جنگ سرد جو بایدن با روسیه در افریقا

صدا و سیما پنج شنبه 16 بهمن 1399 - 11:37
رئیس امور عمومی آفریقا در وزارت دفاع آمریکا، بر تشدید حضور واشنگتن در قاره آفریقا به بهانه مقابله با تروریست‌ها و با هدف مهار نفوذ روسیه تاکید کرد.

جنگ سرد نوین بایدن و پوتنی در افریقابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ رئیس امور عمومی آفریقا در فرماندهی مرکزی آمریکا (آفریکام) بر تشدید دخالت واشنگتن در قاره آفریقا به بهانه مقابله با گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش و در عین حال مقابله با حضور روسیه در این قاره، تأکید کرد.

تلاش بایدن در افزایش حضور نظامی در افریقا
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن از دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق، مجموعه‌ای از پرونده‌های جنجالی در سراسر جهان را به ارث برده است. برخی از این پرونده‌ها در قاره آفریقاست جایی که «داعش» و «القاعده» به ویژه در کشور‌های ساحلی، سومالی و موزامبیک در حال افزایش فعالیت‌های خود هستند. برخی از این پرونده‌ها نیز به تلاش‌های روسیه برای گسترش نفوذ خود به عنوان مثال در لیبی و سودان مربوط می‌شود. اما همه این پرونده‌ها نیز جنجالی نیستند.
 
جنگ سرد نوین بایدن و پوتنی در افریقاسودان و لیبی ؛ فرصت طلبی جو بایدن
الان به نظر می‌رسد سودان یک فرصت برای تقویت نفوذ آمریکاست که اهتمامش را به رابطه با حکومت جدید در خرطوم پس از ده‌ها سال اختلاف با نظام سابق بر سر ارتباط با شماری از گروه‌های تندرو پنهان نمی‌کند.
نگاه فرماندهی آمریکا در آفریقا (آفریکام) به این چالش‌ها و فرصت‌ها در قاره آفریقا چگونه است؟
از سودان چه می‌خواهد؟ هدفش در لیبی چیست؟ برای متوقف کردن نفوذ «داعش» در موزامبیک چه می‌کند؟ آیا از رویارویی با جنبش الشباب شاخه القاعده در شرق آفریقا پس از عقب نشینی از سومالی چشم پوشی خواهد کرد؟
الشرق الاوسط در این خصوص با کریستوفر کارنز سرهنگ نیروی هوایی و رئیس امور عمومی آفریقا مصاحبه کرده است.
الشرق الاوسط نوشت: سرهنگ کارنز اهمیت زیادی را که آمریکا به روابط جدیدش با سودان قائل است پنهان نمی‌کند و از «تجدید شراکت» با این کشور پس از حذف نامش در سال گذشته از فهرست کشور‌های حامی تروریسم سخن می‌گوید.
 
تجدید شراکت و تقویت همکاری امنیتی با سودان
کریستوفر کارنز سرهنگ نیروی هوایی می‌گوید: «به دنبال تجدید شراکت و تقویت همکاری امنیتی مان با سودان هستیم. آفریقا به دنبال کمک بیشتر به سودان در تلاشهایش است تا نیرو‌های سودانی حرفه‌ای شوند و امنیت و ثبات منطقه‌ای نیز تقویت شود و در زمینه حکومت قانون، پیشرفت کند و شفافیت و مسؤلیت پذیری نیرو‌های مسلح سودان در برابر دولتی که غیر نظامیان آن را رهبری می‌کنند و در برابر ملت سودان تضمین شود.
کارنز گفت: ارتباط اخیر یعنی سفر اندرو یونگ معاون فرمانده آفریکام و هایدی برگ رئیس اطلاعات آفریقا به خرطوم یک گام مثبت در جهت درک و مشخص کردن مناطقی است که می‌توان در آنجا همکاری‌های بیشتری و کمک کرد. سفر‌های بیشتری انجام خواهد شد و ما در حال بررسی فرصت‌های مبادله و آموزش هستیم. زمینه‌های دیگری برای همکاری وجود دارد که شناسایی شده و شامل افزایش تبادل اطلاعات و تضمین هماهنگی و همکاری منطقه‌ای قوی‌تر در مقابله با نیاز‌های امنیتی و تهدیدات منطقه‌ای است.
 
جنگ سرد نوین بایدن و پوتنی در افریقامبارزه با تروریسم ؛  رویکرد نخ نمای واشنگتن
کریستوفر کارنز سرهنگ نیروی هوایی و رئیس امور عمومی آفریقا افزود: سودان به دنبال تقویت نهاد‌های دولتی و نظامی است و در پی حذف نام سودان از فهرست کشور‌های حامی تروریسم هم اکنون راه‌هایی برای شراکت وجود دارد. سفر ما نیز آغازی برای ارتباط و همکاری در آینده است. فرماندهی آمریکا در آفریقا به صورت راهبردی به دنبال کمک به تقویت مؤسسات شرکای آفریقایی و توانایی‌های آنهاست و همزمان از تلاش‌های دیگر شرکای بین المللی نیز که تحقق امنیت و ثبات را در این قاره آسان می‌سازد، حمایت می‌کند. پیوستگی با سودان یک آغاز جدید برای شراکت بین آمریکا و سودان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تلاش‌های روسیه برای تقویت رابطه با سودان و مشخصا از طریق ایجاد پایگاهی در پورت سودان گفت: «ما از تمایل روسیه برای افزایش حضور در سودان مطلع هستیم. ما شما را به دولت سودان ارجاع می‌دهیم تا اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید، زیرا یک کشور دارای حاکمیت است و سودان با شمار دیگری از کشور‌ها شراکت خواهد کرد و تصمیماتی که احساس می‌کند به مصحلت این کشور خدمت بیشتری می‌کند، خواهد گرفت.»
وی از سفر هیئت آفریکام متشکل از یونگ و برگ به کنگو دمکراتیک پس از سودان سخن گفت و افزود: برای مقابله با فعالیت‌های گروه‌های مرتبط با «داعش» به یک رویکرد منطقه‌ای و بین المللی نیاز است.
 
جنگ سرد نوین روسیه و آمریکا در قاره افریقا
این مقام آمریکایی اذعان کرد؛ فعالیت‌های «مزدوران روس» در قاره آفریقا برای واشنگتن مایه نگرانی است.
کارنز در این زمینه گفت: «حضور مزدوران روس در هر جایی در آفریقا مایه نگرانی است، زیرا آنان دولت‌ها را از بین می‌برند. مهم است که عملیات شرکت‌های امنیتی خصوصی روسی پیشرفت‌های کشور‌های آفریقایی در زمینه‌های حکمرانی و دفاع و امنیت را مخدوش نکند. کار‌های آنان، تلاش‌های آمریکا و شرکای آفریقایی آن را در کشور‌های آفریقایی برای تقویت قرار گرفتن نیرو‌های مسلح تحت کنترل غیرنظامیان و نیز بازخواست و شفافیت نقش بر آب می‌کند.»
 
جنگ سرد نوین بایدن و پوتنی در افریقاسناریوی داعش در افریقا
کریستوفر کارنز سرهنگ نیروی هوایی و رئیس امور عمومی آفریقا مدعی شد«ارتباط ما با جمهوری دمکراتیک کنگو به خاطر آگاهی از زمینه‌های اهتمام مشترک و تمایل برای تقویت بیشتر شراکت و تمرکز به نیاز به همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای برای ریشه کن کردن گروه‌هایی مانند داعش و تأثیرگذاری برخی بازیگران شوم است.
افزایش تأثیرگذاری داعش در این منطقه ایجاب می‌کند داعش زیر نظر قرار گیرد و همکاری منطقه‌ای قوی صورت بگیرد و به شبکه هایش فشار بیاورد. امکان ندارد اجازه داده شود آفریقا به پناهگاه داعش تبدیل شود. یک رویکرد منطقه‌ای و بین المللی لازم است تا جلوی کار‌های بازیگران شوم و فعالیت‌های جنایتکارانه و تروریستی را بگیرد.»
کارنز درباره نقش مزدوران روس در قاره آفریقا صحبت و تصریح کرد مسئله‌ای که موجب نگرانی است به گروه ویژه نظامی روسیه یعنی گروه واگنر مربوط می‌شود. این گروه برای کسب سود و پیشبرد منافع ویژه خود که غالباَ به ضرر آن دسته از کشور‌های آفریقایی است که آن‌ها را به کار گرفته است، تلاش می‌کند.

این مقام آمریکایی گفت مهم است که کشور‌های آفریقایی به تقویت و ساختن توانایی‌های امنیتی خودشان به جای به کارگیری گروه واگنر ادامه دهند و قربانی اقدامات ددمنشانه آن نشوند. روسیه حضور خود را در کشور‌های آفریقایی برای ایجاد روزنه‌ای به این کشور‌ها و تقویت توانایی‌های ادعایی قدرت جهانی اش و نیز فروش تسلیحات و رسیدن به معادن و مواد خام دیگر افزایش داده است. در مقابل هدف اساسی فرماندهی آفریکام تقویت نیرو‌های امنیتی برای شرکای مان و تقویت هرچه بیشتر امنیت و ثبات منطقه‌ای است که به افزایش رشد اقتصادی و شکوفایی منجر می‌شود. ما به دنبال تلاش با شرکایمان هستیم تا با تهدیدات فرامرزی و بازیگران شوم مقابله کنیم.
 
استفاده از ابزارهای اقتصادی و سیاسی برای نفوذ
کارنز تصریح کرد: واشنگتن از مجموعه کاملی از منابع و ابزار‌هایی که در اختیار دولت آمریکاست استفاده می‌کند که ابزار‌ها و منابع اقتصادی و دیپلماتیک برای کمک به شرکای آفریقایی مان از جمله آنهاست تا امنیت شهروندان و ثبات آنان تقویت شود. ما از احتمال تعمیق شراکت مان با سودان و جمهوری دمکراتیک کنگو خوشحالیم. رابطه‌ای بر مبنای اعتماد و شفافیت و پایبندی متقابل به تضمین امنیت و صلح و شکوفایی در آفریقا بنا خواهیم کرد.

تحولات لیبی ؛
سرهنگ کارنز از نگرانی آمریکا از نقش روسیه از طریق گروه واگنر مشخصا در لیبی سخن گفت و افزود «گروه‌هایی مانند واگنر به نقش بر آب کردن پیشرفت مداخله در روند صلح در لیبی ادامه می‌دهند. فرماندهی آمریکا در آفریقا با مداخله نظامی خارجی در لیبی مخالف است و از توافقنامه آتش بس در لیبی از جمله عقب نشینی فوری نیرو‌های نظامی خارجی و مزدور حمایت می‌کند. این توافقنامه حاوی ترک محل نیرو‌هایی است که به نیابت از روسیه فعالیت می‌کنند و ما تعداد آنان را حدود ۲۰۰ جنگجو از گروه واگنر تخمین می‌زنیم که در لیبی مستقر هستند.

سومالی – ساحل –موزامبیک:
وی درباره وضع سومالی پس از آنکه آمریکا نیروهایش را از آن در اوایل سال کنونی خارج کرد گفت عقب نشینی به تعهد آمریکا برای ادامه مقابله با فعالیت جنبش الشباب شاخه القاعده در شاخ آفریقا پایان نمی‌دهد. فرماندهی آمریکا در آفریقا به سازگاری برای تحقق اهداف مأموریتش و تضمین ادامه فشار به جنبش الشباب ادامه می‌دهد. مشارکت ما به اشکال مختلف ادامه خواهد یافت آن هم در حالی که برای کنارگذاشتن الشباب و ادامه فشار به آن به عنوان بخشی از رویکرد منطقه‌ای و بین المللی برای نابودی اینگونه شبکه‌ها تلاش می‌کنیم.



منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.