کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار در نیویورک

صدا و سیما سه شنبه 26 اردیبهشت 1402 - 02:50
انتشار داده‌های آماری منفی مربوط به عملکرد، چشم انداز تولید و سودآوری برخی شرکت‌های بورسی در آمریکا، باعث کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار در معاملات امروز شد.

کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار در نیویورکبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از نیویورک، شاخص میانگین صنعتی دائوجونز، یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های بورس در آمریکا که فهرستی از سهامِ ۳۰ شرکت برترِ فعال، در بازار بورس نیویورک را اندازه گیری می‌کند، با ۶۸ واحد معادل دو صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۳۳ هزار‌ی و ۵۴۹ واحد رسید.
شاخص سهام استاندارد اند ‏پورز ۵۰۰، یکی از شاخص‌های عملکرد ‏بورس اوراق بهادار نیویورک که ‏از فهرستی متشکل از سهام ‏۵۰۰ ‏شرکت مهم در ‏بازار بورس ‏نیویورک تشکیل شده است با ۴۸ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به چهار هزار و ۱۱۸ واحد رسید.
شاخص سهام نزدک، دیگر شاخص ‏عملکرد بورس اوراق بهادار ‏نیویورک که بزرگترین بازار ‏معاملات الکترونیک سهام در ‏آمریکا است، با ۵۲ صدم درصد معادل حدود ۶۴ واحد به ۱۲ هزار و ۱۹۲ واحد رسید.
یکی از عوامل اصلی کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار در بازار سرمایه نیویورک، انتظار سرمایه گذاران و کارگزاران بازار سرمایه و سهام برای انتشار گزارش مربوط به تورم و قیمت تولید کننده در آمریکاست که پیش بینی‌ها حاکی از افزایش ارقام آن است.
داده‌های آماری مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده (cpi)، نمایه‌ای که برای سنجش تغییرات قیمت کالا‌ها و خدمات مصرفی از جمله غذا، مسکن، سوخت، پوشاک، خدمات پزشکی و ... یک خانوار توسط بانک مرکزی هر کشور جهت تعیین نرخ تورم به کار برده می‌شود، برای ماه آوریل قرار است فردا چهار شنبه منتشر شود.
شاخص قیمت تولیدکننده، نمایه یا معیاری در سنجش میانگین قیمت کالا‌ها و خدماتی که کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی به ازای تولید کالا و خدمات دریافت می‌کنند، نیز قرار است فردا در آمریکا منشتر شود.
فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نهاد اصلی ناظر بر فعالیت‌های بانک‌های فدرال آمریکا و کمک به پیاده‌سازی سیاست پولی در این کشور، نیز اعلام کرده است فعلا نرخ سود‌های بانکی (نرخ سود وام‌های بین بانکی یا ریپو repo، نرخ سود ‏سپرده ‏‏گذاری و نرخ تنزیل، یعنی سودی که از بانک‌های تجاری و سایر موسسات سپرده گذاری، برای وام‌های دریافتی از بانک مرکزی گرفته می‌شود) را افزایش نخواهد داد.
کارشناسانی که این خبرگزاری نظر آن‌ها را در این خصوص جویا شده است پیش بینی کرده اند که شاخص قیمت تولید در مقیاس ماهانه، یعنی ‏نسبت به ماه قبل از آن، در همین سال، چهار دهم درصد درصد و در مقیاس سالانه، یعنی نسبت به مدت زمان و دوره مشابه در سال گذشته، پنج درصد افزایش یابد. این کارشناسان درباره تورم نیز پیش بینی افزایش سه دهم درصدی را در مقیاس ماهانه و دو و چهار دهم درصدی در مقیاس سالانه را کرده اند.
عامل دیگر که باعث نگرانی شده است خطر وقوع نکول (ناکامی در پرداخت اصل و سود اوراق قرضه و بهادار سررسید شده) در آمریکاست. اگر نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا درباره افزایش سقف بدهی‌ها به توافق نرسند، این کشور در عمل به تعهدات مالی خود ناتوان خواهد شد.
موضوع افزایش سقف بدهی‌های آمریکا همواره مورد اختلاف جمهوریخواهان و دموکرات‌ها بوده است و این یک مسئله مهم و حساس از دیرباز در سیاست آمریکا بوده است. اگر سقف بدهی‌های آمریکا افزایش نیابد، ممکن است مشکل اقتصادی جدی برای این کشور و بازار‌های جهانی به وقوع بپیوندد. دولت آمریکا برای پرداخت بدهی‌های خود به قرض گرفتن از طریق انتشار اوراق قرضه وابسته است. سقف بدهی یک حد قانونی است که کنگره آمریکا برای محدود کردن میزان قرض گیری دولت تعیین کرده است. این سقف تا کنون بار‌ها افزایش یافته است، اما در دوره جدید، جمهوری‌خواهان با آن مخالفت می‌کنند. اگر سقف بدهی‌ها افزایش نیابد دولت آمریکا در پرداخت بدهی‌های خود ناتوان خواهد شد. جمهوری خواهان آمریکا در توجیه مخالفت خود با افزایش سقف بدهی‌ها استدلال می‌کنند به جای این کار‌ها دولت باید هزینه‌های خود را کاهش دهد. دموکرات‌ها معتقدند که افزایش سقف بدهی‌ها برای پرداخت بدهی‌های قبلی دولت لازم است و نباید به تصمیمات دیگر وابسته شود. در ماه اکتبر، دموکرات‌ها و بعضی از جمهوری‌خواه‌های آمریکا به افزایش محدود سقف بدهی رای مثبت دادند تا دولت بتواند سود قرض‌هایی که قبلا گرفته بود پرداخت کند و از نظر اقتصادی مشکلی برای کشور ایجاد نشود.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.