به گزارش خبرنگار مهر، خسرو شهبازی چهارشنبه شب در آیین گشایش نمایشگاه بین المللی کشاورزی در ارومیه، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در استان مورد توجه قرار گیرد بحث اجرای الگوی کشت و افزایش بهره وری و راندمان تولید باتوجه به وسعت اراضی کشاورزی در استان است.
وی ادامه داد: متوسط تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری نوین ۲۸درصد است که این رقم در استان ۱۸درصد و بسیار پایین است که باید با برنامه ریزی و استفاده از آبهای مرزی به متوسط ۳۳درصد برسیم.
شهبازی گفت: در هفته گذشته ۱۰۲ میلیارد تومان خط اعتباری تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی به استان اختصاص یافت تا در زمینه ارتقای ضریب مکانیزاسیون به متقاضیان پرداخت شود.
سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: این استان از قطبهای مهم کشاورزی در کشور بوده و در تامین امنیت غذایی کشور نیز جزو استانهای مطرح محسوب می شود.
شهبازی اظهار کرد: تولید سالانه بیش از یک میلیون تن سیب کشور در این منطقه و سایر محصولات تولیدی، بیانگر اهمیت بخش کشاورزی استان و نقش آن در تامین معیشت مردم است.
وی با بیان اینکه افزایش بهره وری و راندمان تولید یکی از مهمترین اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی است ، ادامه داد: استفاده از فن آوری و دانش های نوین می تواند به تحقق این موضوع کمک کند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: تغییر و اصلاح الگوی کشت از مسایلی است که لازم است در حوضه آبریز دریاچه ارومیه عملیاتی شود.
فرماندار ارومیه نیز در آیین گشایش این نمایشگاه ابراز امیدواری کرد با برپایی این نمایشگاه قدم های موثری در راستای توسعه پایدار بخش کشاورزی و حرکت به سمت علمی شدن کشاورزی برداشته شود.
سیزدهمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی آذربایجانغربی عصر پنجشنبه با حضور جمعی از مسئولان و بهره برداران بخش کشاورزی آغاز بکار کرد و تا اول بهمن ماه در محل برگزاری دایمی نمایشگاههای بین المللی استان واقع در پارک جنگلی ارومیه از ساعت ۱۵ تا ۲۱ شب برای بازدید عموم دایر خواهد بود.
۷۵ موسسه و شرکتهای داخلی فعال در بخش کشاورزی و نمایندگان شرکتهای معتبر خارجی و بین المللی در سیزدهمین نمایشگاه صنایع و ماشینآلات کشاورزی استان حضور دارند که ۴۰ درصد در حوزه ادوات و ماشین آلات کشاورزی، ۲۰ درصد شرکتها در حوزه کشاورزی و نهادهها، ۲۰ درصد در حوزه آبیاری و آبرسانی و ۲۰ درصد تجهیزات گلخانه ای بوده است .
شرکتکنندگان در این نمایشگاه آخرین دستاوردها و محصولات خود را در زمینههای نهاده، کود، سم، آبیاری و تجهیزات وابسته، ماشینآلات و ادوات کشاورزی و تجهیزات گلخانه ای به نمایش میگذارند.
همزمان با این نمایشگاه ۳ کارگاه آموزشی تحت عناوین ، توسعه کشت گیاهان دارویی ، گلخانه ای و راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، مدیریت تاکستان ها و تغذیه باغات و مزارع، شناخت آفات و بیماری ها و ... نیز در حاشیه نمایشگاه برای علاقمندان در این زمینه برگزار خواهد شد.