استفاده از آزمایش خانگی برای تشخیص یک نارسایی

بهداشت نیوز چهارشنبه 28 دی 1401 - 20:55

به گزارش بهداشت نیوز، نارسایی آدرنال یک اختلال شایع در غدد فوق کلیوی است که زمانی رخ می دهد که بدن دیگر قادر به ساخت کورتیزول نیست. این هورمون، عامل اصلی است که به بدن کمک می کند بر استرس و عفونت ها غلبه کند و همچنین قند، پروتئین و چربی بدن را تنظیم می کند. این امر به ویژه در کسانی که استروئیدهای خوراکی را برای سایر شرایط پزشکی مصرف می ‌کنند رایج است، زیرا پاسخ طبیعی بدن به کورتیزول‌ سازی خاموش می ‌شود. تا ۳ درصد از مردم استروئیدهای خوراکی را برای کمک به طیف گسترده ای از شرایط التهابی مصرف می کنند که حدود ۵۰ درصد از این افراد از نارسایی غدد فوق کلیوی رنج می برند.

پروفسور ریچارد راس (Richard Ross) متخصص غدد درون ریز در دانشگاه شفیلد و پژوهشگر ارشد این مطالعات می گوید: کورتیزول یک هورمون استرس حیاتی از غدد فوق کلیوی است و کمبود کورتیزول، نارسایی آدرنال که بیماری آدیسون نیز نامیده می شود، می تواند منجر به بحران آدرنال شود که در صورت عدم درمان می تواند تهدید کننده زندگی باشد.به گزارش سیناپرس، یک علت شایع درمان استروئیدی ضد التهابی است که به طور گسترده برای بیماری هایی مانند آسم، آرتریت و بیماری التهابی روده تجویز می شود. این افراد در معرض خطر نارسایی آدرنال هستند. این تشخیص اغلب دیر انجام می شود زیرا در حال حاضر بیماران باید برای آزمایش خون به بیمارستان مراجعه کنند.

در آزمایش هایی که انجام شد، اکثر بیماران گزارش دادند که این روش را به رفتن به بیمارستان ترجیح می دهند. یافته های این مطالعه نشان می دهد: با اجرای این روش جدید غربالگری، ۷۰ درصد از مراجعه بیماران برای آزمایش های تشخیصی جلوگیری می شود. در نهایت، این آزمایش ارزان‌ تر بوده و باید به این معنی باشد که تشخیص کارآمدتر است.

دکتر میگل دبونو، مشاور غدد درون ریز در بیمارستان‌های آموزشی شفیلد می ‌گوید: در حال حاضر آزمایش ‌هایی که برای انجام این تشخیص استفاده می ‌شوند، پیچیده بوده و نیاز بستری شدن با زمان ‌های انتظار طولانی دارند که گران است. گسترش آزمایش کورتیزون با بزاق در مراقبت‌ های بالینی به تشخیص سریع‌تر نارسایی آدرنال توسط یک آزمایش راحت، دقیق و ارزان‌تر منجر می شود که می ‌تواند در خانه انجام شود.

شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی NEJM Evidence منتشر شده است.

منبع: سیناپرس

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.