ممنوعیت موز برای برخی افراد

صدا و سیما یکشنبه 18 دی 1401 - 13:01
موز برای برخی افراد ایجاد حساسیت می‌کند و به نوعی دچار سنگینی و داغی در سر و بدن این افراد می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، موز به دلیل طبع گرم برای برخی مزاج‌های گرم می‌تواند سبب بروز علائم و حساسیت‌هایی شود.

این میوه برای گرم‌مزاجان ساکن اقلیم‌های گرمسیری باید با احتیاط مصرف شود، چون به خصوص در افراد با مزاج گرم و خشک ممکن است به افزایش حرارت و داغی بدن، خارش، حالت سنگینی در سر و بدن، بروز جوش‌های پوستی منجر شده و سبب تولید صفرا یا دم شود؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند احتمال حساسیت به این میوه در آن‌ها زیاد است یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا پس از مصرف موز یک خوردنی رو به ترش یا ملس همچون شربت سکنجبین یا کمی آبغوره یا آب انار میل کنند تا این عوارض به حداقل برسد.

معمولا موز‌های کال و سبز رنگی که بافت سفت دارند و برخی موز‌ها که با گاز اتیلن زودرس شده‌اند، در افراد مستعد، سبب بروز یبوست می‌شود.

اما همین میوه به دلیل مزاج گرم، برای افراد با مزاج سرد به خصوص سرد و خشک که معمولا لاغر و دارای پوست خشک و تیره هستند و از ناراحتی اعصاب و مشکلات مفصلی رنج می‌برند، مفید است.

از دیدگاه طب سنتی طعم شیرین و طبع موز مزاج گرم و‌ تر دارد و معمولا مصرف آن برای بیشتر افراد، بدون عارضه و مفید است. این میوه نیروبخش و چاق‌کننده است و ارزش تغذیه‌ای زیادی دارد و برای تقویت قوای مغزی به‌خصوص در کودکان، سالمندان، گیاه‌خواران و کسانی که در دوران نقاهت بیماری به سر می‌برند، مفید است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.