خبرگزاری فارس - هرمزگان؛ رهبر امامدادی: خلیج فارس پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان بهشمار میآید که با بیش از 900 کیلومتر طول از جنوب استان خوزستان ایران آغاز و تا تنگه هرمز در جنوب بندرعباس تداوم دارد.
پهنای خلیج فارس نیز به طور متوسط 250 کیلومتر است و عمق مناطقی از ژرف ترین نقاط آن تا 90 متر نیز می رسد. یک سوی این خلیج نیلگون ایران و سوی دیگرش 6 کشور عراق، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین قرار دارند.
مردمان ساکن در کرانه شمالی خلیج فارس یا دریای پارسی، متأثر از زیست در جوار این دریا، خلق، خوی و فرهنگ، معیشت و اقتصاد خویش را یافته اند. دریادلی ویژگی غالب مردم این دیار و نیک اندیشی و مهربانی و میهمان نوازی جلوه مسلم آن است. شاید پرداختن به گوشه ای از نقش و تأثیر متقابل خلیج فارس بر مردمان این دیار بتواند شناخت بیشتری از آن در دست قرار دهد و مرور آن نیز گواهی بر رشادت و حلال زیستی و سخت کوشی مردمان آن باشد.
دریا بستری برای ارتزاق
هرمزگان نشینان از دیرباز به صیادی و تجارت مشغول بوده اند و روزی خویش را از دریا و یا بواسطه دریا بدست می آورده اند. توسعه بنادر و رونق اسکله های صیادی و تجاری بر کرانه خلیج فارس نیز گواهی بر همین مدعا است.
خلیج فارس و امنیت
ایرانیان همواره در امنیت خلیج فارس و آبراه بین المللی این دریا نقشی کلیدی و محوری داشته اند. چه آنجا که مستکبران برای تصاحب ثروت مردمان این دیار به آن لشکرکشی کرده و چه آنجا که برخی یاغیان مدعی به دنبال بر هم زدن امنیت مردم ساحل نشین آن بوده اند، ایرانیان با رشادت و سربلندی و شجاعت، نام خویش را بر امواج آن، ماندگار ساخته اند. از امام قلی خان گرفته تا نادر مهدوی و از دارا و رییسی گرفته تا مجتبی امیری دوماری، اینان همگی رشد یافتگان اندیشه اصلی ایرانی و اسلامی اند که تاریخ به نامشان می بالد. ایران امنیت خلیج فارس را امنیت خویش می داند و همواره پیامش به کشورهای پیرامونی آن نیز صلح، دوستی و برادری بوده و بر آن تأکید داشته است. ایران امنیت را در صرفا برای خویش نمی خواهد بلکه آغوش این منطقه همواره به بهره مندی دوستانه ملت ها از ظرفیت های تجاری آن گشاده بوده است.
خلیج فارس و فرهنگ
مردمان هرمزگان به سان مردمان بوشهر و خوزستان از خلیج فارس، درس آزادگی یافته اند. موسیقی، رنگ، آیین، آواز و کلام مردمان این دیار شرجی، عاریتی از دریا است. دریا به این مردمان، عاشقی و دلدادگی آموخته و سینه آنان را از عشق به میهن لبریز ساخته است. این در جان کلام و شعر و اندیشه مردمان این دیار جریان دارد. از صیادی که به دل دریا می زند تا کشاورزی که در کیلومترها آن سوتر اما از فرصت شرجی و گرمای این دیار برای کشت خارج از فصل بهره می برد، همه و همه روزی خور برکت خداوندی از آب و زمین خلیج پارسی هستند.
خلیج فارس و محیط زیست و گردشگری
محیط زیست خلیج فارس نیز بدلیل اتصال به دریای عمان و اقیانوس هند، ویژگی های منحصربفردی دارد و چون در بیش از 9 ماه از سال، هوای گرم بر این منطقه حاکم است، لذا میزبانی مهاجرت های فصلی پرندگان و گونه های مختلف زیستی است. دریا هنوز برای ما ناشناخته است اما شناخته های اندک آن هر کدام معجزه ای عظیم از ناحیه خداوندی است. از جنگل های حرا گرفته تا جزایری که از آب سر برآورده اند، همه و همه گوشه هایی از قدرت ذات لایزال الهی اند.
ساحل نشینان خلیج فارس و دریای عمان مرزدارانی غیور برای مرزهای باشکوه خاکی و فرهنگی این دیارند و در این راه خون خویش را نثار کرده اند. شاید هرمزگان را بتوان شاهدی بر این مدعا دانست که از مبارزه با استکبار گرفته تا انقلاب اسلامی و دوران ترور، تا دفاع مقدس و مبارزه رو در رو با آمریکای جنایتکار و از شهدای جنایت حمله به ایرباس گرفته تا شهدای مدافع حرم و امنیت را نثار این آب و خاک ساخته و در هر عرصه ای، رشادت و دلیری خویش را ثابت کرده کرده است.
خلیج فارس، جان من، جانان من.
عکس ها: رهبر امامدادی
پایان پیام/