پژوهش جدید، مطالعات قبلی را رد می‌کند: مصرف اندک الکل تأثیر مثبتی روی سلامتی ندارد

دیجیاتو پنج شنبه 17 فروردین 1402 - 22:32
بررسی‌های جدید حاکی از آن است که تحقیقات قبلی پیرامون مزایای الکل برای سلامت، جهت‌گیری اشتباه داشته‌اند و نوشیدنی‌های الکلی تاثیری روی کاهش مرگ‌ومیر ندارند. The post پژوهش جدید، مطالعات قبلی را رد می‌کند: مصرف اندک الکل تأثیر مثبتی روی سلامتی ندارد appeared first on دیجیاتو.

برای دهه‌های طولانی تصور می‌شد که مصرف اندک نوشیدنی‌های الکلی مخصوصاً شراب قرمز، می‌تواند تاثیرات مثبتی برای سلامت در پی داشته باشد و افراد را از ابتلا به برخی بیماری‌ها، مصون نگه دارد. اکنون بررسی‌های جدید، تحقیقات قبلی را نامعتبر دانسته و ادعا دارند که حتی مصرف کم الکل هم می‌تواند مشکلات متعدد مرتبط با سلامت را در افراد پدید آورد.

مصرف چه میزان از نوشیدنی‌های الکلی مشکل‌ساز است؟

پژوهش جدید با بررسی داده‌های تحقیقات ۴۰ سال اخیر پیرامون مصرف الکل و رابطه آن با سلامت، نشان داده است که نوشیدن ۲۵ گرم الکل معادل دو گیلاس شراب در خانم‌ها، می‌تواند احتمال مرگ زودرس را به مقدار چشمگیری افزایش دهد. ظاهراً این میزان در آقایان کمی بیشتر است و ۴۵ گرم در روز اعلام شده است.

شایان ذکر است که تحقیقات قبلی در این زمینه، اشاره داشتند که میانه‌روی در مصرف نوشیدنی‌های الکلی می‌تواند میزان مرگ‌ومیر را در افراد کاهش دهد و این کاهش حتی در موارد کاملاً غیرمرتبط با الکل نیز به چشم می‌خورد. با این حال، بررسی اخیر نشان داده است که پژوهش‌های قبلی اغلب به صورت مشاهده‌ای صورت گرفته‌اند و قادر به برقراری رابطه علت و معلولی شفافی میان موارد ثبت شده، نبودند. همچنین این ادعا مطرح شده است که مصرف‌کنندگان الکل معمولاً با افرادی که الکل را به دلیل بروز مشکلات مرتبط با سلامت کنار گذاشته‌اند، مقایسه شده‌اند و همین مسئله به نتیجه‌گیری نادرست منتهی شده است.

دکتر «تیم استاکول» از موسسه تحقیقات مصرف مواد کانادا بیان می‌کند که از مشکلات دیگر تحقیقات قبلی، مقایسه افراد مصرف‌کننده نوشیدنی‌های الکلی با اشخاصی بوده است که به دلایل غیر مذهبی، از نوشیدن الکل خودداری می‌کردند. از نظر او، اغلب چنین افرادی دچار بیماری‌های زمینه‌ای یا ناتوانی بوده‌اند و شاید درآمد کمتری در مقایسه با میانگین جامعه داشته‌اند. همین موارد توانسته است شانس زنده‌مانی مصرف‌کنندگان الکل را در مقایسه با گروه‌های کنترل، افزایش دهد و پژوهش‌ها را به جهت اشتباه سوق دهد.

تئوری مفید بودن نوشیدنی‌های الکلی برای سلامت، اولین‌بار در سال ۱۹۲۴ توسط «ریموند پرل»، زیست‌شناس دانشگاه جان‌هاپکینز مطرح شد. وی به کمک یک نمودار، نشان داد افرادی که در مصرف الکل میانه‌روی می‌کنند، نرخ مرگ‌ومیر کمتری در مقایسه با سایر گروه‌ها دارند. امروزه گفته می‌شود که چنین افرادی، در سایر جنبه‌های زندگی هم میانه‌رو هستند و این موضوع، می‌تواند یکی دیگر از دلایل توجیه‌کننده احتمال پایین‌تر مرگ زودرس آنها باشد. ناگفته نماند که بسیاری از این پژوهش‌ها با حمایت‌های مالی از سوی تولیدکنندگان نوشیدنی‌های الکلی صورت می‌گرفتند و این مسئله در آن زمان به شکل شفاف بیان نمی‌شد.

در دهه‌های این ایده در افکار عمومی شکل گرفت که مصرف شراب می‌تواند به حفظ سلامت و شادابی کمک کند. همچنین برخی گزارش‌ها ادعا داشتند که شراب به دلیل داشتن مقادیر نسبتاً بالای ماده آنتی‌اکسیدان رسوراترول، می‌تواند از برخی بیماری‌های مزمن جلوگیری به عمل آورد؛ اما تحقیقات سال‌های اخیر نشان داده است که حتی مصرف کم الکل در انواع فرم‌ها از جمله شراب قرمز، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان‌های مختلف از جمله سینه، مری، گردن و بیماری‌های قلبی – عروقی را بیشتر کند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.