به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ترس سرمایه گذاران و کارگزاران بازار سرمایه و سهام از افزایش دوباره نرخهای سود بانکی باعث شد شاخص کل بورس اوراق کشورهای اروپایی در پایان معاملات امروز دوباره کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، شاخص سهام بورس پاریس (cac ۴۰)، با ۹۴ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات پیشین، به هفت هزار و ۲۹۶ واحد رسید.
شاخص سهام بورس فوتسی ۱۰۰ لندن (ftse ۱۰۰)، که در آن در هر روز کاری سهام ۱۰۰ شرکت مهم و بزرگ انگلیس، ارزشگذاری و خرید و فروش می شود، ۵۱ صدم درصد در معاملات نسبت به پایان معاملات پیشین، کاهش یافت.
شاخص سهام بورس فرانکفورت (dax ۳۰)، نیز یک و هشت صدم درصد کاهش ارزش در معاملات امروز داشت.
شاخص سهام بورس یورواستاکس (eurostoxx ۵۰)، که در آن در هر روز کاری سهام ۵۰ شرکت اروپایی ارزشگذاری و خرید و فروش میشود، یک و یک دهم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس یوروفرست (eurofirst ۳۰۰)، که در آن در هر روز کاری سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو، ارزشگذاری و خرید و فروش می شود در معاملات امروز یک درصد و شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (stoxx ۶۰۰) که در آن در هر روز کاری سهام ۶۰۰ شرکت کوچک، متوسط و بزرگ کشورهای اروپایی در آن ارزشگذاری و خرید و فروش می شود و تقریبا ۹۰ درصد سهام شناور آزاد شرکتهای پذیرفته شده در بورسهای اروپایی را پوشش میدهد، در معاملات امروز ۸۷ صدم درصد کاهش یافت.
در بازار اوراق بدهی، نرخ اوراق گواهی سپرده گذاری و مشارکت در سرمایه با سررسید ده ساله وزارت خزانه داری آمریکا.
قراردادهای آتی که بر روی شاخصهای بورس منعقد میشود، یعنی قراردادهایی که تحویل دارائی پایه و سهام در آینده صورت میگیرد در معاملات کاهش یافتند.
با این توضیح که شاخص میانگین صنعتی داو جونز، یکی از اصلیترین شاخصهای بورس در آمریکا که فهرستی از سهامِ ۳۰ شرکت برترِ فعال، در بازار بورس نیویورک را اندازه گیری میکند، ۵۱ صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰، یکی از شاخصهای عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک که از فهرستی متشکل از سهام ۵۰۰ شرکت مهم در بازار بورس نیویورک تشکیل شده است در معاملات ۸۸ صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام نزدک، دیگر شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک که بزرگترین بازار معاملات الکترونیک سهام در آمریکا است، نیز در میلیون ۶۷ صدم درصد در معاملات کاهش یافت.
عامل دیگر در کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار کشورهای اروپایی، افزایش شاخص قیمت تولید کننده در آلمان بوده است. در همین راستا شاخص قیمت مصرف، نمایه یا معیاری در سنجش میانگین قیمت کالاها و خدمات مصرفی یک خانوار متوسط که از آن به عنوان شاخصی پیش نگر در نشان دادن میزان تورم استفاده میشود، در آلمان هفت درصد در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به مدت زمان و دوره مشابه در سال گذشته، افزایش یافت.