به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این برنامه که باحضور پیشکسوتان، اهالی موسیقی، فرهنگ و هنر برگزار میشود سخنرانی، پخش کلیپ و چند اجرای موسیقی انجام خواهد شد.
حسن ناهید (۲ تیر ۱۳۲۲کرمان – ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ تهران) در شهر کویری کرمان متولد شد و از سن ۱۰ سالگی به موسیقی علاقمند گردید و با تهیه یک فلوت و نواختن این ساز بادی مراحل اول آموزش موسیقی را نزد خود شروع کرد. سپس به شیراز میرود و در این شهر مشغول تحصیل میشود تا سال پنجم متوسطه بدون نت نزد خود تمرین میکند و پس از چندی در اردوی رامسر در مسابقه که بین دانش آموزان سراسر کشور برگزار شده بود، آقای محمد میرنقیبی، هنرمند شایسته «گلها» وی را برنده اول مسابقه اعلام میدارد و آینده نیز نشان داد که انتخابی شایسته و به جا از طرف ایشان بوده است. پس از چندی حسن ناهید، به فرهنگ و هنر دعوت میشود و در ارکسترهای متعدد این اداره، همکاری خود را آغاز مینماید، در همین دوران مدتها جهت تعلیم «نت» نزد آقای حسین دهلوی به فراگیری میپردازد و به عنوان هنر آموز «نی» هنرستان عالی موسیقی ملی مشغول تدریس میشود.
وی با همکاری: اسدالله ملک، منوچهر جهانبگلو، فرهنگ شریف، محمودی خوانساری و .. برنامهای که به نام «نوایی از موسیقی ملی» ترتیب یافته بود شرکت داشت. در ارکستری به نام درویش در رادیو شرکت داشت و سپس برای شرکت در ارکستر رودکی که از ابراهیم منصوری، حبیبالله بدیعی، علی تجویدی، احمد عبادی، رضا ورزنده، اصغر بهاری و فرهاد فخرالدینی تشکیل شده بود دعوت شده و با این ارکستر همکاری کرد. در سال ۱۳۴۱ توسط حسین قوامی به برنامه گلها دعوت شده و همکاری خود را در این برنامه آغاز کرد. او در فرهنگ و هنر نیز با ارکستر فرامرز پایور شرکت کرد که بیست سال این همکاری ادامه یافت. حسن ناهید دربارهٔ شیوه کار خود میگوید: «من هیچ وقت از زندهیاد کسایی تقلید نکردم و دنبال کار خودم رفتهام» در سال ۱۳۹۲ مدرک درجه یک هنری به حسن ناهید اعطاء شد. او در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در سال ۱۳۸۴ مورد تقدیر قرار گرفت.
حسن ناهید به خاطر توانایی خاص در نوازندگی ساز نی در آلبومهای متعددی به اجرا پرداخته و همچنین با ارکسترهای متعددی از جمله ارکستر گلها به رهبری روح اله خالقی/ ارکستر صبا به رهبری حسین دهلوی/ گروه پایور به سرپرستی فرامرز پایور و .. همکاری داشته است. حسن ناهید برای شناساندن موسیقی سنتی و اصیل ایران، مسافرتهایی همراه با خوانندگانی، چون حسین قوامی، محمدرضا شجریان، محمود محمودی خوانساری و عبدالوهاب شهیدی به کشورهای ترکیه، بلغارستان، یوگسلاوی، ایتالیا، بلژیک، هلند، آلمان، اتریش انجام داده و در برنامههایی تحت عنوان کنسرت سازهای ملی ایران شرکت کرده بود.
استاد ناهید شامگاه پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ در خانهاش درگذشت. پیکر وی روز دوشنبه ۱ اسفند با حضور جمعی از هنرمندان موسیقی ایران از تالار وحدت به قطعه هنرمندان بهشت زهرا منتقل شد.