به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خط ۶ متروی تهران به طول ۴۲ کیلومتر طولانیترین خط شبکه راه آهن ریلی زیر زمینی پایتخت است و با ۵ خط دیگر مترو، ایستگاه تبادلی دارد.
این خط از محدوده "دولت آباد" در جنوب شرق تهران آغاز و در انتها به منطقه "کن" در شمال غرب پایتخت منتهی میشود. در سالهای گذشته ۱۳ ایستگاه از خط ۶ در مقاطع زمانی مختلف به بهره برداری رسیده، اما گسست موجود بین ایستگاههای افتتاح شده قبلی، اجازه بروز بهرهوری حداکثری از این خط را سلب کرده بود. در ماههای اخیر با تامین منابع لازم، اقدامات ساختمانی و تجهیزاتی گستردهای برای تکمیل قطعه میانی خط۶ صورت گرفته است.
این اقدامات باعث شده تا حدود ۹ و نیم کیلومتر از کل مسیر این خط در بخش حدفاصل ایستگاه امام حسین تا ایستگاه تربیت مدرس با ۴ ایستگاه "میدان شهدای هفتم تیر"، "میدان ولیعصر "، "بوستان لاله" و "خیابان کارگر" آماده استفاده شهروندان شود. به این ترتیب با اتصال فازهای اول و دوم از ایستگاههای بهرهبرداری شده قبلی، هم اکنون استفاده مسافران از تمام ایستگاههای بین "دولت آباد" تا ایستگاه "شهید ستاری" فراهم شده است.
خط ۶ مترو در شکل جدید بهرهبرداری از ایستگاههایش شامل ۲۷ کیلومتر مسیر و ۱۷ ایستگاه تکمیل شده است.
معرفی ایستگاههای تکمیل شده در این فاز
ایستگاه میدان شهدای هفتم تیر: این ایستگاه یک ایستگاه تبادلی برای خطوط ۱ و ۶ است. این خط بین ایستگاههای بهار شیراز و شهید نجات اللهی و در عمق ۲۲ متری از سطح زمین احداث شده است. برای ساخت این ایستگاه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
ایستگاه حضرت ولیعصر: این ایستگاه هم در تقاطع خطوط ۳ و ۶ قرار دارد و نقش مهمی در تبادل مسافران آن برقرار میکند، این ایستگاه بین ایستگاههای شهید نجات اللهی و بوستان لاله در عمق ۳۶ متری از سطح زمین قرار دارد و برای ساخت این ایستگاه مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
ایستگاه "بوستان لاله": این ایستگاه نزدیک به خیابانهای وصال شیرازی و حجاب و بین ایستگاههای حضرت ولیعصر و خیابان کارگر قرار دارد این ایستگاه در عمق ۲۲ متری از سطح زمین احداث شده و برای ساخت آن مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است. درصورت تامین منابع مالی لازم امکان ساخت و راه اندازی ورودی دوم ایستگاه مذکور با فاصله کمی از افتتاح ورودی نخست آن وجود دارد
ایستگاه خیابان کارگر: در منطقه ۶ و محدوده تقاطع دکتر کارگر و دکتر فاطمی و بین ایستگاههای بوستان لاله و ایستگاه تربیت مدرس واقع و در عمق ۳۶ متری از سطح زمین با هزینه ۴۷۰ میلیارد تومان احداث شده است.