاندیدا بشود یا نه، تاکید دارم که دیدگاههای خوبی را طرح میکند و بر مشکلات اصلی کشور تمرکز دارد.
درخصوص رییسجمهور نظامی هم به نظرم اگر کار کند و دلسوز باشد ایرادی ندارد، حضرت امام نفرمودند نظامیان رییسجمهور نشوند، گفتند کار سیاسی و حزبی نکنند وگرنه ما نظامیان موفق و مدیر کم نداریم و نمیتوانیم بگوییم این افراد نباید رییسجمهور شوند.