پای صحبت والدین نخستین شهید انقلاب اسلامی در کاشمر

ایرنا سه شنبه 21 بهمن 1399 - 07:31
مشهد- ایرنا- میدان شهید غلامی در ورودی شهر کاشمر از نظر موقعیت جغرافیایی برای شهروندان شناخته شده است اما کمتر کسی می‌داند که این میدان به نام شهید "رضا غلامی زاده" نخستین شهید انقلاب اسلامی این شهرستان نامگذاری شده است.
پای صحبت والدین نخستین شهید انقلاب اسلامی در کاشمر

شهید غلامی زاده در تظاهرات دی‌ ماه سال ۵۷ و مبارزه با رژیم شاهنشاهی به شهادت رسید. وی که ۴۲ سال از شهادتش می‌گذرد با تکیه برآرمان‌های انقلاب و برای تحقق نظام اسلامی و پایان دادن به عمر حکومت شاهنشاهی از مدتها پیش از انقلاب به صورت پنهان و آشکار به فعالیت‌های انقلابی علیه رژیم پهلوی می‌پرداخت.

مادر شهید غلامی‌زاده به خبرنگار ایرنا گفت: رضا در سال ۱۳۳۸ به دنیا آمد و ۱۹ ساله بود که به شهادت رسید.

"بتول صابری" اشک چشمش را با گوشه چادرش پاک کرد و افزود: سال ۵۷ فعالیت‌های انقلابی در شهرهای کوچک خیلی چشمگیر نبود اما رضا معلمی داشت که با نشستن پای صحبت‌هایش متحول شده بود و در آن دوران به توزیع و نصب عکس و اعلامیه می‌پرداخت.

وی ادامه داد: رضا علاقه خاصی به ائمه اطهار (ع) داشت و همیشه می‌گفت دوست دارد مانند حضرت علی ‌اکبر (ع) و حضرت امام حسین (ع) شهید شود.

این مادر شهید گفت: روز شهادت رضا قرار بر برپایی تظاهرات در کاشمر بود و انقلابیون قصد داشتند کلانتری کاشمر را تصرف کنند. او از من خواست که همراه پدرش به جمع راهپیمایان بپیوندم و هنگام رفتن، مرا بوسید و خداحافظی کرد و  زمزمه کنان می گفت "می‌‏رود به میدان اکبرت، مادر خداحافظ".

وی افزود: شهید غلامی زاده در دوران مبارزات انقلابی خود چند بار توسط ماموران ساواک دستگیر شد اما در راهی که در آن پا گذاشته بود استوار ماند و به آنچه می‌خواست رسید.

پدر این شهید نیز وقتی دید مادر با بغض نمی تواند سخنش را ادامه دهد به میان حرفمان آمد و گفت: رضا همیشه می‌گفت دوست دارم مانند حضرت علی‌ اکبر (ع) روی دست پدرم شهید شوم و همان اتفاقی که دوست داشت برایش رقم خورد.

صفرعلی غلامی‌ زاده افزود: رضا مدتی در مشهد بود و روزی برادرش خبر داد که سه روز است از رضا بی‌خبر است لذا برای یافتن او به مشهد رفتم و او را ضعیف و بیمار پیدا کردم.

وی ادامه داد: گویا در اوج درگیری با ماموران رژیم پهلوی در مشهد، وی و چند نفر از انقلابیون در خانه آیت‌الله شیرازی، محاصره شده بودند، هرچند آن‌ها توانسته بودند با کمک مردم محاصره را بشکنند ولی ماموران رژیم دنبال موقعیتی برای دستگیری و به شهادت رساندن رضا بودند.

پدر این شهید گفت: روز آخر فعالیت‌های انقلابی رضا، تظاهراتی در کاشمر برپا شد و پس از تظاهرات در راه بازگشت و در میدان شهید غلامی فعلی، مأموران رژیم پهلوی رضا را شناسایی کرده و تیر کینه خود را به جمجمه وی شلیک کردند و رضا به خواسته‌اش که شهادت روی دست‌های پدر بود، رسید.

وی افزود: هر چند قاتل وی شناسایی شد و پس از انقلاب همه تقاضای اعدامش را داشتند اما با مشورت بزرگان شهر، قاتل پسرم را بخشیدم.

غلامی زاده ادامه داد: فرزندان انقلاب با ایمان بوده  وپایبند دین و متأسی به ائمه اطهار (ع) بودند و به اهداف انقلابی خود رسیدند. اکنون ما از مسوولان نظام می‌خواهیم تلاش کنند خون شهیدان راه انقلاب پایمال نشود.

شهرستان کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد دارای ۶۲۶ شهید، ۸۱۷ جانباز و ۱۱۸ آزاده است که برای سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جانفشانی، فداکاری و مقاومت کردند و به انقلاب اسلامی عزت بخشیدند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.