به گزارش خبرنگار مهر، رضا پورآیین ظهر امروز چهارشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان دزفول که در سالن همایشهای فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شیوع آنفولانزای پرندگان لازم است که هر چه سریعتر مراکز عرضه مرغ زنده در این شهرستان تغییر کاربری یابند و برچیده شوند.
وی به خطرات نگهداری مواد غذایی حساس در پیادهروها توسط سوپرمارکتها، فروشگاهها و مراکز عرضه و فروش مواد غذایی اشاره کرد و گفت: در جلسات قبلی شورای سلامت هشدارهای لازم در این خصوص داده شده است و در تاریخ ۱۰ دیماه سال جاری نیز جلسهای در این خصوص برگزار شد.
رئیس مرکز بهداشت دزفول عنوان کرد: متأسفانه شورای شهر دزفول تصویب کرده است که این مراکز تا فاصله ۵۰ سانتیمتری اجازه دارند مواد غذایی حساس را در پیادهروها قرار دهند که با توجه به فسادپذیری مواد غذایی این امر به طور کامل برخلاف قوانین بهداشتی است.
پورآیین بر لزوم ابطال این مصوبه تأکید کرد و افزود: نگهداری مواد غذایی حساس به ویژه مواد روباز در پیادهروها بسیار خطرناک است که رفع این مشکل و برخورد با خاطیان، امری ضروری است.
لزوم پیشگیری از شیوع بیماری سالک
وی همچنین نسبت به شیوع بیماری سالک هشدار داد و گفت: سالَک شایعترین نوع بیماری پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
رئیس مرکز بهداشت دزفول، موشهای صحرایی، سگ و سگسانان را از مخازن بیماری سالک برشمرد و افزود: زخم کوچک قرمز و بدشکلی که به دلیل سالک بر پوست فرد نمایان میشود، به تدریج بزرگتر میشود و ممکن است چند هفته یا چند ماه روی پوست فرد بیمار بماند.
پورآیین با بیان اینکه سالک توانایی ایجاد اپیدمی دارد، عنوان کرد: ایجاد خونریزی از ناحیه زخم و در دسترس نبودن واکسن پیشگیری از عوامل اهمیت بیماری سالک هستند.
وی وجود زباله و نخالههای ساختمانی را از جمله عوامل محیط زیستی این بیماری دانست و گفت: پرهیز از انباشتن و ریختن زباله و نخالههای ساختمانی در مناطق مسکونی، اجتناب از نگهداری دام و طیور در منازل و اماکن مسکونی، اتلاف سگهای بلاصاحب و پرهیز از نگهداری سگ در محیط مسکونی از جمله مهمترین راههای پیشگیری از ابتلاء به بیماری سالک است.
پورآیین با اشاره به وجود مرکز تشخیص آزمایشگاهی بیماری سالک در دزفول، اضافه کرد: پرسنل آموزش دیدهای در خصوص سالک اعم از پزشک و پرستار نیز در دزفول وجود دارد.
وجود حدود ۶۰ مرکز عرضه مرغ زنده
رئیس اداره دامپزشکی دزفول نیز با اشاره به وجود حدود ۶۰ واحد عرضه و فروش مرغ زنده در این شهرستان، اظهار کرد: این مراکز به طور عمده در جادههای مناطق حاشیهای شهرستان دزفول هستند.
محسن ورجاوند افزود: مقرر شده است که در مرحله نخست اداره صمت و در راستای تغییر کاربری و تعطیلی به مراکز فروش مرغ زنده اخطاریه کتبی بدهد و سپس جلسه کارگروه متشکل از فرمانداری، محیط زیست، دامپزشکی، مرکز بهداشت و نماینده دادستانی در خصوص تصمیمگیری برای مراکزی که از قانون سرپیچی کنند، برگزار شود.
«محمد غلامی» سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نیز گفت: مقرر شده است یک گشت مشترک در راستای جلوگیری از فروش مرغ زنده در شهرستان فعال و اقدامات مناسب در این باره انجام شود.