به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سيما، آقای قاسم زاده در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ سیما در پاسخ به این پرسش که کدام سدها متأثر از بارشهای اخیر بوده و به جز لرستان و کرمانشاه، دریچه کدام سدها بازگشایی شده است؟ افزود: همان طور که پیش بینی میشد این سامانه آب و هوایی، فعالیت بسیار خوبی را در غرب کشور رقم زد و در استانهایی که فرمودید بارندگی اتفاق افتاد، پیش بینیهایی که میکردیم عمده نگرانی مان در سد دز خوزستان بود به خاطر همین در دز سناریوهایی از رهاسازی آب در ستاد مدیریت و پشتیبانی سیل در وزارت نیرو از چند روز قبل آغاز کردیم.
وی ادامه داد: علاوه بر این در استان ایلام سد دویرَج و استان کردستان سد گاران را چند روز قبل از سیلها رهاسازیهایی داشتیم، اما بر اثر بارندگیهایی که اتفاق افتاد ِدبی رودخانهها افزایش خیلی زیادی داشت.
آقای قاسم زاده افزود: در استان لرستان رودخانهها تا ۶۰۰ مترمکعب بر ثانیه، دِبیها را ثبت کردیم. همان طور که پیش بینی میشد در سد دز ورودی افزایش پیدا کند، ورودیها تا ۵۲۰۰ رسید و بعداً در حال حاضر به ۳۷۰۰ کاهش پیدا کرده است، اما این حوزه با توجه به وسعتی که دارد ادامه خواهد داشت و امیدواریم در چند روز آینده هم ورودیها در این سدهای ما اتفاق بیفتد.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه سد کرخه ۲۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه ورودی را ثبت کرد، گفت: در سدهای تهران هم با توجه به بارندگیهایی که در شمال استان تهران و استان البرز اتفاق افتاد به ویژه در استان البرز، سد طالقان تا ۲۶۰ مترمکعب بر ثانیه، سد کرج تا ۱۶۰ مکعب بر ثانیه دبیهای ورودی را تجربه کردند.
آقای قاسم زاده افزود: سدهایی که سرریز در آن اتفاق افتاد و پیش بینی میشد این سدها سرریز شود، ولی به دلیل حساسیتی که در پایین دست، پیش بینی نمیشد و خسارتی پیش بینی نمیشد؛ سدهای گاران، تنگه حمام، بالارود و سد سزار که سد کوچکی در استان لرستان است، سرریزی را تجربه کردند.