پاپریکا نوعی از ادویه ها است که از آسیاب شدن فلفل خشک شده تهیه می شود. پاپریکا میتواند طعم و مزه بسیار خوبی به غذاهای شما بدهد. در ادامه قصد صحبت درباره خواص پاپریکا را خواهیم داشت.
فلفل پاپریکا ترکیبی از فلفلهای خشکشده شیرین و تند است؛ بهعنوان مثال در هنگام تولید فلفل پاپریکا از فلفل قرمز تند و فلفل دلمه شیرین استفاده میشود. پاپریکا دارای انواع مختلفیست که بهعنوان چاشنی در غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین رنگ ادویه پاپریکا باعث جذابترشدن رنگ غذاها میشود. خواص پاپریکا در طب سنتی سبب شده تا از گذشته تا به امروز برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
پاپریکا را میتوانید در انواع سالادها و غذاهای متفاوت مانند سوپ، مرغ، انواع خورشها و ساندویچ ها مورد استفاده قرار دهید. این نوع ادویه دارای عطر و طعم خاصی هست. با اضافه کردن مقداری از آن در غذا؛ میتواند خوشرنگی خاصی به غذای شما بدهد.
البته پاپریکا را میتوانید در سبزیجات بخار پز شده نیز اضافه کنید. با بکار بردن این نوع چاشنی طعم عالی به غذایتان داده خواهد شد.
در این بخش، خواص پاپریکا را برای سلامت پوست و مو مورد بررسی قرار میدهیم. در ادامه برخی از ویژگیهای فوقالعاده این فلفل را با هم مرور میکنیم. این فواید عبارتند از:
پودر پاپریکا مملو از بتاکاروتن، آهن و سایر ویتامینهاست. استفاده از فلفل پاپریکا به جلوگیری از ایجاد لکههای پیری و ککومک کمک میکند. به کمک خواص پاپریکا در جلوگیری از تولید ملانین، میتوانید از این محصول در کنار ضد آفتاب، برای جلوگیری از آفتابسوختگی استفاده کنید.
ویتامین ب 6 موجود در پاپریکا در تولید ملانین دخیل است، رنگدانه ای که به موهای شما رنگ می بخشد. در حقیقت، پودر پاپریکای شیرین را می توان به حنا اضافه کرد تا ضمن رنگ آمیزی، رنگ قرمز مایل به مسی مو را به آن منتقل کند. با این وجود، قبل از استفاده از آن در پوست سر خود، توصیه می شود آزمایش داخلی را در قسمت داخلی مچ خود انجام دهید تا از واکنش آلرژیک چلوگیری کنید.
این فلفل بهعنوان منبع اصلی آنتیاکسیدانها مورد استفاده قرار میگیرد. این آنتیاکسیدانها که در رنگدانههای فلفل پاپریکا کاملا مشخصاند، در سلامت بدن شما نقش مهمی را برعهده دارند. برای بهرهمندی از خواص آنتیاکسیدان پاپریکا، آن را به همراه چربیهایی مانند روغن زیتون یا آووکادو مصرف کنید؛ چرا که انواع آنتیاکسیدانها محلول در چربی هستند.
زمانی که شما بتاکاروتن مصرف میکنید، این ماده بسیار مفید در بدن تبدیل به ویتامین A میشود. ویتامین A علاوهبر اینکه در سلامت چشم به شما کمک میکند، باعث جلوگیری از ایجاد چینوچروک و زوال عقل میشود. پس اگر دوست ندارید در سنین بالا به بیماری آلزایمر دچار شوید، از پاپریکا در غذای خود استفاده کنید.
پاپریکا مملو از ویتامین ها، آهن و بتاکاروتن است که از بروز برجستگی ها و لکه های سنی جلوگیری می کند. آنها با محدود کردن تولید ملانین، عامل تیره تر شدن پوست شما؛ چهره شما را بهبود می بخشند.
همانطور که قبلاً نیز گفته شد، پاپریکا سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. ویتامین A در حفظ پوست سالم نقش اساسی دارد. از بروز چین و چروک جلوگیری می کند و باعث ایجاد چهره ای روشن می شود. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله افزایش ویتامین A باعث ترک خوردگی کف پا میشود را مشاهده نمایید.
اگر همیشه سلامت باشید و به بیماری خاصی دچار نشوید، اولین مرحله تمیز نگه داشتن پوست را طی کردهاید. خواص پاپریکا از نظر آنتیباکتریالبودن، مشکلات پوستی ناشی از باکتریها را میتواند برطرف کند. بهعنوان مثال برخی از افراد از مشکل آکنه رنج میبرند؛ در این صورت به آنها توصیه میشود با افزودن مقدار کمی پاپریکا به غذای خود، این مشکل را بهراحتی رفع کنند.
ممکن است شما هم از ریزش مو ناراحت باشید یا دوست دارید موهای بلندتر و زیباتری داشته باشید، نگران نباشید؛ خواص پاپریکا به رشد موهای شما کمک خواهد کرد. برای بهرهمندی از فواید پاپریکا در رابطه با رشد مو، مقدار کمی از این فلفل را به غذای خود اضافه کنید. پاپریکا منبعی سرشار از آهن است که به رساندن اکسیژن به فولیکولهای موی شما کمک میکند. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله بهترین ویتامین برای رشد مو را مشاهده نمایید.
پاپریکا با نرمال کردن اسید در معده در هضم غذا کمک می کند. یک محرک عالی است، که با تقویت گوارش و اسیدهای معده ، هضم را تسهیل می کند. می توان از آن برای درمان سوء هاضمه استفاده کرد. با این وجود، مقدار زیاد پاپریکا ممکن است با سایر داروها در تعامل باشد، بنابراین توصیه می شود قبل از استفاده از پاپریکا برای این منظور با پزشک خود مشورت کنید.
همانطور که اطلاع دارید، خواب کافی باعث میشود عملکرد مطلوبی را در طول روز داشته باشید. آیا میدانستید که فواید پاپریکا به شما کمک خواهد کرد تا از یک خواب آرام و راحت لذت ببرید؟ کمخوابی باعث از بین رفتن زیبایی پوست شما میشود و روند پیری را تسریع میکند. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله میزان خواب مورد نیاز در سنین مختلف را مشاهده نمایید.
ویتامین B موجود در پاپریکا باعث تولید ملاتونین میشود و به این ترتیب چرخه خواب شما به کمک خواص آن تقویت می شود. خواص پاپریکا علاوهبر این که بهداشتن خوابی آرام کمک میکند، بهخاطر برخورداری از سروتونین، در پایین نگهداشتن استرس هم تاثیر فوقالعادهای دارد. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله خطرات کمبود ویتامین B را مشاهده نمایید.
خواص شگفت انگیز ضد باکتریایی پاپریکا، آن را برای درمان مشکلات پوستی ناشی از باکتری ها موثر می کند. آکنه یکی از این مشکلات است. مصرف پاپریکا در رژیم غذایی شما ممکن است در جلوگیری از بروز آکنه کمک کند.
آیا بریدگی روی پوست خود دارید؟ نگران نباشید؛ استفاده از پاپریکا در روند ترمیم زخمها تاثیر بینظیری دارد و علت این موضوع، وجود ویتامین E در این فلفل است. مصرف پاپریکا به تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند که این موضوع از جهات مختلفی مانند افزایش مقدار آهن خون مفید است.
بتاکاروتن موجود در پاپریکا با کاهش خطر ابتلا به چندین سرطان همراه است. محققان پیشنهاد کرده اند که افزایش مصرف بتاکاروتن از 1.7 به 2.7 میلی گرم در روز خطر ابتلا به سرطان ریه را بیش از 40 درصد کاهش می دهد.
رگهای عنکبوتی، رگهای کوچکی هستند که دچار آسیب شدهاند. این رگها بیشتر در نواحی پاها یا صورت دیده میشوند. این رگها خطرناک یا دردناک نیستند؛ اما برخی از افراد ترجیح میدهند از شر آنها خلاص شوند. خواص پاپریکا باعث قویترشدن رگها و تقویت جریان خون میشود.
علاوهبر فواید پاپریکا برای پوست و مو، این فلفل تاثیر فوقالعادهای در تقویت سلامت چشم شما دارد. ویتامین A برای بینایی لازم و ضروریست. پاپریکا میزان بالایی از لوتئین دارد که از خطر ابتلا به آب مروارید جلوگیری میکند.
اگرچه پاپریکا روی طعم غذا تأثیر میگذارد، اما کالری کمی دارد و استفاده از آن نیاز شما به سایر سسها و چاشنیهای پرکالری را کاهش میدهد. از سوی دیگر، کپسایسین این ادویه اشتها را سرکوب میکند و احتمال ابتلا به چاقی را کاهش میدهد.
تحقیقات در مورد کپسایسین نشان میدهد که این ماده متابولیسم چربی و بهویژه اکسیداسیون چربی شکم را بهبود میبخشد و در صورت اضافه شدن به یک رژیم غذایی سالم میتواند با کاهش اشتها دریافت کالری را محدود کند. علاوه بر این، ترکیبات دیگری به نام گزانتوفیل در پاپریکا یافت میشود که آنها هم توانایی کاهش چربی شکم و شاخص تودهی بدنی (BMI) را دارند.
گنجاندن پاپریکا در رژیم غذایی میتواند به محافظت از پوست شما در برابر اثرات مخرب نور خورشید کمک کند. در یک مطالعه، گزانتوفیل این ادویه توانست آسیب پوستی ناشی از اشعهی ماوراء بنفش را متوقف کند.
کاروتنوئیدهای موجود در پاپریکا به زنان یائسه در حفظ سلامت استخوانها کمک میکنند. یک مطالعه روی ۱۰۰ زن سالم و یائسه نشان داد که مصرف۲۰ میلیگرم عصارهی کاروتنوئیدی پاپریکا بهمدت ۲۴ هفته میتواند کیفیت استخوان را بهبود بخشد و تحلیل استخوانی را کاهش دهد.
آخرین مورد از خواص پاپریکا که در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد، خاصیت گشادکنندگی عروق است. گشادشدن عروق باعث ایجاد ظاهری شاداب در پوست شما میشود. البته برخی دیگر از ادویهها مانند دارچین و مریمگلی هم در این مورد تاثیر مشابهی را بههمراه دارند.
این خاصیت را می توان به وجود کپسایسین در پاپریکا نسبت داد، اگرچه در مقایسه با سایر فلفل ها کم تر است. کپسایسین در کاهش فشار خون با آرامش رگ های خونی کمک می کند.
پاپریکا منبع مهمی از ویتامین ب 6 است که یک کوآنزیم می باشد. به عبارت دیگر، فعال کردن 100 آنزیم دیگر برای انجام عملکرد خود کاملاً حیاتی است. آنها واکنش های بیوشیمیایی را در بدن ایجاد می کنند و انرژی ایجاد می کنند و گلوکز را در حالی فراهم می کنند که انتقال دهنده های عصبی و هموگلوبین را تولید می کنند. این ادویه همچنین حاوی آهن است، که اکسیژن را در بدن منتقل می کند و جزء بسیاری از پروتئین ها است. این پروتئین ها مسئول ایجاد انرژی هستند. پاپریکا یک محرک و انرژی زا بسیار جذاب است که می تواند برای درمان شرایطی مانند خستگی، بی حالی و افسردگی استفاده شود.
همانطور که میدانید فلفل دلمه ای رنگی انواع، اقسام و در رنگهای متفاوت موجود هست. قرمز، نارنجی، زرد و سبز. برای درست کردن پودر پاپریکا نیاز ما فقط به فلفل دلمه ای قرمز است.
اگر چه شما میتوانید از انواع فلفل رنگی ها استفاده کنید و بعد از خشک کردن آنها را با هم ترکیب کنید و مورد استفاده قرار دهید .
چند عدد فلفل دلمه ای قرمز را تهیه و کنار بگذارید (۵ الی ۶ عدد). بشویید و از قسمتی که کلاهک سبز را نشان میدهد با وسیله برندهای مثل چاقوی تیز برش بزنید.
بعد از اینکه کلاهک را از فلفل جدا کردید، تخم سفید آن بیرون بیاورید و داخل فلفل را کاملا تمیز کنید و بوسیله تخته و چاقوی تیز برشهای نازک نازک بزنید.
اگر چنانچه در محیط مرطوبی مانند شمال زندگی میکنید، بهتر است فلفل های برش داده شده را داخل سینی فر و درون فر با درجه ۶۰ سانتی گراد خشک کنید و به مدت دو ساعت زمان خواهد برد( میتوانید فر را روی کمترین درجه بگذارید تا کاملا خشک شود، ولی حتما یک قاشق غذاخوری لای در فر بگذارید تا رطوبت از فر خارج شود و دقت کنید تا فر بیش از حد داغ نشود). زیرا همین باعث بد رنگ شدن فلفل ها خواهد شد.
اگر از قسمت شبکه ای فر بجای سینی استفاده شود از دو طرف حرارت به فلفل خواهد خورد و زودتر به صورت یکدست خشک خواهد شد.
اگر هم در مناطق خشک آب و هوایی زندگی میکنید میتوانید فلفل های برش داده شده را روی سینی در فضای باز و در برابر آفتاب مستقیم خشک کنید. بعد از خشک شدن کامل فلفلها آن ها را آسیاب کنید و در شیشه های شفاف نگهداری کنید.
مطمئن باشید فلفل دلمه ای کاملا خشک شده باشد در غیر اینصورت پودرها به هم خواهد چسبید و امکان کپک زدگی وجود دارد.
برای آسیاب و پودر کردن فلفل ها می توانید از آسیاب خانگی استفاده کنید.
نکتهها:
اگرچه پاپریکا یک داروی طبیعی قدرتمند برای بیماری های متعدد قلمداد می شود، اما تنها یک خطری که باید به آن اشاره کنیم این است که برخی از افراد به پاپریکا حساسیت دارند.
طبق مطالعه موردی پاپریکا آلرژن های جدید Capsicum، را نشان می دهد. این نوع از واکنش آلرژیک تنها در صورتی ممکن است رخ دهد که در یک محیط کار کنید و در طی مدت زمانی کوتاه چندین ادویه و نه فقط پاپریکا را لمس کرده و مصرف کرده باشید.
علاوه بر ایجاد یک واکنش آلرژیک، احتمالاً پاپریکا مسئولیت سایر مشکلات سلامتی نخواهد بود. براساس یک مطالعه از سال 2003 که نشان می دهد موش هایی که رژیم غذایی حاوی 5 درصد از پاپریکا را دریافت می کردند، سطح کلسترول بالاتری داشتند. با این حال، موش ها از نظر سلامتی هیچ مشکل بهداشتی دیگری نداشتند. به جرات می توانیم بگوییم که شما می توانید پاپریکا را به میزان متوسط مصرف کنید و از آن لذت ببرید، درست مثل هر ادویه دیگری!