فارس من| پیگیری مطالبات دانشجویان دانشگاه آیت‌الله بروجردی از رئیس دانشگاه

خبرگزاری فارس چهارشنبه 27 اردیبهشت 1402 - 14:37

به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، برخی مخاطبان سامانه فارس من با ثبت سوژه‌ای تحت عنوان «درخواست رسیدگی به دانشگاه آیت‌الله بروجردی لرستان» خواستار پیگیری این مسئله توسط خبرگزاری فارس شده‌اند.

به منظور پیگیری این مطالبه با رییس دانشگاه آیت الله بروجردی مصاحبه‌ای داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

متقاضی خوابگاه بالا است

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی در خصوص انتقاد دانشجویان نسبت به خوابگاه دانشگاه توضیح داد: از حدود ۵ هزار دانشجوی دانشگاه دو هزار دانشجو متقاضی خوابگاه هستند، این در حالی است که ظرفیت خوابگاه دانشگاه ۸۰۰ نفر آن هم برای دانشجویان دختر است.

احسان یاوری بیان کرد: در حالی که خیلی از دانشگاه‌ها درخواست خوابگاه دانشجویانی که در شهرهای نزدیک هستند را نمی‌پذیرند، اما ما با توجه به شرایط مالی دانشجویان و اینکه ممکن است تردد برای آنها سخت باشد تقاضای دانشجویان شهرستان دورود را هم، می‌پذیریم.

وی گفت: در حالی که طبق قانون خوابگاه به دانشجویان شبانه و سنواتی تعلق نمی‌گیرد، اما به خاطر رفاه حال دانشجویان تلاش می‌کنیم خوابگاه را برای آنها فراهم کنیم.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی عنوان کرد: با توجه به بالا بودن متقاضی خوابگاه ناچاریم برای تامین خوابگاه از امکانات شهرستان استفاده کنیم، البته با توجه به اینکه بروجرد هم جزو شهرستان‌های محروم است ساختمانی که جوابگوی ۵۰۰ یا ۶۰۰ دانشجو باشد، وجود ندارد.

تلاش برای استفاده از امکانات بخش خصوصی و مراکز آموزشی

یاوری با اشاره به اینکه مجموعه‌های خوابگاهی شهرستان که در مالکیت دیگر مراکز آموزشی هستند، نیز شرایط خاص خودشان را دارند، افزود: به‌عنوان نمونه دانشگاه آزاد خوابگاه دارد اما دخترانه است و ما نمی‌توانیم دانشجویان پسر را در این خوابگاه اسکان دهیم.

وی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم از امکانات و فضای بخش خصوصی، دانشگاه آزاد و آموزش پرورش برای تامین خوابگاه مورد نیاز دانشجویان استفاده کنیم.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: دوران پسا کرونا و امکانات موجود گلایه دانشجویان را به دنبال داشته و ما می‌پذیریم.

یاوری خاطرنشان کرد: اگر نسبت به تقاضای دانشجویان سنواتی و شبانه بی‌تفاوت بودیم، ۳۰ درصد از ظرفیت خوابگاهی ما خالی می‌شود. اما ما نمی‌توانیم از کنار درخواست آنها بی‌تفاوت عبور کنیم.

تکمیل فاز سوم خوابگاه دختران ظرف یکسال آینده

وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که توان تامین خوابگاه ملی داشته باشیم، گفت: فاز سوم خوابگاه دختران شروع شده و امیدواریم با تکمیل آن ظرف یکسال آینده در بحث خوابگاه دختران مشکلی نداشته باشیم.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی بیان کرد: زمین خوابگاه پسران هم تهیه شده است، پیگیر اعتبارات دولتی و استفاده از ظرفیت خیرین برای ساخت خوابگاه هستیم، تلاش می‌کنیم ظرف دو تا سه سال آینده مشکل خوابگاه پسران را هم برطرف کنیم.

کیفیت غذا خوب است/ انتقاد از منو غذایی است

یاوری اما در خصوص انتقاد دانشجویان از سلف دانشگاه نیز گفت: واقعیت امر این است غذای دانشگاه به لحاظ کیفیت و کمیت مطابق با استانداردهای وزارت علوم و صندوق رفاه است، اما آنچه مورد انتقاد دانشجویان است منو غذایی است.

وی بیان کرد: قبلا دو مدل غذا در دانشگاه طبخ می‌شد، اما در حال حاضر با توجه به اینکه طبخ دو مدل غذا منابع مالی بیشتری نیاز دارد و پیمانکاری که با ما کار می‌کند مبلغ بیشتر مطالبه کند، یک مدل غذا طبخ می‌شود.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: تلاش می‌کنیم از سال آینده دو مدل غذا را برای دانشجویان طبخ کنیم.

سرو غذا در ظروف یکبار مصرف به صرفه نیست

یاوری با بیان اینکه یکی دیگر از انتقادات دانشجویان مربوط به ظروف سرو غذا است، عنوان کرد: در گذشته غذا در ظروف یکبار مصرف سرو می‌شد، این موضوع علاوه بر اینکه به سلامتی دانشجویان لطمه می‌زد، با تولید زباله در حجم بالا یک چالش هم برای محیط زیست بود، از طرفی هزینه فراوانی را هم بر ما تحمیل می‌کرد.

وی گفت: به همین دلیل در حال حاضر غذا به صورت گرم در خود خوابگاه توزیع می‌شود، ممکن است بردن و‌ شستن ظروف کمی سخت باشد، اما قطعا به نفع دانشجویان است.

عمر اتوبوس‌ها بالا است

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به انتقاد دانشجویان نسبت به حمل و نقل نیز توضیح داد: بر اساس آیین‌نامه وزارت علوم تامین وسیله ایاب و‌ ذهاب تا درب دانشگاه برعهده دانشجو است و در صورتی که مسیر داخل دانشگاه طولانی باشد دانشگاه باید وسیله ایاب و ذهاب را تامین کند.

یاوری عنوان کرد: اما با توجه به اینکه دانشگاه آیت الله بروجردی خارج از شهر است، نمی‌توانیم نسبت به تردد دانشجویان به ویژه دانشجویان دختر بی تفاوت باشیم.

وی گفت: به همین دلیل ده دستگاه اتوبوس را از شهرداری اجاره کردیم، البته با توجه به بالا بودن سن ناوگان اتوبوسرانی ممکن است، انتقاد دانشجویان را به دنبال داشته باشد.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی خاطرنشان کرد: اما اگر ما بخواهیم از اتوبوس‌های یا کیفیت تنها یک پله بالاتر از اتوبوس‌های فعلی استفاده کنیم، هزینه اجاره دو برابر می‌شود، رقمی حدود ۵ میلیارد تومان که محلی برای تامین آن تعریف نشده است.

یاوری بیان کرد: ممکن است دانشجویان نسبت به تندی و بد اخلاقی برخی دانشجویان هم انتقاد داشته باشند ،که ما هم به مسوولان شهرداری و هم خود رانندگان انتقال داده‌ایم.

وی اما به وضعیت آموزش دانشگاه اشاره کرد و گفت: آموزش یکی از نقاط قوت دانشگاه است، زیرا سن بیشتر اساتید زیر چهل سال است، سه نفر از اساتید جزو دو درصد دانشمندان برتر جهان هستند و ۱۵ استاد دانشگاه هم به مرتبه دانشیاری رسیده‌اند.

رییس دانشگاه آیت الله بروجردی بیان کرد: اعتراض و انتقاد دانشجویان مربوط به سخت گیری در امتحان و حضور در کلاس است.

یاوری با اشاره به اینکه سه دانشکده با ۱۴ گروه آموزشی در دانشگاه فعالیت دارند، گفت: دانشگاه به لحاظ فضای آموزشی، کارگاه و آزمایشگاه شرایط قابل قبولی دارد.

پایان پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.