«تابناک با تو» - شش انداز یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالت آن به شهر زنجان باز میگردد. این غذا در زنجان معمولا در شب چهارشنبه سوری تهیه میشود و به صورت خورشت همراه با برنج سرو میشود. از آنجا که این غذای خوشمزه از ترکیب شش ماده غذایی شامل خرما، گردو، کشمش، پیاز، تخم مرغ و روغن تهیه میشود، به آن شش انداز میگویند و به این نام شهرت پیدا کرده است.
شش انداز یک غذای بسیار گرم، مقوی و در عین حال پر کالری است و انرژی لازم را برای بدن تهیه میکند و میتواند یک صبحانه مقوی و بسیار پر انرژی برای کودکان و بزرگسالان باشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه شش انداز خرما همراه با ارائه نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
خرما: ۱۰ عدد
پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
کشمش: ۱ قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۴ عدد
روغن یا کره: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
شیره انگور: به میزان لازم
۱ ـ ابتدا برای شروع کار هستههای خرما را جدا کنید و خرماهای هسته گرفته را داخل یک ماهی تابه بریزید. یک قاشق روغن یا کره به آن اضافه کنید و ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا خرما کمی تفت بخورد؛ سپس گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی نمک بریزید. درب ماهی تابه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا خرما و گردو کمی نرم شود.
۲ ـ در مرحله بعد پیاز داغ را همراه با کشمش خیس خورده و شسته شده به ماهی تابه اضافه کنید و اجازه بدهید مواد یک دقیقه دیگر با هم تفت بخورند؛ سپس فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۳ ـ در مرحله آخر تخم مرغها را با فاصله از هم روی سطح مواد بشکنید. توجه داشته باشید که نباید تخم مرغ را هم بزنید. درب ماهی تابه را بگذارید تا تخم مرغ ببندد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و شش انداز را داخل ظرف سرو بکشید و در صورت تمایل مقداری شیره انگور روی شش انداز بریزید. در این مرحله شش انداز خرما خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.
فرارو