دستگاه های تصفیه آب صنعتی
مخازن یک وقفه مھم در ایجاد فشار معکوس در آب تصفیه شده ی البته اگر در محل درستی نصب شده باشند. آب تصفیه شده ندرتاً دارای فشار کافی برای ورود مستقیم به واحدھای عملیاتی دیگر میباشد، پس مخازن وقفه ای در فشار معکوسایجاد میکنند تا آب تصفیه شده بتواند به واحدھای عملیاتی دیگر فرستاده شود.
برای مثال، در مخازن بلند و باریک لازم است که فشار ھد شده برای رسیدن به قسمت ورودی در بالای مخزن، کافی باشد.
بر حسب ارتفاع مخزن، این امر ممکن است باعث ایجاد فشار معکوس بسیار زیاد در آب تصفیه شده گردد. ھمچنین، قرار است نیز RO گرفتن مخزن بر روی سطح دیگری در محل تأسیسات، که بالاتر از سطح مسیر می تواند موجب افزایش فشار معکوس آب تصفیه شده گردد.
برای مثال، قرار دادن مخزن بر در طبقه ھمکف قرار دارد، میتواند منجر به بالا رفتن RO روی پشت بام، زمانی که مسیر فشار معکوس آب تصفیه شده گردد. تصفیه آب صنعتی چیست دستگاه تصفیه آب صنعتی با توجه به عملکرد و اندازه
دستگاه های تصفیه آب به انواع مختلفی تقسیم میشوند که عبارتند از: دستگاه های تصفیه آب خانگی ، دستگاه های تصفیه آب نیمه صنعتی و دستگاه های تصفیه آب صنعتی. هر یک از این سه نوع دستگاه ویژگی های خاص خود را دارد و ضروری است خریداران دستگاه تصفیه آب قبل از انتخاب محصول از تفاوتها و این سه عملکرد مطلع شوند.
به طور کلی سیستم هایی که قادر به تصفیه آب در حجم بالا می باشند، دستگاه تصفیه آب صنعتی نامیده می شوند. این دستگاه عمدتا قادر به تصفیه آب در ظرفیت های بالاتر از 3 مترمکعب در روز می باشند. مبنای کار این گونه دستگاه ها بر پایه تکنولوژی غشایی اسمز معکوس می باشد.
استفاده از دستگاه تصفیه آب صنعتی در جهت بهینه سازی فعالیت های صنعتی که عمده فعالیت آن ها بر مبنای آب می باشد، صورت می گیرد. برای مثال تاثیر این فرآیند را می توان در خنک کردن و شستشوی دستگاه ها مشاهده کرد.
این فرآیند هزینه های مصرفی آب را کاهش داده و راندمان دستگاه های صنعتی را بالا می برد و هم چنین می تواند در صرفه جویی مصرف آب نیز تاثیرگذار باشد.
همان گونه که در بالا اشاره شد، مبنای کاری دستگاه تصفیه آب بر پایه تکنولوژی غشایی اسمز معکوس می باشد. علاوه بر این از دیگر فرآیندهایی که در تصفیه آب صنعتی به کار می رود، ازن زنی، الکترودیونیزاسیون می باشد. در فرآیند ازن زنی، گاز ازن به آب اضافه شده و از این طریق آب تصفیه می شود.
استفاده از آب صنعتی به منظور ساخت، شستن و رقیق کردن یک محصول صورت می گیرد. از آب صنعتی در پالایشگاه، صنایع تولید مواد شیمیایی و تولید کاغذ استفاده می شود. هم چنین این دستگاه در صنایع کشاورزی نیز کاربرد دارد.
اسمز معکوس فرآیندی است که در آن بخش زیادی از مواد جامد محلول و سایر آلاینده ها با عبور آب با فشار بالا از یک غشای نیمه تراوا حذف می شوند. برای فهم بهتر فرایند اسمز معکوس می بایست به طور طبیعی فرایند اسمز را توضیح دهیم. اسمز یک پدیدهی طبیعی و یکی از مهمترین فرایند های طبیعت است. فرایندی که در آن محلول رقیق تمایل به مهاجرت به سمت محلول غلیظ دارد. نمونه های مختلف اسمز شامل جذب آب توسط ریشه های گیاهان از خاک و جذب آب از خون توسط ششها هستند. اسمز یک پدیده طبیعی و یکی از مهمترین فرآیندها در طبیعت است. این فرآیندی است که در آن یک محلول نمک ضعیف تر (با غلظت کمتر) تمایل به حرکت به محلول نمکی قوی تر (با غلظت بیشتر) دارد.
سلولی را در نظر بگیرید که توسط یک غشا نیمه تراوا به دو قسمت تقسیم شده است، این غشا باعث می شود آب و بعضی از یون ها از درون آن عبور کنند ولی نسبت به اکثر جامدهای حل شده ناتراوا عمل می کند. یکی از محفظه های سلول دارای محلولی با غلظت جامدهای حل شده بالا است درحالیکه محفظه دیگر حاوی محلولی با غلظت های جامد حل شده پایین می باشد. اسمز فرایند طبیعی است که در آن آب از محفظه با غلظت جامدهای حل شده پایین به محفظه با غلظت جامدهای حل شده بالا جریان پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: پکیج تصفیه فاضلاب آب سازه
اسمز معکوس فرایندی است که در آن، فشاری بیشتر از فشار اسمزی بر روی محفظه ای که زمانی حاوی محلول با غلظت بالا بود اعمال می شود. این فشار باعث عبور آب از درون غشا در جهت عکس اسمز می گردد. اکنون آب از محفظه ای با محلول غلظت بالا به محفظه با محلول غلظت پایین حرکت می کند. با این روش آب نسبتا خالصی از درون غشا به درون یک محفظه عبور می کند، در حالیکه جامدهای حل شده در محفظه دیگر نگهداشته می شوند. بنابراین آب از یک محفظه تصفیه یا کانی زدایی می گردد و جامدها در محفظه دیگر تغلیظ می شوند.
۱۷۴۸: محققان فرانسوی از کیسه صفرای خوک به عنوان غشا نیمه تراوا (ممبران) استفاده کردند.
۱۸۶۱: گراهام پدیده اسمز را کشف و شروع به گسترش آن کرد
۱۹۰۶: بچ هولد ممبران با فیلتر بسیار ریز و قطر ۰۱/۰ سانتیمر را ابداع کرد.
1950: دکتر اس. سوریراجان ابداع «شبیهسازی ممبران اسمزی زیستی»، پایه اسمز معکوس (UCLA)
۱۹۵۳: ریید شروع تحقیقات در زمینه فرایند اسمز معکوس
1960: لوئب و سوریراجا اولین فردی که موفق به تولید ممبران RO با الیاف اسید استیک شد که دارای جریان آب بالا (WF) و دفع بالای نمک (SR) بود.
1970: شرکت فیلمتک ابداع ممبران RO با عملكرد فشار پایین.
بیشتر: قیمت و خرید سختی گیر رزینی
سیستم های تصفیه آب خانگی: دستگاههای تصفیه خانگی و یا آب شیرین کن های خانگی (زیر سینکی) با قابلیت تصفیه حداکثر ۴۰۰ لیتر در روز هستند. دستگاه تصفیه آب خانگی از جمله مهمترین فناوریهای تصفیه آب هستند. امروزه سیستمهای تصفیه آب خانگی در اکثر منازل استفاده می شوند و جزو لوازم ضروری منازل، رستوران های کوچک و ادارات به حساب می آیند.
دستگاههای تصفیه آب نیمه صنعتی: دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی یا آب شیرین کن های نیمه صنعتی بر اساس تعداد ممبران، به ظرفیت های ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰ گالنی تقسیم می شوند. روش تصفیه در دستگاه های نیمه صنعتی، روش اسمز معکوس می باشد. در این روش با قرار دادن ممبران هایی که دارای منافذ بسیار ریزی هستند، املاح و مواد محلول آب تا ۹۹% حذف شده و آبی بدون املاح تولید می گردد. بنابراین آب تولیدی توسط دستگاه آب شیرین کن نیمه صنعتی، دارای کیفیت بالایی بوده و جهت مصارف شرب مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاهها دارای محدودیت های هم می باشند برای متال این دستگاهها فقط برای تصفیه آب هایی با تی دی اس کمتر از ۱۰۰۰ کارایی داشته و طول عمر فیلترها با افزایش املاح آب ورودی به شدت کاهش می یابد.
گروه صنعتی و مهندسی آبسازه absaze در سال ۸۹، با تکیه بر دانش فنی مهندسین محیط زیست و آب دانشگاههای تهران، خواجه نصیر و صنعتی شریف و تجربیات اجرایی سایر عوامل شرکت، در تهران تاسیس شده است. امروزه این شرکت به عنوان یکی از شرکت های مهندسی بزرگ در زمینه تولید و تامین تجهیزات تصفیه خانه های آب و فاضلاب شامل انواع سیستم های فلزی، پلی اتیلنی، کامپوزیتی و ترکیبی فعال می باشد. پیدا کردن راه حل مناسب جهت تصفیه انواع پساب های صنعتی و بهداشتی و راهکارهای مهندسی جهت تصفیه و بهبود انواع آب های صنعتی و خاکستری، از خدمات اصلی شرکت و شعار ماست.
گروه مهندسی آب سازه در راستای عرضه خدمات زیست محیطی و مهندسی خود با بهره گیری از دانش روز و مشاوره با اساتید دانشگاههای معتبر کشور، اقدام به بروزرسانی توان فنی خود طی چندین سال فعالیت در عرصه این صنعت نموده است.
انواع دستگاه های تصفیه آب صنعتی
لیفت استیشن فاضلاب یا ایستگاه پمپاژ فاضلاب در واقع سیستمی است که برای انتقال فاضلاب و پساب های مختلف (خانگی، تجاری یا صنعتی) از ارتفاع پایین تر به بالاتر با استفاده از مجموعه پمپ ها در یک مخزن ذخیره طراحی شده است. این ایستگاه های پمپاژ اغلب برای انتقال فاضلاب به شبکه انتقال فاضلاب شهری (اگو) و یا تصفیه خانه های فاضلاب استفاده می شود.
لیفت استیشن فاضلاب
لیفت استیشن فاضلاب در واقع در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که فاضلاب تولیدی در حالت عادی به صورت ثقلی و با کمک نیروی گرانش زمین قادر نیست از مبدا و منشا آن به مقصد مورد نظر جابجا شود، چرا که شبکه جمع آوری و خطوط انتقال فاضلاب از شهرها و صنایع مختلف در مواردی در تراز ارتفاعی بالاتری قرار دارد و نیاز به صرف انرژی جهت پیوستن فاضلاب مورد نظر بدان است. در این صورت از لیفت استیشن های فاضلاب استفاده می شود.