بزرگ‌ترین واحد تولید کاغذ تحریر کشور نیازمند نگاه حمایتی است

خبرگزاری فارس دوشنبه 14 فروردین 1402 - 15:06

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، امید نیک‌نژاد مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران در دیدار با آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران، اظهار کرد: سال گذشته برای ما سال پر فرازونشیبی بود؛ صنایع چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت‌های موجود صنعتی ملی در جغرافیای استان مازندران است. 

وی با بیان اینکه این صنعت نیازمند نگاه ملی حمایتی است، افزود: بزرگ‌ترین مزیت مجموعه تولید کاغذ چاپ و تحریر است؛ جز مجموعه ما هیچ ظرفیتی در این زمینه وجود ندارد و یک کالای استراتژیک مورد تاکید ارکان نظام است. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران اضافه کرد: سال‌ها مقام معظم رهبری از نمایشگاه سال ۹۱ کتاب تاکید ایشان بر خودکفایی در تولید کاغذ بوده و همین الان هم جز برنامه‌های دولت است.

  نیک‌نژاد بیان کرد: سال ۹۹ کاغذ چاپ و تحریری که تولید شد و برای بحث‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفت ۳هزار تن کاغذ باکیفیت کتاب بود که در سال ۱۴۰۰ به ۷هزار و ۲۰۰ تن و سال گذشته به ۳۸هزار و ۵۰۰ تن رسید که رشد چند صد درصدی در تولیدات داشت. 

وی با اعلام اینکه دو اقدام را در سال ۱۴۰۱ سرلوحه کارمان قرار دادیم، گفت: بحث استفاده از کاغذ برای کتاب درسی به‌عنوان برجستگی و ویژگی مطرح شده بود اما در سالیان گذشته به دلایل مختلف ازجمله بودن ارز ارزان و دسترس گرفته تا حمایت نکردن خود مجموعه آموزش و پرورش و دولت برای استفاده نکردن از این کاغذها متاسفانه بالاترین رقمی که اتفاق افتاد سال ۹۲ بود که باوجود اینکه در اوج بهره‌برداری از جنگل بودیم و در آن زمان مشکل چوب هم نداشتیم ۱۷هزار و ۵۰۰ تن طی قرارداد با آموزش و پرورش بوده است. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران ادامه داد: ابتدای سال ۱۴۰۱ دوندگی‌های زیادی برای بستن قرارداد با وزارت آموزش و پرورش شد که بر کیفیت کاغذ و خوش قولی خود کارخانه تاکید داشتند. 

نیک‌نژاد اضافه کرد: اواخر سال ۱۴۰۰ بود که قرارداد ۳هزار تنی بسته شد و آن در تحویل دادیم و در سال ۱۴۰۱ به این نتیجه رسیدند و قرارداد ۳۰هزار تنی کاغذ آموزش و پرورش که بیش از ۷۰درصد نیاز کشور را تامین می‌کرد، بوده و الان می‌توانیم با افتخار بگوییم تنها محصولی است که در خانه همه آحاد ایرانی با یک برند و یک محصول وجود داشته باشد یک تولید انحصاری است در مجموعه صنایع چوب و کاغذ مازندران رقم خورد. 

نیک‌نژاد اظهار کرد: بحث ۳۰هزار تن کاغذ چاپ و تحریر برای آموزش و پرورش غیر از ۱۵میلیون  نشری بود برای کتاب‌های کمک آموزشی کنکور داشتیم و بخشی از نیاز جامعه کتب دانشگاهی کشور و نیاز تامین نشر ارشاد در مجموع ۴۳هزار و ۲۵۰ تن انواع کاغذ چاپ و تحریر با ارزش ۷۸۰ میلیارد تومان تولید و روانه بازار کشور شد. 

وی با تاکید بر اینکه البته ظرفیت کارخانه چوب و کاغذ از این میزان تولید ظرفیت بالاتری است، خاطرنشان کرد: لازم است در این بخش حمایت ویژه‌ای شود‌. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران یادآور شد: در همه دوره‌ها صادرات به کشورهای مختلف داشتیم؛ ابتدای سال گذشته قراردادی با شرکتی در کشور عراق حدود ۱۵هزار تن به ارزش ۸میلیون یورو بوده است. 

نیک‌نژاد بیان کرد: یکی از مسائل ما مطالبات به جای مانده از گذشته است چندسالی که وقفه در این صنعت رخ داد آن زمانی که کارخانه را تحویل گرفتیم ۱۸۰میلیارد تومان در بحث چوب تنها بدهکاری داشتیم؛ به این معنا که این عامل محدود کننده مهم بوده است. 

وی با اشاره به اینکه از خرداد ماه سال ۱۴۰۱ درخواست تسهیلات دادیم، اضافه کرد: بعد از پیگیری‌های زیاد در بهمن ماه ۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص دادند، درحالی‌که یک روز این کارخانه ۶میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که درواقع این تسهیلات هزینه ۱۸ روز کارخانه آن هم در روزهای پایانی سال بوده است. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران بیان کرد: یکی دیگر از مسائل محدودکننده این واحد تولید قطع برق و گاز بوده است، سال گذشته این قطعی‌ها مشکلات بسیاری برای ما به دنبال داشت که یکی از دلایل از دست دادن قرارداد بوده است. 

نیک‌نژاد اضافه کرد: طی سال گذشته سه ماه قطع گاز داشتیم که در تاریخ کارخانه نه قطع گاز سه ماه برق و گاز و قطعی برق در زمستان سابقه نداشت که در این زمینه دستگاه‌های ما آسیب دیدند و عملا تولید ما از دست رفت؛ یعنی تولیدی که می‌توانستیم مواد اولیه بخریم و گردش مالی داشته باشیم عملا از دست رفت.

وی ادامه داد: باوجود همه مسائل، سال ۱۴۰۰، یک‌هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان  و در سال ۱۴۰۱، ۲هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان فروش ما بود که گردش قابل قبولی بود برای کارخانه‌ای که سه ماه در تابستان و یک ماه در زمستان مجبور است یک خطه کار کند. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران با اعلام اینکه امسال برنامه ما برای تولید باتوجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر رشد تولید، ۱۲۵هزار تن ظرفیت تولید است، اظهار کرد: از این رقم ۵۰هزار تن را به تحریر اختصاص دادیم که سال گذشته توانستیم ۴۳هزار تن تولید تحریر داشته باشیم امسال برنامه‌ریزی ما این میزان است.

نیک‌نژاد یادآور شد: تحریر بسیار تولید سختی است؛ چراکه ۱۱ ماده دیگر غیر از بحث چوب دخیل هستند بعضا برخی موارد خارجی است ولی نیاز کشور است و باوجود همه مشکلات تاکید بر تولید کاغذ تحریر است. 

وی ادامه داد: اگر کارخانه چوب و کاغذ مازندران از مدار تولید کاغذ تحریر خارج شود التهاباتی که در بازار تولید کشور به‌ وجود می‌آید التهابات زیادی است و ما هم ملزم به یاری رساندن در این زمینه هستیم. 

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران بیان کرد: در کنار همه محدودکننده‌ها شاهد اتفاقات خوبی در استان بودیم؛ وزرای مربوطه به این نتیجه رسیدند این ظرفیت در استان بالا است و دولت و مقام معظم رهبری هم تفقد کردند که روحیه بالایی برای ما بود.

نیک‌نژاد گفت: اولین بار با کاغذ ایرانی قرآن چهار رنگه در کشور چاپ شده که خود وزارت ارشاد و مجموعه ناشران این مهم را بی‌سابقه دانستند که اینها نتیجه تلاش همه عزیزانی است که باوجود همه کمبودها و مشکلات در این کارخانه حضور دارند و متخصص هستند و باتوجه بیشتر شکوفایی بیش از پیش مجموعه را خواهیم داشت. 

وی یادآور شد: بحث محدودکننده مهم بحث تامین انرژی است به‌طوری‌که ۳۶۰ میلیارد تومان در زمینه قطع برق ضرر کردیم و راه‌اندازی ژنراتور هم مستلزم هزینه بالایی دارد که در این زمینه درحال رایزنی هستیم. 

پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.