به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، نشست وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران با وزرای آموزش، خانواده و جوانان جمهوری نیکاراگوئه، امروز در دفتر وزارتی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در این نشست اظهار کرد: کشور نیکاراگوئه با ما مشترکات مهمی دارد. ما و کشور نیکاراگوئه در مبارزه با استکبار جهانی نقطه مشترک داریم و همین هم باعث شده است که بتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم؛ توصیه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور این بود که با کشورهایی که در حوزه مقاومت در برابر استکبار جهانی هستند، ارتباط نزدیکی داشته باشید.
وی با تأکید بر اینکه این تحریمهای ظالمانه باعث رشد در کشور ما شده است، افزود: در حوزه زیرساختی از سرانه فضای آموزشی ۱.۵ متر به بیش از ۵ متر رسیدیم و در ریشهکنی بیسوادی بین ۱۰ تا ۴۹ سال از ۴۷ درصد به ۹۷ درصد رسیدیم؛ همچنین دانشآموزان ما در جهان در المپیادهای جهانی رتبههای برتر جهانی دارند و ۲۰ مدال طلا توانستند کسب کنند.
نوری ادامه داد: خوشحالم در کشور نیکاراگوئه وزیر جوانان و خانواده دارند و از اینکه تحول در برنامه تحول در آموزش و پرورش را شروع کردند، جای خوشحالی دارد؛ اصلاحات آموزش آنها با شعار یک وزارتخانه در جامعه شروع شده است و ۴ درصد تولید ناخالص داخلی را به آن اختصاص دادند. همچنین برنامه درسی ویژه دانشآموزان با نیازهای ویژه دارند و تقویت مهارتهای زندگی مثل آشپزی و اجباری کردن آموزش در دوره ابتدایی را در دستور کار خود قرار دادند.
وی اضافه کرد: ما ظرفیت خوبی برای همکاری داریم؛ با توجه به مطالعهای که داشتم بحث ترک تحصیل و بازماندگان از تحصیل از آن جمله است زیرا برای این موضوع، نهضت سواد آموزی ایجاد شده است و کارنامه موفقی در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال داریم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین بحث المپیادهای دانشآموزی با توجه به رتبه های برتر جهانی ایران از سال ۱۳۶۴ و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، میتواند زمینه همکاری خوبی باشد.
وی گفت: در برنامه شما دیدم در زمان ویروس کرونا، آموزش سیار الکترونیک بین مدارس داشتید؛ ما هم شبکه یادگیری بسیار قدرتمند ویژه دانشآموزان با موتور جستجوی خودش را داریم که میتوانیم انتقال تجربه دهیم.
وی با بیان اینکه در روزهای آلودگی هوا که مدارس به صورت فیزیکی تعطیل است، ۳ میلیون دانشآموز، آموزش میبینند، گفت: یکی از ظرفیتهای ما انجمن اولیا و مربیان است که قدمت بسیاری دارد و بحث آخر خیرین مدرسهساز است که از سال ۱۳۷۷ شروع شده است و از هر دو کلاس درس، یک کلاس را خیرین بدون هیچ چشمداشتی میسازند. انشاءالله در این زمینه همکاری داشته باشیم.
وزیر آموزش نیکاراگوئه نیز در این نشست گفت: در نیکاراگوئه آموزش یک بحث بشر دوستانه و بر اساس عشق، عدالت اجتماعی و برای پیشرفت انسان است؛ یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانشآموز ۳ تا ۱۸ سال داریم و برنامه آموزشی برایشان ارایه میشود و هر کسی میخواهد تا ۷۰ و ۸۰ سالگی آموزش ببیند، هیچ محدودیتی برای آموزش نیست.
وی ادامه داد: ۱۶ سال پیش که رییسجمهور نیکاراگوئه به قدرت رسید، اعلام کرد که آموزش باید رایگان، باکیفیت و اجباری باشد.
وزیر آموزش نیکاراگوئه با بیان اینکه در ایام کرونا، آموزش حضوری و غیرحضوری ارائه شد، اظهار کرد: کشوری هستیم که علیرغم کمبود امکانات، تغییرات زیادی در آموزش ایجاد کردیم؛ برنامههای سوسیال برای بچهها داریم و به عنوان مثال عصرانه در مدارس ارائه میشود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشآموز در مدرسه غذا می خورند که برنج و غلات است و با بودجه ملی تأمین میشود.
وی با بیان اینکه کیف مدرسه برای یک میلیون دانشآموز تهیه کردیم، گفت: بستههای آموزشی شامل دفترچه و مداد رنگی دادیم و نیازهای بچههای پیشدبستانی و دبستانی نیازمند تأمین میشود. همچنین ۴۵ ارکستر ملی داریم و با ۱۷۰۰ کُر دانشآموزی کار میکنند. ضمن اینکه استاد موسیقی و نقاشی در مدارس داریم.
این خبر در حال تکمیل است