پرونده ویژه «اشتغال خُرد»| فراوری شیر و پخت نان باهم / بازار فروش داغ داغ

خبرگزاری فارس چهارشنبه 17 اسفند 1401 - 11:58

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ همان طور که می دانیم گاهی دست تقدیر و گاهی هم وقوع پیش آمدی سبب می شود تا خانواده ها سرپرست خود را از دست بدهند و همه بار مسئولیت خانواده به ویژه اگر فرزند هم داشته باشند بیفتد به گردن مادر خانواده.

از این موارد هم در جامعه کم نداریم و براساس آماری که نهادهای حمایتی در خراسان جنوبی منتشر می کنند تعداد زنان سرپرست خانوار در این استان کم نیست. به عنوان مثال براساس آماری که اداره کل کمیته امداد خراسان جنوبی منتشر کرده ۴۲ هزار خانواده زیر پوشش این نهاد هستند که ۴۲ درصد آن ها زنان سرپرست خانواده اند. یا دو هزار ۴۰۰ زن سرپرست خانوار زیرپوشش اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی هستند.

این ها آماری از بانوان سرپرست خانواری است که زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند اما بسیاری از زنان سرپرست خانوار هم در گوشه گوشه این استان وجود ندارند که زیر پوشش این نهاد نبوده وبار سنگین خانواده را به دوش می کشند.

یکی از بانوانی هم که بار مسئولیت خانواده را برعهده دارد در روستای شیرآباد طبس ساکن است که بعد از کارفتادگی همسرش با پختن نان و فرواری شیر این کار را به عهده دارد.

از کار افتادگی و ازهمه بیشتر توکل داشتن به خدا آن هم با دست خالی سبب شد تا تنور دلش گرم باشد به لطف کردگار و اکنون آن چنان بازار فروشش داغ داغ باشد که نتواند پاسخ های مشتری هایش را بدهد.

خانم سیرغ زاده که ساکن روستای شیرآباد طبس حدود ۹ سال قبل و از پخت ۱۰ کیلو آرد در روز شروع کرد تا اکنون که روزی بیش از ۱۰۰ کیلو پخت می کند اما باز هم نمی تواند پاسخ گوی مشتری هایش باشد.

جالب اینجاست که هفت نفردیگرم با او مشغول به کارند و در کنار آن تولید فراورده های لبنی را دارد و شاید تبحر در حرفه فراوری شیر به این دلیل باشد که خودش قبل از معلولیت همسر و از کار افتادگی او دام داشته به صحرا می رفته و کار فراوری را انجام می داده است اما از کار افتادگی همسرش سبب شد تا دام های فروخته اقدام به پخت نان و فراوری شیر با کارفرما به صورت درصدی کند.

فراوری شیر

او قبل از این که داستان موفقیتش را در پخت نان بیان کند وسط آن پرانتزی باز می کند از حرفه فراوری شیر می گوید: که یکی از دامداران منطقه شیری را که تولید می کند به صورت درصدی به او می فروخت یعنی به ازای هر چهار کیلو یک کیلو دستمزد کارش باشد بعد از مدتی تصمیم می گیرد که پول شیر را خود بپردازد و همه سود فراوری با او باشد اما چون اوضاع بر وفق مراد نبود و نمی توانست از پس هزینه شیر که در ماه ۲۰ میلیون تومان می شد برآید دوباره به همان روال سابق برگشت.

اما این نانوا که قسمتی از حیاط خلوت خانه اش را به پخت نان با دو تنور گازی اختصاص داده است  ابتدا از بسیج سازندگی پنج میلیون تومان تسهیلات می گیرد تا بتواند گندم بخرد وبلغور، درشته و... آماده کند چرا که برخی نان محلی را با سبوس می خواهند.

او که به آینده کاریش امیداوارست تنها سد راه را نبود سرمایه و باز نبودن دستش به دلیل در مذیقه مالی بودن میداندکه چرا با از کارافتادگی همسرش مجبور هزینه های زندگی خود و دختر عقد کرده و پسر داماد شده اش را هم بپردازد.

آروزی زن نانوا

آرزویش این است که دوتنور سفالی با یک امتیاز گاز قوی تر داشته باشد تا بتواند کارش را گسترش داده و ازاین طریق پیشرفت کند و در کنار آن بتواند نیرو بیشتری هم به کار گیرد چرا که اکنون با این که سفارش زیاد دارد اما چون نمی تواند از پس هزینه های کارگرهایش برآید.

به گفته او بازار فروشش داغ داغ است طوری که با هشت تا ۹ مغازه قرار داد دارد و به طور حتم روزی ۱۰ بسته نان می خواهند که او باید برایش ببرد اما در ماه تنها یک بسته برای آن ها می برد.

و حتی پنج شنبه ها در روستا هم نمی تواند نان برای عرضه ببرد و فقط بردن تافتون اکتفا می کند چرا که آن قدر مشتری دارد که نمی تواند از پس سفارش های آن ها برآید.

داغ بودن بازار مشتری ها

داغ بودن بازار مشتری هایش به حدی است که از این هفته برای هفته آینده در نوبت هستند و برای این که بتواند پاسخ مشتری ها را بدهد تلاش کرد تا نانوایی خارج از خانه احداث کند اما ۱۰۰ میلیون تومان هزینه داشت و به همین دلیل از این کار منصرف شد چرا که تامین آرد با قیمت آزاد برای او به صرفه نیست.

چرا که اکنون هر ماه ۵۰ کیلو آرد سهمیه روستایی دارد و اگر بخواهد اضافه براین بپزد از مشتری ها می خواهد خودشان آرد بیاورند چون هزینه های تامین آرد با قیمت آزاد به هیچ وجه به صرفه نیست.

اوکه سابقه حضور در نمایشگاه استانی را هم دارد پیشنهادش به افراد بیکار و جویای کار این است که بیکار ننشسته بلکه خواستن توانستن است و نباید هیچ وقت ناامید شد همان او که با دست خالی شروع کرد اما حالا کارش به حدی بالا گرفته که نمی تواند پاسخ گوی همه مشتریانش باشد.

سخن پایانی

این که هیچ گاه نباید ناامید شد چرا که دست خدا بالای همه دست هاست و اگر به او توکل کنی و آستین همت را بالا بزنی به طور حتم دست به هرکاری بزنی موفق خواهی شد.

پایان پیام/۳۶۳۵

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.