خبرگزاری فارس - خراسان جنوبی؛ شهرستان سربیشه و نهبندان در خراسان جنوبی به واسطه مشکلات و محرومیتهایی که سالهای سال با آن مواجه بوده نیاز به توجه بیشتری دارد، اتفاقی که نماینده مردم این شهرستان باید با همراهی سایر مسوولان زمینه رفع محرومیت از چهره آن را مهیا کنند و خدمتی ماندگار به مردم این دیار ارائه دهند.
برای بررسی چند و چون وضعیت شهرستان سربیشه و نهبندان با مصطفی نخعی نماینده مردم این منطقه در خانه ملت گفتوگویی داشتیم که در زیر میخوانید.
فارس: یکی از چالشهای اساسی زیرساختی نهبندان و سربیشه مربوط به حوزه بهداشت و درمان است بفرمایید در این حوزه چه پیگیریها و اقداماتی انجام شده است؟
نخعی: بله درست است، اقدامات بسیاری در این زمینه انجام شده اما هنوز تا نقطه ایدهآل راهی طولانی داریم ولی همین پیگیریها هم در کاهش معضلات چشمگیر است به خصوص در نهبندان؛ یکی از مسائلی که در حوزه بهداشت و درمان این منطقه اهمیت داشت این بود که تناسبی بین جمعیت و نیازهای درمانی این شهرستان با فضای فیزیکی موجود در بیمارستان شهید آتش دست وجود نداشت.
البته در سربیشه نیز در برخی از مناطق مشکلاتی داریم که در حال پیگیری است اما در نهبندان با تلاشهایی که داشتیم انقلابی در حوزه بهداشت و درمان طی دو سال اخیر رخ داده است؛ بخشی از آن به نتیجه رسیده و قسمتی هم در شرف نتیجه است.
راهاندازی اورژانس بیمارستان نهبندان به صورت غیر رسمی
برای توسعه اورژانس بیمارستان نهبندان خیلی انرژی صرف شد تا به نتیجه رسید، در حال حاضر نیز به صورت غیر رسمی راهاندازی شده که به زودی با حضور یکی از مقامات وزارت بهداشت و درمان به صورت رسمی افتتاح خواهد شد. در کنار اورژانس بخش آی. سی. یو پیشبینی شده که این بخش نیز تجهیز و راه اندازی شد. اگر بخواهیم به بیمارستان نهبندان به لحاظ فیزیکی نگاه کنیم باید بگوییم که یک درمانگاه ۳۲ تختخوابی است که به هیچ وجه تناسبی با نیاز شهرستان ندارد اما با پیگیریهای انجام شده در پایان سال ۹۹، ماده ۲۳ برای توسعه فضای فیزیکی این بیمارستان دریافت شد و در ردیف بودجه سال ۱۴۰۰ هم برای آن اعتبار پیشبینی شد که با دریافت این ماده بیمارستان نهبندان از ۳۲ تختخوابی به ۹۵ تختخوابی ارتقا یابد.
دلیل تاخیر در توسعه و ارتقای بیمارستان نهبندان
اما در شروع عملیات اجرایی این طرح تاخیری ایجاد شد آن هم به این واسطه که سازمان برنامه و بودجه شرکت مجری را که برای اجرای این طرح انتخاب کرده و یک شرکت مادر تخصصی از زیرمجموعه وزارت بهداشت و درمان بود چندان کارنامه درخشانی در کشور نداشت برای همین پیگیریهای بسیار انجام شد تا مجری این طرح دانشگاه علوم پزشکی بیرجند باشد تا برای اجرای آن هم از ظرفیتهای بودجهای استانی و دیگر قابلیتها استفاده شود.
تامین کسری بودجه این طرح نیز نیازمند مصوبه هیئت وزیران بود که برای دریافت این مصوبه نیز پیگیریهای مستمری انجام شد و بعد از دریافت مصوبه دانشگاه علوم پزشکی مجری طرح شد که مشاور این طرح را نیز دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انتخاب کرده و مناقصه آن هم برگزار شده است.
همچنین پیمانکار انتخاب شده و به زودی با حضور مهمان کشوری کلنگ زنی خواهد شد. اتفاق دیگری که در این حوزه رخ داد؛ کلنگ زنی کلنیک تخصصی بیمارستان نهبندان بود که با کمک یک خیر انجام شد و اکنون نیز به مراحل خیلی خوبی هم رسیده است، علاوه بر این پانسیون پزشکان متخصص نیز با پیگیریهای انجام شده به زودی به بهرهبرداری میرسد.
دریافت مجوز درمانگاه شوسف
صدور مجوز درمانگاه شهر شوسف نهبندان که یکی از مراکز مهم شهری و راهبردی به شمار میرود در بروکراسی اداری گیر کرده بود که با پیگیری انجام شده و دستور وزیر بهداشت مجوز آن صادر شد. این طرح نیز آماده کلنگزنی است.
موضوع مهم دیگر پایگاه امداد هوایی است، با این که خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است اما فقط دو پایگاه امدادی آن هم یکی در مرکز استان و دیگری هم در طبس دارد که با پیگیری انجام شده به زودی پایگاه امداد هوایی نهبندان نیز ایجاد میشود.
زمین چمن سربیشه با پیگیریهای انجام شده در حال احیاست
فارس: یکی از مطالبههای مردم سربیشه و جوانان شهرستان استادیوم ورزشی و زمین چمن شهر سربیشه است که طی سالهای قبل ایجاد شده بود و بعد از مدتی استفاده به حال خود رها شد، حالا هم غیر قابل استفاده است چه پیگیریهایی برای تحقق این مطالبه مردم انجام دادهاید؟
نخعی: در این زمینه رایزنی بسیاری با حوزه ورزش و جوانان انجام شد که مسئولان این حوزه نظرشان برای ایجاد یک مینیچمن مصنوعی در این زمین بود اما من مخالف بودم و میخواستم تا با همان ابعاد قبلی زمین چمن ایجاد شود.
هرچند با توجه وضعیت وخیم منابع آبی نظرم بر نصب چمن مصنوعی است که با پیگیریهای انجام شده چمن خریداری شد و در حال حاضر در مرحله زیرسازی است و بعد از آن هم نصب خواهد شد. با توجه به استعدادهای ورزشی که در سربیشه و نهبندان وجود دارد به طور حتم باید زیربناهای ورزشی تقویت شود تا شاهد حضور جوانان مستعد وزرشکار نه تنها در عرصه ملی که حتی بین المللی هم باشیم.
از رونق افتادن تنها گذرگاه تجاری خارجی فعال خراسان جنوبی
فارس: همان طور که میدانید مرز ماهیرود در سربیشه به عنوان یکی از گذرگاههای مرزی خراسان جنوبی بسیار فعال و مورد اقبال افغانستانیها بوده، اما با استقرار دولت طالبان در افغانستان فعالیت این معبر مرزی دچار وقفه شده است بفرمایید برای گذر از این چالش چه باید کرد؟
نخعی: با ابراز تاسف بعد از استقرار طالبان در افغانستان مقداری از رونق این گذرگاههای تجاری فرا مرزی نه تنها در خراسان جنوبی بلکه در دیگر استان های هم مرز با این کشور کاسته شد که برای حفظ رونق گذشته لازم است دولت به طور جدی با دولت افغانستان وارد مذاکره شود.
اهمیت این موضوع به این خاطر است که طی سال های گذشته دولت و نظام هزینه بسیاری برای ایجاد زیرساختها در این گذرگاههای تجاری کرده است.
در حال حاضر با پیگیریهایی که انجام شد همه مسیر سربیشه- درح- ماهیرود برای احداث جاده ترانزیتی تعیین تکلیف و برای احداث تمام این مسیر پیمانکار انتخاب شد. هزینه کلان زیرساختی در معبر مرزی تجاری ماهیرود همچنین برای ایجاد زیرساخت ها در این معبر مرزی تجاری هزینه کلانی شده که از جمله آن می توان به کلنگ زیرساخت ایکسری و... اشاره کرد. علاوه بر این مرزنشینان این منطقه نیز از این محل ارتزاق میکنند بنابراین باید این موضوع به طور ویژه به آن سوی دولت پرداخته شود.
هر چند که در این زمینه چندین مرتبه به طور مفصل با نماینده ویژه رئیس جمهور در افغانستان و استاندار خراسان جنوبی صحبت کرده ام. با امروز و فردا کردن و شعار دادن اتفاقی نمی افتد و باید به طور حتم این مطالبه مردمی را دولت و مسئولان اجرایی پیگیری کنند و بی خیال از مقابل این مسائل مهم و حساس نگذرند.
فارس: در مورد طرح فاضلاب شهر سربیشه هم بفرمایید لطفا.
نخعی: یکی از خواستههای مردم سربیشه عملیاتی شدن طرح فاضلاب این شهر با توجه به وضعیت خاص اقلیمی آن بود که سالها بود روی زمین مانده بود. تحقق این خواسته یکی از اولویتهای من بود، دلیل طولانی شدن این مطالبه مردمی هم این بود که ابتدا قرار بود از ظرفیت یا پیمانکار سرمایهگذار استفاده شود تا از آب استحصالی بشود برای صنعت و کشاورزی هم استفاده شود اما این پیگیری به نتیجه نرسید.
فارس: چقدر برای این پروژه تخصیص یافته است؟
نخغی: در نهایت اعتبار دولتی برای آن پیشبینی شد که رقمی حدود ۱۸ میلیارد تومان است، پیمانکار آن هم انتخاب شده و به زودی این پروژه نیز کلنگزنی میشود. نمایندگی مستقل تامین اجتماعی سربیشه به زودی راهاندازی می شود
فارس: اگر نکتهای میخوهید با مردم حوزه انتخابیه و خراسان جنوبی در میان بگذارید، بفرمایید.
نخعی: علاقهمندم این خبر خوش را به مردم سربیشه بدهم که شعبه مستقل تامین اجتماعی که یکی از مطالبههای آنها بود، انجام شده و به زودی راهاندازی میشود. تلاشهایی هم در حوزه اقتصادی شهرستانهای حوزه انتخابیه با هلدینگهای کلان اقتصادی چون ایمیدرو و شستا انجام شده که در فرصت مناسب اطلاع رسانی خواهد شد.
پایان پیام/۳۶۳۵/ف