
با امضای دو حکم توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، مجموعه جدیدی از افراد در ارتباط با کرونا و کووید ۱۹ در ایران حکم گرفتند!
به گزارش «تابناک»، سعید نمکی که پیشتر نشان داده فارغ از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، علاقمند به اتخاذ تدابیری ویژه به این منظور در وزارت خانه تحت امرش است، در ساعات اخیر دو حکم صادر کرده که بر اساس آن، مقابله با کرونا در کشورمان، مسئولان جدیدی به خود خواهد دید!
از جمله مواردی که نمکی از نماینده اش خواسته به انجام برساند، «مدیریت نظارت بهداشتی مستمر و قاطع بر مراکز ارائه خدمات به مسافران» است که معنای عجیبی میدهد اگر بدانیم یک مجموعه کامل و ساختار مفصل در این حوزه در زیرمجموعه وزارت بهداشت فعال است! یا دستور وزیر به نماینده اش برای «نظارت بر تهیه دستورالعمل جامع خدمات نظام سلامت در طرح سلامت نوروزی» که آن هم ساختار مشخص و معینی دارد!
از این موارد عجیبتر آنجاست که نمکی در یکی از دستورالعملهای این حکم از نماینده اش «ارائه بازخورد عملکرد دانشگاههای علوم پزشکی به روسای محترم این دانشگاه ها» را خواسته است! یعنی مثلا عملکرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را ارزیابی کند و به اطلاع رئیس این دانشگاه برساند! کاری که باید از جمله وظایف خود دانشگاه و بعد معاونان وزیر و دیگر مجموعههای وزارتی باشد.
البته سوای این، امروز حکم دیگری هم با امضای نمکی منتشر شده که حکایت از
شکل گیری نهادی جدید در مدیریت بحران کرونا در کشور دارد. حکمی که بر اساس آن «گروه واکنش سریع کووید-۱۹» با حضور ۱۳ تن شکل گرفته که ریاستش بر عهده حمید سوری، رییس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ قرار گرفته و ۱۲ تن دیگر شامل ۱۱ دکتر و معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در زیرمجموعه این گروه قرار گرفته اند.
اما منظور از گروه واکنش سریع بیماری خوفناک این روزها چیست و چه وظایفی بر عهده این افراد قرار گرفته است؟ این سوال بی پاسخی است که نه وزیر بهداشت و نه هیچ کس دیگر در این خصوص توضیحی ارائه نکرده است و ناگزیر، تفسیر این موضوع را میبایست به آینده موکول کرد. تفسیر چرایی شکل گیری گروهی که در مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هم اشارهای به آن نشده است!
نکته قابل تامل در این میان، تعریف «گروه واکنش سریع» است که خاستگاه نظامی دارد، اما به طور کلی برای مهار هر نوع بحران در سریعترین زمان ممکن به کار میرود. گروههایی که مدتهای طولانی ست در نهادهای نظامی و پلیس وجود دارند، اما مدتهاست که جایگاه ثابتی در امثال سازمان امداد و نجات در زیرمجموعه جمعیت هلال احمر هم یافته اند. گروههایی که آموزشهای فراوانی میبینند تا بتوانند با اتکا به آنها بحرانها را مهار کنند و بر اساس این تعریف، شکل گیری نسخهای از آنها در زیرمجموعه وزارت بهداشت عجیب به نظر میرسد.
ماجرایی که عجیبتر میشود اگر بدانیم کووید ۱۹ اگرچه بحرانی فراگیر و عظیم است، اما از جنس بحرانهایی مانند آنچه پلیس یا امداد و نجات با آن مواجه میشوند نیست و به همین دلیل است که برای مقابله با آن کار ستادی در دستور کار قرار گرفته و برای افزایش نفوذ و قدرت ستاد، «ستاد ملی» برایش تشکیل شده است. ستادی که اگر نیازمند واکنش سریعی باشد، میتواند از نهادهای متخصص در این حوزه مانند اورژانس کشور یا هلال احمر و سازمان امداد و نجات کمک بگیرد و نیازمند تشکیل هیچ گروهی نیست!
منبع خبر "
تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.