تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی

صدا و سیما سه شنبه 21 بهمن 1399 - 14:05
جلسه دادگاه محاکمه نمایشی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حالی برگزار شد که وی نماد فساد مقام‌های این رژیم جعلی و نامشروع است.
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی  ­به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مقام‌های قضایی رژیم صهیونیستی در شرایطی دیروز (دوشنبه) محاکمه نتانیاهو را پس از ۹ ماه وقفه از سر گرفتند که این جلسه دادگاه نمایشی، با هدف فریب افکار عمومی در سرزمین‌های اشغالی‏، آرام کردن اوضاع داخلی و جلب نظر «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید آمریکا که رابطه خوبی با نتانیاهو ندارد، برگزار شد.
نتانیاهو در دادگاه قدس اشغالی در حالی محاکمه شد که همه مقامات رژیم صهیونیستی در عرصه داخلی و بین المللی جنایات بسیاری را مرتکب شده اند و دست‌های آنان به خون مردم در کشور‌های مختلف به ویژه در منطقه غرب آسیا آغشته است.
در این نوشتار جنایات مقام‌های رژیم صهیونیستی و لزوم محاکمه بین المللی آنان بررسی می‌شود.

شهادت ۱۰۰ هزار فلسطینی به دست صهیونیست‌ها
یکی از مواردی که دادگاه های بین المللی می‌توانند به آن رسیدگی کنند‏، جنایات مقامات صهیونیست علیه مردم مظلوم فلسطین است.
اداره آمار مرکزی فلسطین چندی پیش در گزارشی به مناسبت «روز شهید» (روز هفتم ژانویه هر سال میلادی) اعلام کرد، از ابتدای تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ تاکنون، ۱۰۰ هزار نفر از مردم بی گناه فلسطین به دست صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند.
 
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی
 
در ادامه گزارش اداره آمار مرکزی فلسطین آمده است، در پی ارتکاب جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان از  سال ۱۹۴۸ تاکنون، میلیون‌ها فلسطینی آواره شده و در اردوگاه‌های پناهندگان در کرانه باختری رود اردن، باریکه غزه، اردن، سوریه و لبنان به سر می‌برند.
مرکز موسوم به تحقیقات اراضی وابسته به انجمن پژوهش‌های عربی در قدس نیز چندی پیش اعلام کرد، رژیم اشغالگر قدس از سال ۱۹۶۷ تا کنون بیش از پنج هزار منزل متعلق به فلسطینی‌ها را خراب کرده و فلسطینیان ساکن آن را آواره کرده است.
بسیاری از مقامات رژیم صهیونیستی که این جنایات را انجام داده اند‏، اکنون در راس قدرت این رژیم جعلی قرار دارند و دادگاه‌های بین المللی می‌توانند با احضار آنان‏، به جرمشان رسیدگی کنند.

کشیدن دیوار حائل
جنایت مقامات صهیونیست در کشیدن دیوار حائل در سرزمین فلسطین که به منظور جلوگیری از عبور فلسطینیان و محدود کردن تردد آنان انجام شده است، موضوع دیگری است که لازم است در مجامع بین المللی به آن رسیدگی شود.
 
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی
به محاصره در آوردن فلسطینیان از هر طرف با کشیدن دیوار حائل‏، تردد آن‌ها را به شدت کاهش داده و لطمات شدید اقتصادی- اجتماعی برای فلسطینیان به دنبال داشته است.
طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، دیوار حائل تا کنون ۳۰ روستا را از خدمات بهداشتی، ۲۲ روستا را از مؤسسات آموزشی، ۸ روستا را از منابع اولیه آب و سه روستا را از شبکه برق محروم کرده است.
به اعتراف رسانه‌های رژیم صهیونیستی، دیوار حائل ۳۵ دروازه نظامی دارد که مانع از دسترسی آزادانه کشاورزان فلسطینی به مزرعه و کشتزارهایشان می‌شود.
نکته قابل تامل این است که در ۹ ژوئیه ۲۰۰۴ دیوان بین‌المللی دادگستری طی حکمی مشورتی، دیوار حائل را غیرقانونی اعلام کرد و رژیم صهیونیستی را به تخریب دیوار و جبران خسارت فلسطینی‌ها فرا خواند؛ در مجمع عمومی سازمان ملل نیز ۱۵۰ کشور به غیر قانونی بودن آن رأی دادند، اما هیچ یک از اینها، مانع ادامه ساخت این دیوار نشد.
دادگاه‌های بین المللی لازم است به اقدام غیرقانونی مقامات صهیونیست در کشیدن دیوار حائل و محروم شدن میلیون‌ها فلسطینی از حقوق اولیه خود، به این جنایت رسیدگی کند.

تبعیض نژادی
تبعیض نژادی یکی دیگر از جنایت‌های صهیونیست‌ها است که می‌تواند به آن در دادگاه‌ها و مجامع بین المللی رسیدگی شود.
 
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی
نگاه متفاوت مقامات صهیونیست به شهروندان یهودی و غیر یهودی و حتی تبعیض نژادی میان مهاجران یهودی از بدو تشکیل این رژیم نامشروع وجود داشت و این رژیم منحوس قانونی‌هایی برای تبعیض نژادی هم تصویب کرده است.
یکی از این قانون ها، قانون نژادپرستانه بازگشت است؛ بر اساس این قانون، رژیم اشغالگر قدس زمین، مستغلات، ساختمان‌ها و منابع آبی عربی را به نفع شهرک‌های صهیونیست نشین مصادره می‌کند‏.
دومین قانون نژادپرستانه صهیونیست ها، قانون تابعیت است که بر اساس آن، هر یهودی که وارد فلسطین اشغالی می‌شود، یک شهروند محسوب می‌ شود.
قوانین نژادپرستانه اصلاح اراضی‏ هم دیگر قانون تبعیض نژادی صهیونیست هاست که بر اساس آن، زمین‌های فلسطینیان به عناوین مختلف مصادره می‌شود.
البته تبعیض نژادی در رژیم صهیونیستی فقط محدود به این قوانین نمی‌شود، خاخام‌های صهیونیست هم دستوراتی را برای مقابله با غیریهودیان از جمله مردم فلسطین صادر می‌کنند و دستور کشتن مردم بی گناه فلسطین را به صهیونیست‌ها داده اند.
سیاست‌های نژادپرستانه و ضد حقوق بشری صهیونیست‌ها با تمام اهداف و اصول سازمان ملل متحد و عهدنامه بین المللی مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی منافات دارد و لازم است در دادگاه‌های بین المللی سران این رژیم جنایتکار محاکمه شوند.

غزه
باریکه غزه یکی از مناطقی است که رژیم صهیونیستی از هیچ کوششی برای اشغال آن دریغ نکرده و بار‌ها به این منطقه محاصره شده حمله کرده که معروفترین آن حملات سال ۲۰۰۸ و سال ۲۰۱۴ است.
 
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی در دوران نخست وزیری ایهود اولمرت از ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ به مدت ۲۲ روز باریکه غزه را که از سال ۲۰۰۶ تحت محاصره همه جانبه هوایی، دریایی و زمینی رژیم صهیونیستی قرار دارد، بمباران کرد.
بر اثر این حمله، حدود ۱۵۰۰ فلسطینی به شهادت رسیدند که بیش از ۴۰۰ نفر از شهدای فلسطینی کودک و ۱۱۱ نفر از آنان نیز زن بودند.
در این حمله همچنین نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ فلسطینی نیز زخمی شدند.
«ریچارد گلدستون» که در سال ۲۰۰۹ به عنوان رئیس کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، مامور بررسی جنایات جنگی انجام شده در حمله رژیم صهیونیستی به غزه ‏‌شد‏، ‏‌در گزارشی به محاصره این منطقه اشاره کرد و نوشت‏، محاصره غزه شامل تدابیر مختلفی از جمله ایجاد موانع واردات کالا به نوار غزه و بستن گذرگاه‌های مرزی به روی افراد و کالا‌ها و خدمات بوده که گاهی چندین روز ادامه یافته است.
کاهش ارسال سوخت و برق‏، آسیب دیدن اقتصاد غزه، وخیم شدن اوضاع فلسطینیان در بخش‌های بهداشت، آب و دیگر بخش‌های عمومی،‏ تخریب زیرساخت‌های صنعتی، منابع غذایی و شبکه‌های آب و فاضلاب و منازل فلسطینیان از دیگر مواردی بود که گلدستون در گزارش خود به آن اشاره کرد.
رژیم صهیونیستی در هشتم ژوئیه ۲۰۱۴ در دوران نخست وزیری نتانیاهو نیز حمله همه جانبه‌ی دیگری به غزه محاصره شده انجام داد.
بر اثر این حمله که ۵۱ روز طول کشید، ۲ هزار و ۱۴۷ فلسطینی به شهادت رسیدند که ۵۳۰ نفر از آن‌ها کودک و ۳۰۲ نفر نیز زن بودند. در این حملات بیش از ۱۰ هزار فلسطینی هم زخمی شدند.
تخریب منازل، بیمارستان ها، مدارس و مراکز آموزشی از جمله جنایات دیگری بود که صهیونیست‌ها در حمله به باریکه غزه مرتکب شدند.
انجام جنایات جنگی صهیونیست‌ها در باریکه غزه، رسیدگی به این جنایات را در دادگاه‌های بین المللی ضروری می‌کند.

سازمان‌های جاسوسی و تروریستی رژیم صهیونیستی
جنایات رژیم صهیونیستی فقط محدود به سرزمین فلسطین نیست و مقامات این رژیم در بسیاری از جنایات تروریستی جهان دست دارند.
تحلیل روز؛ محاکمه نمایشی نتانیاهو؛ لزوم محاکمه رژیم صهیونیستی
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد، سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی موسوم به امان، سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به شین بت و سازمان امنیت عمومی رژیم صهیونیستی موسوم به شاباک‏، جنایات بسیاری را در عرصه داخلی و بین المللی انجام داده اند و دستشان به خون بسیاری از شهروندان، دانشمندان و مقامات کشور‌های مختلف آغشته است.
ترور دانشمندان هسته‌ای در ایران و بسیاری دیگر از کشور‌های جهان، تنها گوشه ای از جنایات سازمان‌های جاسوسی و تروریستی رژیم صهیونیستی است.
حمایت از گروه‌های تروریستی مانند داعش و منافقین که توسط آمریکا تشکیل شده اند، بخش دیگری از جنایات مقامات تروریست پرور رژیم صهیونیستی است.
عناصر داعش با انجام حملات تروریستی در کشور‌های مختلف جهان از جمله ایران، فرانسه، سوریه، عراق و غیره، خون مردمان بی گناهی را ریختند.
زمانی که کشور‌های جهان نگران حملات تروریستی داعش بودند، رژیم صهیونیستی علاوه بر ارسال تسلیحات برای تروریست ها،‌ عناصر آنان را برای مداوا به سرزمین های اشغالی می برد و در بیمارستان های خود مداوا می کرد.
دادگاه‌های بین المللی می‌توانند علاوه بر استناد به اذعان مقامات رژیم صهیونیستی که بار‌ها به انجام این ترور‌ها اشاره کرده اند‏، به اسناد کشور‌هایی که از نقش سازمان‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی در انجام عملیات تروریستی پرده برمی‌دارد نیز استناد کنند و شرایط محاکمه سرمداران جنایتکار رژیم صهیونیستی را فراهم کنند.

امیدواری آزادی خواهان جهان برای رسیدگی بین المللی به جنایات رژیم صهیونیستی
دادگاه کیفری بین‌المللی (لاهه) به تازگی در تصمیمی صلاحیت رسیدگی قضایی به اراضی اشغالی فلسطین و بررسی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را تایید کرد که بارقه امید را در دل آزادی خواهان جهان برای رسیدگی بین المللی به جنایات رژیم صهیونیستی زنده کرد.
وبگاه فلسطین الیوم پس از این تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی، اعلام کرد، این دادگاه درباره سه موضوع مختلف از جنایات صهیونیست‎ها تحقیق خواهد کرد.
موضوع نخست؛ جنایات جنگی ارتش رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۵۱ روزه علیه غزه در سال ۲۰۱۴ است؛ دادگاه کیفری بین المللی در این پرونده رژیم صهیونیستی را حداقل در سه مورد به انجام عملیات علیه غیرنظامیان (شهروندان) فلسطینی متهم کرده است.
موضوع دوم؛ در ارتباط با جنایات ارتش رژیم صهیونیستی علیه تظاهرکنندگان مسالمت آمیز فلسطینی در جریان راهپیمایی‌های بازگشت در سال ۲۰۱۸ است؛ در جریان این تظاهرات که به صورت مسالمت آمیز در مرز‌های غزه با اراضی اشغالی برگزار می‌شد، ده‌ها غیر نظامی، خبرنگار و پرسنل تیم‌های امدادی به شهادت رسیدند.
موضوع سوم؛ درباره پروژه‌های شهرک سازی رژیم صهیونیستی در مناطق فلسطینی در کرانه باختری و همچنین اشغال اراضی فلسطینی‌ها جهت ساخت مجتمع های شهرک نشین است که در متن شکوائیه تنظیم شده از آن به عنوان یک جنایت جنگی یاد شده است.
هر چند جنایات رژیم صهیونیستی محدود به این موضوعات نیست، اما باید دید آیا پای مقامات رژیم صهیونیستی به عنوان جنایتکار جنگی به دیوان کیفری بین المللی کشیده خواهد شد یا با نفوذ آمریکا بر این جنایات سرپوش گذاشته می‌شود؟
 
نویسنده: محمدرضا تقی زاده
کارشناس مسائل غرب آسیا

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.