اسامی برگزیدگان جایزه علمی مصطفی (ع) اعلام شد

صدا و سیما دوشنبه 11 اردیبهشت 1402 - 13:17
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ع) اسامی برگزیدگان سومین دوره رقابت علمی کنز را در ۶ حوزه مختلف اعلام کرد که از برندگان این مسابقه علمی، در ۲۲ اردیبهشت‌، همزمان با رویداد اینوتکس تجلیل خواهد شد.
کنزبه گزارش خبرگزاری صداوسيما به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)، سومین دوره از رقابت علمی کنز (کاربرد دانش و اندیشه برای جامعه) به مرحله آخر رسید. این مسابقه علمی، در هر سال با هدف تعمیق تفکر و ایجاد نوآوری در جامعه دانشگاهی برای رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در حوزه‌های مختلف برگزار می‌گردد. در این رقابت علمی دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان دانشگاه‌ها و اساتید زیر ۴۵ سال کشور‌های اسلامی تشویق می‌شوند که ایده‌ها و دستاورد‌های علمی و فناوری خود را ارائه دهند. در سومین دوره از این مسابقات، یک بخش ویژه نیز برای بدانشمندان زیر ۳۰ سال در نظر گرفته شده بود.
 
مدیر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ص) امروز در نشست خبری سومین دوره رقابت علمی کنز اظهار داشت: خانم دکتر اعظم کرمی، دانشیار دانشگاه باهنر کرمان با فناوری سامانه هوشمند عیب‌یابی خطوط انتقال نیرو، دکتر سینا مظفری، استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با فناوری ساخت واکسن نانوذره ویروس کرونا، خانم دکتر نور فائزه ابوقاسم، دانشیار دانشگاه علم مالزی (USM) با فناوری دانه‌های هیدروژن نیو پلیمر سبز، خانم دکتر سیتی فوزیه تو‌ها دانشیار دانشگاه بین­المللی اسلامی مالزی با فناوری دستیار سفر برای افراد نابینا یا کم‌بینا و خانم دکتر ایمان صالح، پژوهشگر و دستیار آموزشی دانشگاه قطر با اثر فیتوکمیکال یک نوع گیاه برای جلوگیری از فاسدشدن میوه­ها، منتخب دانشمندان جوان سومین دوره رقابت علمی کنز بودند.
 
غلامحسین حلوایی ادامه داد: همچنین نادر عطایف، پژوهشگر دانشگاه فنی آذربایجان در بخش آینده­سازان سومین دوره رقابت علمی کنز منتخب شد.
 
وی در مورد هدف برگزاری رقابت علمی کنز افزود: رقابت کنز با هدف ترویج فرهنگ پژوهش مساله محور آغاز شد که امروزه در جهان اسلام بیشتر به آن نیاز است.
 
حلوایی گفت: این رقابت در دوره اول در ۵ محور و حوزه ­های اولویت دار جهان اسلام برای دانشمندان زیر ۴۵ سال برگزار شد.
 
وی گفت: در دوره دوم وارد مذاکره با نهاد‌های علمی کشور‌های اسلامی شدیم تا چالش­های علمی خود را اعلام کنند و به این شکل هم چالش­های کشور‌های اسلامی حل شود و هم زمینه ساز معرفی دانشمند با نهاد معرفی کننده چالش شویم که در آینده منجر به تجاری­سازی و استفاده کاربردی از اثر می­شود. این نهاد‌ها را به عنوان پاویون در رقابت علمی کنز نام گذاشتیم.
 
مدیر توسعه همکاری­های علمی و فناوری بنیاد مصطفی (ص) ادامه داد: در دوره دوم ۶۳ چالش از ۱۳ پاویون و در دوره سوم ۷۸ چالش از ۱۶ پاویون از ۴ کشور ایران، مالزی، پاکستان و عمان دریافت کردیم.
 
وی در مورد آمار این دوره از رقابت علمی کنز گفت: آثار آزاد و آثاری که برای چالش­ها به دبیرخانه رسید، در مجموع شامل ۸۸۱ اثر از ۲۲ کشور جهان بود که ۴۵۰ اثر در بخش آزاد و ۴۳۱ اثر در بخش چالش­ها دسته بندی شد.
 
حلوایی بیان کرد: سومین دوره رقابت علمی کنز در ۶ حوزه و بر اساس بازخوردی که از دوره قبل در مورد حوزه­های رقابت گرفته بودیم، تعیین شد. در این رقابت سه مرحله داوری داریم که شامل غربالگری، ارزیابی و داوری نهایی است. غربالگری توسط ۱۰۰ داور انجام شد و افرادی که از این مرحله عبور کردند وارد مرحله ارزیابی شدند که توسط اعضای هیات علمی و متخصصان انجام شد و در نهایت ۲۰ نفر به داوری نهایی رسیدند که از این تعداد ۶ نفر به عنوان منتخب نهایی از ۴ کشور انتخاب شدند.
 
وی در مورد آیین پایانی نیز توضیح داد: آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز روز ۲۲ اردیبهشت همزمان با آخرین روز نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ است. طی روز‌های برگزاری نمایشگاه اینوتکس از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت، بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) نیز غرفه­ای در نمایشگاه خواهد داشت که طی این روز‌ها افرادی که از غربالگری اولیه عبور کردند فرصت خواهند داشت دستاورد خود را برای مردم معرفی کنند.
 
وی ادامه داد: همچنین روز جمعه از صبح مراسم ایستگاه کنز را در غرفه داریم، منتخبین نهایی می­توانند در غرفه حضور یابند و در مورد دستاورد خود با مردم صحبت کنند. همچنین فرصتی برای فناوران یا نوآوران فراهم است تا در ۶۰ ثانیه نوآوری خود را در حوزه­های مرتبط معرفی کنند. از بین این افراد نیز با رای­گیری مردمی یک منتخب خواهیم داشت.
 
رقابت علمی کنز (کاربرد علم و اندیشه در جامعه Knowledge Application and Notion for Society (KANS)) با تمرکز و توجه ویژه به جامعه علمی و محققان جوان جهان اسلام به عنوان آینده‌سازان تمدن نوین اسلامی، برگزار می‌شود. در این رقابت دانشمندان جوان شامل دانشجویان، مخترعان، پژوهشگران و اساتید جوان زیر ۴۵ سال جهان اسلام می‌توانند با ارسال دستاورد‌های علمی و فناوری خود شامل ایده، مقاله، کتاب، اختراع و محصولات جدید به دبیرخانه رقابت در قالب فایل تصویری در این رقابت شرکت کنند. اولین دوره رقابت علمی کنز سال ۱۳۹۷ و دومین دوره سال ۱۴۰۱ برگزار شد. فراخوان شرکت در سومین دوره از آبان ۱۴۰۱ منتشر شد و علاقه‌مندان تا بهمن فرصت داشتند آثار خود را برای دبیرخانه ارسال کنند.
 
آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز، همزمان با آخرین روز دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار و از منتخبان این دوره تقدیر می‌شوند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.