مصرف انواع مایعات، راهی برای مقابله با آلاینده‌های آلودگی هوا

خبرگزاری میزان پنج شنبه 29 دی 1401 - 13:53
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغذیه در دوران آلودگی هوا گفت: آلاینده‌ها از طریق دستگاه تنفس و پوست وارد بدن می‌شوند و بهترین راه مقابله با این آلاینده‌ها، مصرف انواع مایعات است.

خبرگزاری میزان – صدا و سیما نوشت : “منصور رضایی” متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه مادر کودک شبکه سلامت، دو خصوصیت آلودگی و وارونگی هوا و همچنین تمایل به خوردن غذا‌های چرب و شیرین را، از خصوصیات فصل زمستان دانست و گفت: آلاینده‌ها از طریق دستگاه تنفس و پوست، وارد بدن می‌شوند و همه نقاط و ارگان‌های بدن را درگیر می‌کنند، یکی از راه‌های مقابله با این آلاینده ها، مصرف انواع مایعات از جمله شیر، ماست، لبنیات، انواع آش و سوپ‌ها است، همچنین ماست خیار و بورانی نیز، از بهترین ترکیبات شامل فیبر و لبنیات است، که در دفع این مواد مضر از بدن، کمک می‌کنند.

این متخصص تغذیه افزود: در بدن انسان سیستم‌های دفاعی مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها ادرار، مدفوع، عرق، صفرا و از همه مهمتر مجاری لنفاوی هستند، که کمک کننده به دفع مواد مضر از بدن هستند.

“منصور رضایی” گفت: مایعات، ویتامین‌ها و املاح، مواد آنتی اکسیدان و فیبر‌ها ترکیباتی هستند که به دفع آلاینده‌هایی مانند: سرب، جیوه، آلومینیوم و کادمیوم از بدن کمک می‌کنند و غلظت آن‌ها را در بدن پایین می‌آورند، با مصرف فیبر‌ها (میوه، سبزی، حبوبات، غلات کامل، دانه‌ها و مغزها) این مواد به شکل مدفوع از بدن خارج می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: همه‌ی غذا‌های کارخانه‌ای (تن ماهی، پنیر، انواع کنسرو‌ها و…) حاوی مقدار زیادی نمک هستند و مصرف غذا‌های شور، فرد را به خوردن شیرینی متمایل می‌کند از این رو توصیه می‌شود برای طعم دار کردن غذا، لیمو عمانی در انواع خورشت‌ها مصرف شود، تا از مصرف زیاد نمک جلوگیری شود و تا جایی که امکان دارد، از غذا‌های خانگی استفاده شود.

“منصور رضایی” افزود: همه‌ی غذا‌های حیوانی، نمک بدن را تامین می‌کنند و اضافه کردن مقدار کمی نمک در آخر غذا، تنها به دلیل برطرف کردن نیاز روزانه بدن به ماده معدنی ید است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین سیر، پیاز، کلم و لیمو ترش را، از طعم دهنده‌های مفید غذا دانست که به سیستم پاکسازی بدن در کبد و ریه نیز کمک و مواد مضر را از بدن خارج می‌کند.

این استاد دانشگاه گفت: چربی حیوانی (چربی دنبه) برای بدن مضر است، اما چربی لبنیات که در لبنیات بکر وجود دارد، برای سلامت عمومی بدن مفید است. اگر لبنیات بکر را از مراکز مطمئن و شناسنامه دار تهیه کنید، به اندازه چربی ماهی برای بدن مفید است.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که کدام دسته از مواد غذایی در دفع سموم از بدن، اثر بیشتری دارند، گفت: مصرف میوه‌ها به خصوص میوه‌های فصلی، به علت فیبر فراوان، از جمله ضروریات است (مصرف میوه‌های خشک و یا میوه‌های انباری توصیه نمی‌شود).

“منصور رضایی” مایعات را از دیگر دسته گروه‌های غذایی نام برد که باید به اندازه‌ای مصرف شوند، که با حجم ادرار، مدفوع و عرق دفع شده از بدن، هماهنگی داشته باشد و گفت: غلات پایه و اساس کالری دریافتی روزانه را تشکیل می‌دهند، برنج و گندم در ایران، قوت غالب است، در صورتی که مصرف سیب زمینی و جو انتخاب بهتری نسبت به گندم و برنج است.

این متخصص تغذیه گفت: مواد غذایی حاوی سلنیوم بیشترین تاثیر را در دفع فلزات سنگین از بدن دارد، زیرا بیشترین کمک را در دفع مواد مضر و سمی از بدن دارد، مواد غذایی حاوی سلنیوم شامل گوشت ماهی، مرغ، گاو، تخم مرغ، تخمه آفتابگردان و…، است.
برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع خبر "خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.