تجلیل از ۱۱۸ فعال زیست محیطی در حوزه پیشگیری و مهار آتش شهرستان گچساران

خبرگزاری برنا چهارشنبه 13 اردیبهشت 1402 - 21:06
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خبرداد و گفت: از ۱۱۸ فعال زیست محیطی در حوزه پیشگیری و مهار آتش در شهرستان گچساران تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛طی همایشی از یکصدو هجده فعالان زیست محیطی حوزه "پیشگیری و مهار آتش در طبیعت " شهرستان گچساران که سال گذشته حضور فعالی در پیشگیری و مهار آتش سوزی های مناطق آزاد و حفاظت شده شهرستان گچساران داشتند با اهدا لوح سپاسی تجلیل شد.  

براساس این گزارش ،در این آئین همایش که با حضور نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری،جاوید بخت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری،جاودان خرد مدیرکل حفاظت محیط‌زیست، فلاحی مدیرکل هلال احمر ، دیهیم فرماندار شهرستان گچساران برگزار شد ، به نمایندگی از تشکل های زیست محیطی،از یکصد و هجده نفر که سال گذشته در مهار آتش سوزی ها نقش پررنگ و حضوری فعال داشتند تجلیل شد.

در ابتدای این همایش دیهیم فرماندار گچساران ضمن ارائه گزارشی از اقدامات سال گذشته و برنامه های آتی‌ ستاد مدیریت بحران شهرستان برای پیشگیری از آتش سوزی های منابع ملی گفت :شرایط امسال بدلیل بارش های فراوان و رشد علوفه ها تا ارتفاع ۲ متر وضعیت متفاوت تری را رقم زده که بشدت باید مراقب باشیم . 170346184

در ادامه این آئین، نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری، توجه به ساماندهی نیروی انسانی را مهم دانست و گفت : در بحث آموزش محدودیتی نداریم ،فلذا در حوزه آموزش ، گروها در قالب تشکل ها ساماندهی گردند.

در ادامه این آئین ، جاوید بخت به نمایندگی از ادارات  منابع طبیعی و محیط زیست پشت تریبون رفت و افزود : نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست گشت های مشترکی را راه‌اندازی نمودند تا هنگام‌وقوع آتش در زمان‌طلایی برای مهار آن و قبل از تبدیل شدن به بحران اقدامات لازم را انجام دهند .

وی با شاره به محدودیت نیروی انسانی و امکانات در ادارات  منابع طبیعی و محیط زیست  افزود : در بدترین و متراکم ترین استان کشور از لحاظ توپوگرافی عمدتا کوهستانی و جنگلی قرار گرفته ایم و اگر آتشی رخ دهد آسیب های فراوانی را وارد می کند. IMG_20230503_185640_752

جاوید بخت ضمن تشکر از کسانیکه در سنوات گذشته‌ با ادارات محیط زیست و منابع طبیعی همکاری داشتند گفت : بدون همراهی مردم امکان تحقق اهداف سازمانی سخت است و دست یاری خود را به سوی شما دراز میکنیم‌.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه  افزود: وسعت آتش‌سوزی‌ عرصه‌های جنگلی و مرتعی زیرپوشش این اداره کل در سال ۱۴۰۱ در مقایسه سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰ درصد کاهش یافت.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۹ فقره آتش سوزی با وسعت ۱۶۳ هکتار در عرصه های جنگلی و مرتعی مناطق مختلف این استان اتفاق افتاد.

جاودید بخت اظهار کرد: این میزان جنگل و مراتع در مناطق کوه لار، کاکان، منطقه آب گاون روستای صنوگان و ارتفاعات کوه " سِمِر" رخ داد.

وی ابراز کرد: حضور به موقع عوامل و نیروهای منابع طبیعی با توجه به نقش همیاران طبیعت در اطلاع رسانی سریع هرگونه حریق و استفاده از تجهیزات مدرن نظیر بالگرد و دمنده علت کاهش وسعت آتش سوزی بود.

جاوید بخت گفت: بروز آتش سوزی در مراتع، خسارات چشمگیری در عرصه های طبیعی به همراه دارد.IMG_20230503_185643_910

وی از مردم خواست هرگونه وقوع آتش سوزی و تجاوز به عرصه‌های طبیعی و مراتع استان را از طریق شماره ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های این استان اطلاع رسانی کنند.

۵۰۰ میلیاردریال اعتبارات احیای منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد از محل متمم سفر ریاست جمهور جذب شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ هزارو ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل متمم سفر ریاست جمهور برای توسعه و احیای جنگلهای این استان تخصیص داده شد.

وی با بیان اینکه این اعتبار طی سه سال در راستای توسعه و احیای جنگلهای استان تزریق خواهد شد گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار تاکنون جذب شده است.

جاودید بخت بیان کرد: وجود جنگلهای خاص بلوط، وضعیت کوهستانی و توپوگرافی آن و ثبت بارش سالانه نزدیک به۵۷۳ میلیمتر باعث شده کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ منابع طبیعی دارای جایگاه ویژه ای در سازمان باشد.

وی تصریح کرد: سرانه جنگل های کهگیلویه و بویراحمد ۱.۲۵ هکتار است که بیشترین سرانه این سرمایه خدادادی را در کشور داراست و بالا بودن سرانه جنگل ها در استان مسوولیت شهروندان برای صیانت را سنگین کرده است.IMG_20230503_185637_271

۵۰ درصد دمنده های مهار آتش در دولت سیزدهم در کهگیلویه وبویراحمد توزیع شد

وی بیان کرد:بیش از ۲۵۰ دستگاه دمنده برای اطفای حریق عرصه های طبیعی در اختیار امدادگران استان قرار دارد که نیمی از انها در دولت سیزدهم توزیع شد.

جاودید بخت تصریح کرد: این تعداد دستگاه های دمنده برای کنترل سریع آتش در جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد بین امدادگران توزیع شده است.

وی با بیان اینکه ۲۲ نقطه بحرانی در استان شناسایی شده تصریح کرد: مناطقی که جنگل‌های آنان دچار آتش سوزی شده اند بلوک بندی و مناطق بحرانی شناسایی شدند.

جاودید بخت اضافه کرد: همچنین ۱۵ نقطه که برای برداشت آب توسط بالگردها هنگام کمک به خاموش کردن آتش سوزی ها مشخص شده است.

وی ادامه داد: این مناطق شامل سدها، طرح های آبخیزداری، مخازن مصنوعی آب و برکه های طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: استقرار یک بالگرد جهت کمک به اطفاء آتش سوزی جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد ضرورت دارد انتظار می رود در این زمینه مساعدت و همکاری لازم صورت گیرد.

بیش از ۸۷۶ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ درصد آنها را جنگل های بلوط تشکیل می دهد.

انتهای پیام 

 

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.