به گزارش ایرنا به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی روز سه شنبه در همایش بانوی طراز انقلاب اسلامی که در شبستان امیرالمومنین (ع) برگزار شد،اظهار داشت: نقش و رسالت تبلیغی در ایجاد بسترهای مناسب و زمینههای مساعد برای ساختار کلی تمدن اسلامی باید فراهم شود و به تمدن دینی باید به طور جدی پرداخته شود.
امام جمعه قزوین با اشاره به اینکه آیه ها و احادیث فراوانی در زمینه تمدن اسلامی وجود دارد، بیان کرد: اگر این موارد همراه با بیانات امام خمینی (ره) و فرمایشات حکیمانه و کاربردی رهبر معظم انقلاب و میراثی که از گذشتگان در این خصوص داشتهایم، ساماندهی شود علاوه بر یک تولید فرهنگی به یک مجموعه یا کتاب قابل استفاده برای عموم تبدیل میشود.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه ایمان بنای اصلی و ساختمان تمدنی انسانی است، اضافه کرد: خداوند میفرماید که ایمان، زیبایی انسان است و اگر کسی ایمان داشته باشد قدم جدی به سوی متمدن شدن برمیدارد چراکه ایمان به خدا، قیامت، وحی، رسالت انبیا و رسول خاتم زیرساخت تمدن ایمانی، انسانی و اسلامی است.
وی اظهار کرد: زمانی که ایمان پایه اساسی باشد ما در بستر ایمان قرار میگیریم و این نشان میدهد هرچه انسان به زشتیها و پلیدیها و آلودگیها هم کشیده شود، فطرت انسان سالم میماند.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه انسان باید به ارکان دین و ایمان توجه داشته باشد تا پایههای تمدن اسلامی و انسانی را پایه گذاری کند، افزود: این نگاه در بسیاری از نقاط دنیا دیده نمیشود چون دیگران تمدن را در مسایل دیگر میبینند و در تمدن رایج مادی و مادی گرایان شرق و غرب مانند ماتریالیسم و کاپیتالیسم هر چه هست بوی مادیت میدهد بنابراین نباید از آنها انتظار تمدن داشت.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه عظمت تمدن اسلامی در عظمت شخصیت و کلام علی (ع) قابل جستوجو است، عنوان کرد: سخنان امیرالمومنین (ع) چشمه تمدن اسلامی و ایمانی است و همچنین تمدن اسلامی در تعالیم و زندگی حضرت فاطمه (س)، سخنرانی امام زینالعابدین(ع) و سخنان حضرت زینب (س) که در حقیقت در مقابل مدعیان آدمیت که بویی از انسانیت نچشیده بودند، قابل مشاهده است.
امام جمعه قزوین گفت: زمانی که خداوند تمام ارکان، لوازم، ابزار و راه و فرهنگ تمدنی اسلامی را بیان کرده اگر ما دست نیازمندی و گدایی را به سوی کسانی که بویی از انسانیت نمیدهند دراز کنیم، در حقیقت این مساله کفر عملی محسوب میشود.
وی در پایان تاکید کرد: حوزههای علمیه و مبلغان دینی موظف هستند تمدن انسانی، اسلامی و قرآنی را بشناسند چرا که خداوند انسانها را برای تمدن آفریده و حواله نکرده که از غربیها الگو بپذیرند، بلکه تمام اصول آن را ارائه داده است بنابراین ما باید معرفت پیدا کرده و تمدن را از نگاه دینی بشناسیم.