مشخص شدن علت سقوط بوئینگ در اندونزی

صدا و سیما چهارشنبه 22 بهمن 1399 - 18:03
محققان می‌گویند: "اختلال" در کنترل کننده‌های اتوماتیک علت سقوط بوده است.

  ­به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از جاوا؛ بر اساس گزارش مقدماتی محتاطانه در مورد دلایل سقوط هواپیمای بوئینگ که محققان روز چهارشنبه منتشر کردند، "اختلال" در کنترل کننده‌های اتوماتیک automanettes هواپیمای بوئینگ شرکت سراویجایا ایر که ماه گذشته در سواحل اندونزی سقوط کرد، کشف شد.
این هواپیما با ۶۲ سرنشین نهم ژانویه در کمتر از یک دقیقه ۳۰۰۰ متر سقوط کرد و در دریای جاوا ناپدید شد.
نورکاحیو اوتومو، محقق آژانس امنیت حمل و نقل اندونزی، در یک جلسه مطبوعاتی گفت: "این دو کنترل کننده اتوماتیک اختلا‌هایی نشان دادند" و در روز‌های قبل از سانحه بار‌ها تعمیر شده اند.
کنترل کننده‌های خودکار یک سیستم مکمل برای خلبان اتوماتیک است که برای کنترل خودکار رانش هواپیما و در نتیجه سرعت آن استفاده می‌شود. این سامانه در صورت بروز مشکل توسط خلبان غیرفعال می‌شوند.

این مسئول گفت: "کنترل کننده خودکار سمت چپ خیلی عقب بود در حالی که سمت راست به هیچ وجه تکان نمی‌خورد، گیر کرده بود. اما علت این ناهنجاری چیست؟ هنوز نمی‌توانیم نتیجه بگیریم. "
اسناد و مدارک نگهداری هواپیما نشان می‌دهد که کنترل کننده‌های خودکار معیوب گزارش شده و دو بار در ژانویه قبل از سقوط تعمیر شده اند.
این هواپیمای ۲۶ ساله که پیش از این توسط شرکت‌های آمریکایی کانتینانتال ایرلاینز و یونایتد ایرلاینز اداره می‌شد، چهار دقیقه پس از پرواز از جاکارتا در آب سقوط کرد.
پیش از این آژانس اعلام کرده بود که خدمه قبل از سقوط هشدار صادر نکرده و یا از لحاظ فنی گزارش نکرده اند و هواپیما هنگام غوطه ور شدن در آب احتمالاً سالم بوده است.
منطقه نسبتاً محدودی که در آن آوار هواپیما یافت شده و اطلاعات یکی از جعبه‌های سیاه نشان می‌دهد که رئاکتور‌ها در زمان برخورد هنوز کار می‌کردند.
جستجو برای یافتن جعبه سیاه دیگر، ضبط کننده صدای کابین خلبان، ادامه دارد.
این آژانس ارتباطات با کنترل کننده‌های ترافیک هوایی را عادی توصیف کرد، تا اینکه هواپیما به طور قابل توجهی از مسیر خود منحرف شد.
خدمه وکاپیتان باتجربه این پرواز به سوالات مکرر برج کنترل پاسخ ندادند.
مقامات ابتدا اعلام کردند پرواز هواپیما به دلیل رعد و برق شدید به تأخیر افتاده است، اما هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که عامل اصلی سقوط شرایط آب و هوایی باشد.
تیمی از آژانس ایمنی حمل و نقل آمریکا (NTSB) به همراه نمایندگانی از بوئینگ و تنظیم کننده مقررات حمل و نقل هوایی آمریکا (FAA) در این تحقیقات شرکت دارند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.