شاخص کل در آخرین روز هفته بیش از ۳۲ هزار واحد ریزش کرد و سطح حمایت مهم یکمیلیون و ۲۰۰ هزار واحد را از دست داد و به سطح یکمیلیون و ۱۷۳ هزار واحدی رسید.
شاخص کل هموزن نیز که بهنوعی بیانگر میزان تغییرات در سهام کوچک بازار است در پایان معاملات هفته دوم بهمنماه به ۴۲۳ هزار و ۱۶۲ واحد رسید.
در هفته گذشته همچنین پس از مدتها شاهد عرضه اولیه دیگر در بازار سرمایه بودیم و بعد از عرضه اولیه سپیدار در فصل زمستان این بار بازار سرمایه شاهد عرضه اولیه کزغال بهعنوان دومین عرضه اولیه زمستان بود. البته نکته مهم این عرضه اولیه ، کاهش میزان مشارکت بود که کاملاً بیانگر عدم اعتماد مردم به بازار بورس است.
در همین رابطه گسترش نیوز با مسعود میرزاباقری کارشناس بازار سهام به گفتگو پرداخته است و نظر وی درباره روند بورس در هفته گذشته و پیش رو پرسیده است، میتوانید در ادامه این گزارش را بخوانید:
مسعود میرزاباقری کارشناس بورس در گفتگو با گسترش نیوز در رابطه با روند بورس در هفته دوم بهمن گفت: هفته گذشته در بازار سهام هفته ناکامی امیدواران بود. گویا به دولت گفته بودند در مورد سهام و صندوق پالایشی که فروختیم فکری بکنید، ایشان هم با بررسی و تأمل بسیار ، دستور لازم را اتخاذ فرموده و صندوق پالایشی به همراه یکی دو نماد پالایشی را دچار افزایش قیمت کردند! همینکه صندوق پالایشی به قیمت عرضه و محدوده ۱۰ هزار تومان رسید. وزیر اقتصاد فرمودند: صندوق پالایشی یکم از زیان درآمده. امروز که بررسی کردم ۲۵٪ از خالص ارزش دارایی NAV بالاتر بود!!
وی ادامه داد: این دقیقه تیر خلاصی به پیکر قدیمیها و حرفهایهای بازار بود. مخصوصاً آنها که فکر میکردند در وزارتخانهها و هیات دولت کسانی را میشود پیدا کرد که بازار مالی و شرایط بازار سهام را درک میکنند. لازم به ذکر است که ایشان ریاست شورای عالی بورس را برعهده دارد.
میرزاباقری افزود: بههرحال بازار هفته گذشته را درگیر و دار عرضه و تقاضا درنهایت به برتری عرضهکنندگان رأی داد. در این بین لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ هم بهطورکلی رد شد. چشم بسیاری از گروههای بازار ازجمله گروه دارو و مواد غذایی به سرنوشت دلار ۴۲۰۰ تومانی است.
در بازارهای جهانی هم با بهبود اوضاع کشورهای کرونا زده و کمکم تولید و مصرف جهانی به سمت سطوح پیش از اپیدمی میرود. در چین البته تعطیلات سال نو چینی مانع از افزایش و کاهش قیمت کامودیتی هاست و فعلاً معامله گران بزرگ منتظر بازگشت چینیها به سرکار خود هستند و طبیعتاً دست به عصا و محتاط بازار را پیگیری میکنند.
این کارشناس بورس تصریح کرد: همچنان اوره و متانول در سطوح خوبی قرار دارند در پلیمریها هم اوضاع چندان بد نیست. در بین فولادیها و زنجیره فولاد هم اوضاع قیمتهای جهانی ثابت است اما در مورد عرضه تمام زنجیره در بورس کالا همچنان تردیدهایی وجود دارد. اما بازار جهانی مس و روی را بهتر معامله میکند.
میرزاباقری در پایان اظهار کرد: در بازار ارز هم هر بار که یکی از مسئولین از کاهش و تعادل و ... صحبت میکند از قیمتها چند صد تومانی کاسته میشود و بلافاصله از روز بعد افزایش چند صد تومانی و همان آش و همان کاسه.
در اتفاقات سیاسی هم هنوز برجام در صدر اقدامات دولت بایدن نیست و آمریکاییها دنبال مشورت بیشتر با شرکای بینالمللیشان هستند.
در کل هفته آتی هم به نظر بازار با عرضههایی خفیف مواجه باشد و فعلاً دست عرضهکنندهها برتر است.