به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، فریبرز نیاستی ظهر امروز در جمع خبرنگاران، با گرامیداشت روز اهدای عضو و توجه به فرهنگسازی در زمینه « اهدای عضو ـ اهدای زندگی» اظهار کرد: سلامت و امنیت دو مقوله مهم در جامعهاند و تکمیلکننده همدیگر هستند، اهمیت سلامتی به حدی است که در صورت عدم وجود آن پویایی جامعه دچار تهدید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر اتفاقات خوبی در بیمه سلامت با همراهی تلاشگران این حوزه محقق شده که قدردان زحمات آنها هستیم گفت: انتظار داریم همکاران همچنان تعامل سازنده داشته باشند و پویایی و فعالیت را سرلوحه کار خود قرار دهند و در جهت حفظ حقوق بیمار از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با تاکید به سال گذشته چند برنامه مهم و حیاتی توسط بیمه سلامت به خوبی پیش رفت عنوان کرد: در این راستا تمام افراد فاقد پوشش بیمهای زیر پوشش بیمه همگانی سلامت قرار گرفتند به طوری که با نگاه مثبت سازمان بیمه سلامت صدور بیمه و تمدید آن بدون دهکبندی و به صورت رایگان انجام شد و تمام افرادی که زیر پوشش هیچ نوع بیمهای نبودند، بیمه شدند.
افراد فاقد پوشش بیمهای نسبت به بیمه سلامت خود اقدام کنند
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز این امکان وجود دارد که هماستانیهای فاقد پوشش بیمهای نسبت به بیمه سلامت خود اقدام کنند و از خدمات لازم برخوردار شوند گفت: بیمه سلامت برای سه دهک اول رایگان است و بعد از ارزیابی وسع هیچ هزینهای از سوی آنها برای پوشش بیمهای آنها پرداخت نخواهد شد و دهکهای دیگر بعد از ثبت نام و آزمون وسع بر مبنای دهکی که در آن قرار میگیرند، باید حق بیمه بپردازند.
نیاستی با بیان اینکه حق بیمه یک ساله دهک دهم یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان است گفت: طبق آییننامه هیات دولت هزینههای پرداختی در دهکهای پایین ناچیز است؛ یعنی دهک چهار فقط ۱۰ درصد از این مبلغ را به عنوان حق بیمه پرداخت میکنند و دهک پنج و شش ۲۰ و ۳۰ درصد، دهک هفت و هشت ۴۰ و ۵۰ درصد، دهک ۹، ۸۰ ودرصد و دهک ۱۰، صد درصد این هزینه را باید پرداخت کنند.
۶۰ درصد جمعیت همدان زیرپوشش بیمه سلامت
وی با اشاره به اینکه از مجموع جمعیت استان همدان یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۸۳ نفر زیر پوشش بیمه سلامت هستند که ۶۰درصد کل جمعیت را شامل می شود گفت: این افراد از طریق چند صندوق زیر پوشش قرار گرفتند که بیمهشدگان صندوق روستاییان ۶۵۰ هزار نفر هستند.
مدیرکل بیمه سلامت همدان بیمهشدگان صندوق کارکنان دولت بیمه سلامت استان را ۱۱۹ هزار و ۲۵۷ نفر عنوان کرد و گفت: در صندوق سایر اقشار نیز ۷۰ هزار و ۸۵ نفر و صندوق بیمه ایرانیان و سلامت همگانی ۲۰۷ هزار و ۱۲۶ نفر عضویت دارند.
وی با تاکید به اینکه در حال حاضر در استان همدان فردی فاقد بیمه درمانی نیست چراکه سال گذشته سازمان بیمه سلامت افراد فاقد بیمه را به صورت رایگان زیرپوشش قرار داد خاطرنشان کرد: همچنان فرصت خوبی برای پوشش بیمه فراگیر فراهم است و دهکهای ۴ تا ۱۰ درآمدی میتوانند با ثبت درخواست در سامانه بیمه سلامت ایرانیان و یا دفاتر پیشخوان خدمات دولت تقاضای آزمون وسع کنند تا شرایط بیمه آنها فراهم شود.
نیاستی با اشاره به اینکه افراد اگر اعتراضی هم بر دهک خود داشتند میتوانند با مراجعه به سایت سازمان هدفمندسازی آن را ثبت کنندو رسیدگی شود، در ادامه به دومین طرح اجرایی بیمه سلامت در سال گذشته اشاره داشت و افزود: خوشبختانه طرح دارویار با موفقیت برگزار شد که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت بوده است.
وی با تاکید به اینکه بر مبنای اجرای خوب سامانههای نرمافزاری، طرح «دارویار» در استان همدان اجرای مطلوبی داشته است گفت: در این طرح آنچه مهم بوده آن که هیچگونه افزایش هزینه به بیمار تحمیل نشود که اتفاقا با فراهم شدن زیرساختها و نظارتهای بیمه سلامت این مهم محقق شده است.
مدیرکل بیمه سلامت همدان از همراهی انجمن داروسازان استان همدان در اجرای طرح دارویار قدردانی کرد و افزود: بیمه سلامت اقدام خوبی انجام داده و تسویه حساب دارویی در کمترین زمان انجام و مطالبات در مدت کمتر از ۷۲ ساعت به حساب داروسازان واریز میشود که این باعث رضایتمندی و دلگرمی انجمن شده و ادامه روند طرح نیز به خوبی پیش رفته که حتی شاهد ابراز خرسندی مسئولان استان هم بودیم.
وی با اشاره به اینکه با طرح دارویار خوشبختانه تخلف قیمت دارویی نیز صفر شده است که بخشی از کار به نظارتها برمیگردد عنوان کرد: همدان در حال حاضر جزو استانهایی است که نسخهنویسی و نسخه پیچی الکترونیک را به طور کامل اجرایی میکند.
نیاستی کاهش مصرف خودسرانه دارو، کاهش تجویز بیش از حد دارو و کاهش قاچاق دارو را با اجرای طرح دارویار مهم برشمرد و گفت: مقطعی هم که با کاهش عرضه دارو مواجه بودیم، ارتباطی به سازمانهای بیمه نداشت و ما همواره توانستیم هزینههای لازم را تامین کنیم تا طرح به خوبی پیش برود.
وی با اشاره به حمایت مالی و پوشش خدمات درمانی و تشخیصی از زوجین نابارور گفت: در راستای جوانی جوانی جمعیت، بیمه سلامت تکلیف پوشش ۹۰ درصد خدمات درمانی، تشخیصی و دارویی را داشت که خوشبختانه به طور کامل اجرایی شده است.
۷۱۲ زوج نابارور از خدمات بیمه سلامت برخوردار شدند
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر بیمههای پایه ۹۰ درصد هزینههای تشخیصی و درمانی زوجین نابارور را در بیمارستانها پرداخت میکنند افزود: سال گذشته ۷۱۲ زوج نابارور از خدمات بیمه سلامت برخوردار شدند که تا پایان اسفندماه مبلغی حدود یکمیلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب مراکز درمانی واریز شده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد هزینه خدمات نیز در بخش خصوصی برای زوجین نابارور رایگان است بیان کرد: دو اقدام بسیار خوب هم در حوزه زوجین نابارور اجرایی شده که یکی کاهش محدودیت یک بار درمان است که در حال حاضر هیچ گونه سقف درمانی نداریم و دیگری سقف سنی خدمات نیز برداشته درحالی که قبلا ۴۵ سال بالاتر را شامل نمیشد.
نیاستی با اشاره به خدمات بیمه سلامت به بیماران خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: قانون ۱۴۰۱، بیمه سلامت را مکلف کرد که نسبت به هزینههای مازاد بیمه پایه و تکمیلی در گام نخست تا سقف ۵۰ میلیون تومان و در گام دوم تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به بیماران بلاعوض پرداخت کند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته تقریبا ۱۴ میلیارد تومان در قالب خسارت و خارج از ضوابط مستقیما به حساب بیماران صعبالعلاج و خاص استان واریز شد عنوان کرد: در این سال ۵۵۷ بیمار صعب العلاج و خاص حمایت شدند و مبالغ در قالب خسارت به حساب آنها واریز شد.
بیماران صعبالعلاج جامانده از حمایت هر چه سریعتر اسناد خود را ارائه کنند
مدیرکل بیمه سلامت همدان با تاکید به اینکه سال گذشته در مجموع ۱۳۰ میلیارد تومان عملکرد مالی برای بیماران خاص و صعبالعلاج داشتیم گفت: بیماران جامانده طی دو هفته آینده حتما اسناد هزینههایی که سال گذشته از جیب داشتند را به بیمه سلامت ارائه دهند تا مبالغ حمایتی به حساب آنها نیز واریز شود.
وی با بیان اینکه پیگیر هستیم برای بیمارانی که هزینههای زیادی داشتند، ۵۰ میلیون تومان بعدی نیز به حساب آنها واریز شود خاطرنشان کرد: بیمه سلامت در حال حاضر ۲ هزار و ۱۹۵ بیمار خاص را حمایت میکند که بیشترین این بیماران مبتلا به« ام اس» با تعداد یکهزار و ۲۸۷ نفر هستند.
نیاستی با اشاره به حمایت از ۷۳ بیمار تلاسمی، ۱۶۵ بیمار هموفیلی و ۴۰۰ بیمار دیالیزی خاطرنشان کرد: باید در راستای پیشگیری از بیماری کلیه تلاش کرد چراکه با روشهای ساده میتوان جلوی بروز و پیشرفت این بیماری را گرفت. اگر ۱۰ درصد کلیه هم سالم بماند نیازی به دیالیز نخواهد بود.
وی با بیان اینکه بند ک تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ فرآیند تمدید یا صدور پروانههای شاغلان حوزه پزشکی را منوط به عقد قرارداد با سازمانهای بیمهگر پایه نموده است افزود: طبق این قانون امروز به طور صد درصد با آزمایشگاهها، داروخانهها و بیمارستانهای تشخیصی استان قرارداد منعقد شده است.
جذب نیرو در بیمه سلامت همدان تا پایان امسال
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه سال گذشته اتفاق مهمی افتاد و با بیمارستان خصوصی بوعلی نیز وارد عقد قرارداد شدیم که امروز رضایتمندی خوبی از سوی بیماران فراهم شده است گفت: با مراکز جراحی محدود نیز از ۲۰ شهریور سال گذشته قرارداد منعقد شده در حال حاضر تعداد محدودی از این مراکز باقی ماندهاندتا قانون به طور کامل در همدان اجرایی شود.
وی به انعقاد قرارداد بیمه سلامت با مراکز مامایی، توابخشی و فیزیوتراپی اشاره کرد و افزود: در این راستا سال گذشته ۹۰۵ مرکز با بیمه سلامت قرارداد منعقد کردند و یا قرارداد آنها تمدید شد.
نیاستی با اشاره به اینکه سال گذشته تعداد دفاتر پیشخوان از ۲۶ مرکز به ۳۰ مرکز رسید تا خدمات بهتری ارائه شود ادامه داد: سامانههای خوبی برای ارائه خدمات غیرحضوری راهاندازی شده که میتوان به ۱۶۶۶ اشاره کرد. این سامانه به صورت شبانهروزی آماده خدمات غیرحضوری است.
وی به کد دستوری #۱۶۶۶* نیز اشاره کرد که با وارد کردن کد ملی اطلاعاتی در زمینه تمدید بیمه و زیر پوشش بیمه بودن افراد و... میدهد گفت: سامانه الکترونیک شهروندی بیمه سلامت نیز از دیگر راههای ارتباطی است و افراد میتوانند مراجعاتی را به آن داشته باشند و اطلاعاتی کسب کنند.
مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه دفاتر پیشخوان، ادارات بیمه سلامت و میز خدمت اداره کل آماده ارائه خدمات به مردم همدان است خاطرنشان کرد: با رایزنیهایی که داشتیم تا پایان امسال جذب نیرو را در برنامه داریم و همچنین برای نخستین بار نیز بیمه سلامت میتواند نیروهای طرحی را از برخی رشتهها جذب کند.
پایان پیام/۸۹۰۲۶/