طرز پخت سنتی‌ترین غذای مردم ارمنستان

فرارو دوشنبه 01 خرداد 1402 - 16:15
طرز پخت دلمه ارمنی به دلمه ایرانی شباهت‌های زیادی دارد. بیشتر تفاوت‌هایش در انتخاب سبزی دلمه است. در ارمنستان طعم تره، جعفری، شوید، پیازچه، گشنیز، ترخون و مرزه حتما باید محسوس باشد.

دلمه برگ مو یکی از سنتی‌ترین غذا‌های ارمنستان است که اصولا در شب ژانویه و میهمانی‌های رسمی سرو می‌شود. در بیشتر اوقات همراه با دلمه، سبزی‌پلو با ماهی شیر یا قزل‌آلا هم سرو می‌شود.

طرز پخت دلمه ارمنی به دلمه ایرانی شباهت‌های زیادی دارد. بیشتر تفاوت‌هایش در انتخاب سبزی دلمه است. در ارمنستان طعم تره، جعفری، شوید، پیازچه، گشنیز، ترخون و مرزه حتما باید محسوس باشد. همچنین در اکثر اوقات از لپه استفاده نمی‌شود و این در صورتی است که ایرانی‌ها اصولا از لپه استفاده می‌کنند.

- برای پخت این دلمه گوشت چرخ کرده را همراه با سبزی‌های خرد شده، برنج خام، رب گوجه‌فرنگی، نمک و همچنین ادویه‌جات مخلوط می‌کنیم. سپس پیاز رنده شده را به مواد اضافه کرده و داخل برگ مو می‌پیچیم. دلمه‌های آماده شده را در قابلمه گذاشته روی آن آب ریخته و بشقابی چینی را روی دلمه‌ها می‌گذاریم تا دلمه‌ها وا نروند. یادتان باشد این غذا با شعله کم پخته می‌شود.

- پس از پخت دلمه‌ها آن‌ها را در ظرف تزیین می‌کنیم و سر میز می‌آوریم. توجه داشته باشید ارمنی‌ها روی تزیین غذا بسیار حساس هستند. اگر مهمان ارمنی دارید بیشترین تلاشتان را برای تزیین غذا و میز کنید.

مواد لازم

  • ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • یک کیلوگرم برگ مو
  • ۵۰۰ گرم سبزی دلمه
  • یک فنجان برنج
  • ۳ ق غ روغن
  • ۲ ق غ رب گوجه‌فرنگی
  • یک عدد پیاز (رنده شده)
  • یک ادویه‌جات به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

منبع: همشهری آنلاین

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.