فارس من| درخواست سختی کار کارمندان بانک‌ها به چه شرطی بررسی می‌شود؟

خبرگزاری فارس دوشنبه 13 بهمن 1399 - 14:11
فارس من| درخواست سختی کار کارمندان بانک‌ها به چه شرطی بررسی می‌شود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تعداد 15 هزار و 21 نفر از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوعی با عنوان «قرار گرفتن شغل بانکداری جزو مشاغل سخت و زیان آور» خواستار پیگیری این مسأله از مسؤولان وزارت کار شدند.

با توجه به افزایش تعداد امضاهای این درخواست، خبرنگار فارس با علی مظفری مدیرکل بازرسی کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تماس گرفت و خواسته مخاطبان فارس را مبنی بر تقاضا برای قرار گرفتن شغل بانکداری به ویژه در شرایط کرونایی جزو مشاغل سخت و زیان آور مطرح کرد.

مظفری در پاسخ اعلام کرد که اولا کارهای سخت و زیان آور باید شمولیت قانون کار داشته باشند و این کارها در دو بخش الف و ب تقسیم‌بندی می‌شوند که در بند الف کارهایی مشمول سخت و زیان آور می‌شوند که احراز آلایندگی محیط کار است که این معیارها است و هر شغلی از لحاظ فیزیکی و بهداشتی جزو مشاغل سخت و زیان آور باشد که محیط کار با مصوبه وزارت بهداشت جزو محیط‌هایی باشد که زیان آور بوده مانند محیط‌هایی که کارگران با مواد شیمیایی و یا خطرناک سروکار دارند. در شمول مشاغل الف هستند. مشاغل گروه ب، گروه‌هایی هستند که در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان آور وجود دارند و در شورای معاونت کار بررسی می‌شوند مانند مشاغلی که مستلزم کار در ارتفاع یا فضای بسته و یا هر شغلی که بر اساس اندازه‌گیری‌های استاندارد در ظرفیت قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار بگیرند.

به گزارش فارس، به موجب ماده 1 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380ـ موضوع تصویب‌نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386 ، مشاغل به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می‌شوند .
گروه الف: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد، اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن ها را حذف نمود .

گروه ب : مشاغلی که ماهیتاً سخت وز یان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما‌، صفت سخت و زیان آوری آن ها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آن ها حفظ می‌شود .

مظفری این را هم گفت که در مورد شغل بانکدرای هم می‌توان بررسی کرد و مستثنی شد و ادله کسانی که ادعا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند شغل بانکداری جزو شغل‌های سخت و زیان آور است بررسی می‌شود منتهی دو شرط اساسی دارد که اولا کارمند بانک جزو مشمول قانون کار و مشمول بیمه تأمین اجتماعی باشند، زیرا بر اساس قانون سازمان تأمین اجتماعی پذیرش مشاغل سخت و زیان آور مشروط به احراز پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی و قانون کار است.

مظفری این را هم گفت: اگر یک شغل جزو مشاغل سخت و زیان آور باشد یک و نیم برابر مشاغل عادی تلقی می‌شود و بنابراین کارگری که در مشاغل سخت و زیان آور 20 سال کار کند به اندازه سابقه 30 ساله محاسبه می‌شود.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد کارمندان بانک‌ها که اگر بانک دولتی و یا خصوصی باشد آیا جزو مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌گیرد، گفت: بانک‌ها معمولا تابع قوانین خاص خود بودند اما از چند سال قبل برخی از بانک‌ها تابع قانون کار و تأمین اجتماعی شدند، بنابراین اگر کارمندان بانک تابع قانون کار و پوشش تأمین اجتماعی باشند می‌توانند تقاضای خود برای شغل سخت و زیان آور بودن را مطرح کنند که اگر در کمیته مربوطه احراز شود، می‌توانند از آن به بعد جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب شود، اما آنچه که قانون تأمین اجتماعی به آن تأکید دارد، شمولیت یک شغل در قانون کار و تأمین اجتماعی است.

مظفری گفت: برخی از بانک‌ها از مدتی تبدیل وضعیت شدند و بنابراین سنواتی که قبل از آن کار کرده‌اند نمی‌تواند جزو قانون کار حساب شود و از آن به بعد که کارمندان آن بانک‌ها جزو شمول قانون کار و تأمین اجتماعی قرار گرفتند می‌توانند تقاضای سخت و زیان آور بودن کار خود را مطرح کنند.

وی در مورد این که کارگران چگونه می‌توانند تقاضای سختی کار را عنوان کنند گفت: در صورت شمولیت قانون کار و تأمین اجتماعی می‌توانند در مراکز استان‌ها به ادارات کار مراجعه کنند و یا به سامانه مربوطه به نشانی https://www.mcls.gov.ir/fa/hard- مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه کنند، اما باز تأکید می‌کنم پیش نیاز اصلی آن قرار گرفتن در شمول قانون کار و پوشش تأمین بیمه اجتماعی است.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ب

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.