چای سیاه یکی از نوشیدنی های محبوب در میان ایرانیان است. چای سیاه خواص زیادی برای سلامتی بدن انسان دارد. در ادامه قصد صحبت درباره خواص چای سیاه را خواهیم داشت.
بیشتر خواص چای سیاه به وجود آنتیاکسیدانهای مختلف در آن برمیگردند. یکی از این آنتیاکسیدانها پلیفنول نام دارد که آنتیاکسیدان اصلی این نوع چای به شمار میرود. همچنین مقدار کمی سدیم، پروتئین و کربوهیدرات دارد. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم چای سیاه آورده شده است.
کالری | ۱ |
چربی کل | ۰ گرم |
اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیر اشباع | ۰ گرم |
اسیدهای چرب اشباع شده | ۰ گرم |
اسیدهای چرب امگا ۳ | ۳ میلیگرم |
اسیدهای چرب امگا ۶ | ۱ میلیگرم |
سدیم | ۵ میلیگرم |
پتاسیم | ۳۷ میلیگرم |
فلوراید | ۳۷۳ میکروگرم |
میتوانید با نوشیدن چای سیاه سلامتی بدن خود را بهبود ببخشید. چای سیاه ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد، اسهال و سایر مشکلات گوارشی را درمان کند، فشار خون را تنظیم کند و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. برای اینکه از خواص چای سیاه بیشترین بهره را ببرید، به آن قند یا شیر اضافه نکنید. در ادامه تعدادی از خواص چای سیاه را بررسی میکنیم. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله چه موادی سلامت قلبتان را به خطر میاندازند را مشاهده نمایید.
فلاونهای موجود در چای سیاه ممکن است در بهبود سلامت قلب مفید باشد. دانشمندان تأیید کردهاند که نوشیدن سه فنجان (یا بیشتر) چای سیاه در روز میتواند احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. علاوه بر این چای سیاه با کاهش احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در ارتباط است.
مطالعات نشان دادهاند که چای سیاه در کاهش وزن موثر است. مولکولهای چای سیاه بزرگتر از انواع دیگر چای هستند. این بدان معناست که مولکولهای چای سیاه، زمان بیشتری را در روده کوچک میمانند و فرایند هضم را طولانیتر میکنند. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله بهترین ورزش ها برای کاهش وزن را مشاهده نمایید.
دانشمندان معتقدند که وجود این مولکولها در روده کوچک به افزایش جمعیت باکتریهای مفید در روده کمک میکند. در نتیجه، بافت های کبدی رسوبات چربی را با کارایی بیشتری میسوزانند.
کافئین موجود در چای، سطح انرژی و میزان سوختوساز را افزایش میدهد. نوشیدن چای سیاه قبل از ورزش میتواند به بدن شما کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشد و سریعتر وزن کم کنید.
کافئین موجود در چای، دمای بدن را افزایش میدهد. وقتی دما افزایش مییابد، واکنشهایی را در بدن ایجاد میکند که منجر به افزایش سوختوساز مواد مغذی و ویتامینها و در نهایت چربی سوزی میشود.
تیافلاوینهای چای سیاه ممکن است از تکثیر سلولهای سرطان رحم جلوگیری کند. در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که بیشتر از دو فنجان چای در روز مینوشند، ۳۰ درصد کاهش احتمال ابتلا به سرطان رحم را تجربه میکنند.
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. چای سیاه حاوی کاتچینها و فلاونوئیدهای مختلف است. این نوشیدنی پرطرفدار ممکن است حساسیت بدن به انسولین را بیشتر کند.
چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که از رایکالهای آزاد خنثی میکنند. این رادیکالهای آزاد DNA را تغییر میدهند و عملکرد سلولهای نرمال را مختل میکنند. این موضوع میتواند منجر به التهاب شود و بدن را در حالت استرس قرار دهد. چای سیاه به از بین بردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. این نوع چای سلولهای نرمال و عملکردهای بدن را به حالت اولیهی برمیگرداند و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکند.
یکی دیگر از خواص چای سیاه، کاهش فشار خون است. محققان در کشورهای هلند، آلمان و ایتالیا از گروهی از افراد درخواست کردند به مدت یک هفته چای سیاه بنوشند. بعد از یک هفته محققان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شرکتکنندگان را بررسی کردند. نتایج این مطالعه نشان داد مصرف چای سیاه سطح فشار خون شرکتکنندگان را کاهش داد.
محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که مصرف چای سیاه اثرات قدرتمندی روی دامنهی توجه، همچنین توجه بینایی و درک شنوایی دارد. انواع چای حاوی ال تیانین هستند که عملکردهای مغز و فرآیند توجه در انسانها را تغییر میدهد. کافئین موجود در چای سیاه ممکن است هوشیاری را بهبود ببخشد.
با افزایش سن، استحکام استخوانها کاهش پیدا میکند. محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که چای سیاه مینوشند، بهطرز قابلتوجهی به حفظ تراکم استخوانهای خود کمک میکنند. به همین دلیل نوشیدن چای سیاه ممکن است احتمال ابتلا به شکستگی استخوانها در اثر پوکی استخوان را در افراد مسن کاهش دهد.
در مطالعهی حیوانی انجام شده، محققان به موشهای صحرایی عصارهی چای سیاه دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که موشها بهبود تراکم استخوان را تجربه کردند.
اگر سنتان ۳۰ سال به بالا است، نوشیدن چای سیاه را به بخشی از روتین خود تبدیل کنید تا احتمال ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان در شما کاهش پیدا کند. نشان داده شده که نوشیدن چای سیاه خطر شکستگی لگن را کاهش میدهد.
چای سیاه برای تقویت مو مفید است. چای سیاه سرشار از اسید تانیک است که میتواند به مرور زمان موهای شما را تیره کند. چند فنجان چای سیاه با استفاده از 6 قاشق غذاخوری از برگهای آن یا 6 عدد چای کیسهای، آماده کنید، آن را خنک کرده و روی موهای خود بریزید. 30 دقیقه صبر کنید و سپس موهای خود را بشویید.
چای سیاه حاوی مقادیر کمی مواد معدنی مغذی مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است که در تقویت مو مؤثر هستند.
چای سیاه برای پوست فوایدی به همراه دارد که یکی از آنها، پیشگیری از پیری زودرس است. چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدانها و پلی فنولها است که از پیری پوست جلوگیری میکنند.
نوشیدن یا استفاده از کیسههای چای روی صورت، از پوست در برابر ایجاد چین و چروک محافظت میکند.
چای سیاه میتواند لکهها و جوش های صورت را کم کند. بهجای اینکه محصولات گران قیمت پوستی بخرید، این گیاه را امتحان کنید و از نتیجه آن لذت ببرید. به گفته متخصصان، چای سیاه دارای خاصیت پاک کنندگی پوست است و سموم ناشی از لکهها را دفع میکند.
چای سیاه و سرد را در یک کاسه بریزید و به کمک پنبه آن را روی صورت خود بمالید. به مدت چهار هفته به طور منظم از آن استفاده کنید تا نتیجه بهتری دریافت کنید. اگر به دنبال سایر نوشیدنیهای موثر هستید، از خواص خاکشیر برای پوست نیز غافل نشوید.
بیماری پارکینسون عارضهای است که بیشتر افراد مسن را تحت تأثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان میدهند که پلیفنولهای موجود در چای سیاه از عصبهای موجود در مغز محافظت میکنند. در مطالعهی انجام شده در دانشگاه ملی سنگاپور نشان داده شد که کافئین چای سیاه در کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون مفید است.
رودهی سالم به محافظت از شما در برابر بیماریها و اختلالات مختلف کمک میکند. مصرف چای سیاه ممکن است در بهبود و تنوع بخشیدن به میکروبهای خوب روده مفید باشد. پلیفنولهای چای سیاه ممکن است بهعنوان پریبیوتیک عمل کرده و باکتریهای خوب روده را تغذیه کنند.
این پلیفنولها ممکن است از رشد سایر باکتریهای مضر در روده هم جلوگیری کنند. چای سیاه ممکن است به درمان زخم معده کمک کند و بهطور بالقوه احتمال ابتلا به سرطانهای مختلف مثل سرطانهای رودهی بزرگ (کولورکتال) و معده کمک کند. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.
سطح بالای کلسترول بد میتواند منجر به جمع شدن پلاکتها در دیوارههای عروق شود. این موضوع میتواند منجر به کاهش جریان خون شود و حملهی قلبی و سکته را به دنبال داشته باشد.
در یک مطالعه نشان داده شد چای سیاه سطح کلسترول بد را ۱۱٫۱ درصد کاهش داد. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که چای سیاه از بالا رفتن فشار خون در افراد مبتلا به اضافه وزن و مستعد ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری میکند.
بیش از 29 میلیون نفر در آمریکا دیابت دارند و حدود 30 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هستند. این اختلال متابولیک حاد باید در مراحل اولیه درمان و یا حتی پیشگیری شود. دانشمندان دریافته اند که نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع 2 کمک کند تا بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند
ما زندگی پر استرس تری نسبت به والدین و اجداد خودمان داریم. بنابراین نیاز به کنترل استرس هر روز ضروری می شود. در این صورت، چه چیزی می تواند بهتر از یک فنجان چای باشد ؟ چای می تواند هورمون های استرس در بدن کاهش دهد و اعصاب را آرام کند. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله تکنیک ها و روش های مقابله با استرس را مشاهده نمایید.
آلزایمر نوعی از جنون است که باعث از دست رفتن حافظه می شود و بر رفتار و فرآیند تفکر تاثیر می گذارد. مصرف چای سیاه می تواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله علت جدید بیماری آلزایمر مشخص شد را مشاهده نمایید.
اگر نمی خواهید مبتلا به کرم خوردگی دندان شوید، سلامت دهانی بسیار مهم است. علاوه بر پیروی از دستورات دندان پزشکی در مورد نحوه محافظت از دندان ها، مصرف چای سیاه می تواند به محافظت در برابر پلاک دندان پزشکی، کرم خوردگی و پوسیدگی دندان و تازه کردن تنفس کمک کننده باشد. چای سیاه دارای خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است که از عفونت استافیلو کوکوس جلوگیری می کند. علاوه بر این، فلورید موجود در چای سیاه مانع از آسیب دندانی می شود.
تحقیقات انجام شده توسط موسسه ملی سرطان نشان میدهد که پلی فنولهای موجود در چای ممکن است رشد تومور را کاهش دهد.
مصرف چای سیاه بر کاهش سرطان موثر است، اما بر روی انواع کمی از سرطانها تأثیر میگذارد. مطالعات نشان دادهاند که چای سیاه ممکن است تأثیر مثبتی بر سرطان مثانه، ریه و پروستات داشته باشد.
برخی تحقیقات نشان میدهند که نوشیدن چای سیاه میتواند عملکرد رگهای خونی را بهبود بخشد، جریان خون را در مغز افزایش دهد و خطر اختلالات مغزی را کاهش دهد.
مصرف چای سیاه در بزرگسالان 60 سال به بالا باعث میشود عملکرد شناختی بهتری داشته باشند و کمتر در معرض بیماری آلزایمر قرار بگیرند. نوشیدن چای هوشیاری و تمرکز را بالا میبرد و خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش میدهد.
شکم سالم می تواند شما را از بیماری های مختلف محافظت کند. پلی فنول های چای به عنوان پری بیوتیک عمل می کنند که به سلامت روده خوب کمک می کند. علاوه بر این ، این پلی فنول ها مانع رشد باکتری های مضر دیگر در روده می شوند. چای سیاه هم چنین می تواند به کاهش زخم معده و روده بزرگ، سرطان های معده کمک می کند.
سنگ کلیه بسیار دردناک و شایع است. این امر ناشی از افزایش دفع مواد تشکیل کریستال مانند ادرار، کلسیم و اسید اوره است. خوشبختانه، نوشیدن چای سیاه می تواند خطر تشکیل سنگ کلیه را تا 8 درصد کاهش دهد. همچنین اگر علاقه دارید میتوانید مقاله علائم افتادن سنگ کلیه در مثانه را مشاهده نمایید.
شگفت انگیز است که میکروب ها در همه جا در جهان وجود دارند ! تعداد کمی از آن ها برای ما خوب هستند، اما اکثر آن ها اینطور نیستند. باکتری ها می توانند باعث عفونت و همچنین می توانند منجر به مرگ شوند. آنتی اکسیدان ها و سایر مواد یافت شده در چای سیاه دارای خواص ضد باکتری هستند.
نوشیدن چای سیاه می تواند به درمان اسهال کمک کند. چای سیاه می تواند کلسترول را تا 20 درصد کاهش دهد. بنابراین دفعه بعد که معده ناراحتی دارید یک فنجان چای سیاه را برای تسکین سیستم گوارشی در نظر بگیرید.
مصرف چای سیاه می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. دانشمندان هلند، آلمان، بریتانیا، و ایتالیا آزمایشی انجام دادند که در آن یک گروه از مردم یک هفته چای سیاه نوشیدند و فشار آن ها بررسی شد. در پایان این آزمایش، تایید شد شرکت کنندگانی که چای سیاه مصرف می کنند فشار خون کمتری نسبت به گروه کنترل دارند.
چای سیاه می تواند به کاهش کلسترول بد، فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، استرس، و غیره کمک کند یعنی نوشیدن چای شادی افراد را بالا می برد.
نوشیدن چای سیاه به علت داشتن آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدهای بسیاری که دارد و همچنین داشتن کافئین میتواند در سلامت چشم و کاهش التهاب چشم موثر باشد. استفاده از چای برای شستشوی چشم و خارج نمودن اجسام خارجی از آن در زمانی که هیچ محلول استریل دیگری نباشد، در صورتی که فقط چای تمیز را در ظرفی تمیز ریخته و بگذارید خنک شود و فقط در آن چشمهای خود را باز و بسته کنید؛ میتواند تا رسیدن به پزشک و دسترسی به محلولهای استریل کمک کننده باشد.
از انواع چایهای کیسهای ویا حتی چای معمولی میتوانید برای استفاده از خواص چای سیاه برای چشم استفاده کنید؛ به این صورت که دو عدد پنبه را در آن خیس کرده و روی چشم بگذارید. میتوانید خستگی، پف و چروکهای دور چشم را کاهش دهید. توجه کنید که این چای نباید داغ باشد.
تحقیقات نشان داده است که چای سیاه دارای ترکیباتی است که نقش مهمی در کاهش چاقی، دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی دارد؛ اما این نوشیدنی به دلیل داشتن کافئین اثرات جانبی مثل: بی خواب ، مشکلات تنفسی و افزایش ضربان قلب را نیز دارد که با توجه به وضع جسمانی خود، میتوانید مقدار چای مصرفی را کنترل کنید. نوشیدن سه یا چهار فنجان چای در روز برای افراد عادی و سالم هیچ مشکلی ندارد؛ اما توجه داشته باشید که چای در بدن از جذب آهن جلوگیری میکند، بنابراین یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای خودداری نمایید.