فرزاد مخلصالائمه ۱۰ خرداد در همایش نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی اظهار کرد: نهضت احیای نان کامل و بهره مندی از مواهب طبیعی به ویژه نان به عنوان قوت غالب مردم، سال ها آرزو و مطالبه بزرگان این عرصه و علاقه مندان به سبک صحیح تغذیه در کشور بوده که در این خصوص با یکسال تلاش و کار جمعی گام اصلی و نخست در این نهضت برداشته شده و استان مرکزی پیشرو در این حوزه است.
وی افزود: پیشنهاد می شود نمایندگان مجلس در قانون برنامه هفتم توسعه این موضوع را به عنوان مطالبه و نیازمندی درج کنند تا شیوه تولید آرد و نان در سطح کشور اصلاح شود.
استاندار مرکزی تصریح کرد: با اقدامات صورت گرفته بهترین نانوایی های استان به این طرح متصل شده اند و مردم نیز استقبال خوبی از این محصول داشته اند. خبازانی که قصد اتصال به طرح را دارند باید تمام استاندارد های لازم را رعایت کنند و امیدواریم بتوان این مهم را در سطح کشور فراگیر کرد که در این خصوص با استانداران مختلف جلساتی برگزار شده است.
وی تاکید کرد: کارخانه های تولید آرد کامل در کشور کم هستند و تنها کارخانه استان مرکزی در شهرستان آشتیان کفاف نیازها به این نوع آرد را نمی دهد لذا در کنار فرهنگ سازی برای مردم باید اقدامی در راستای تغییر تجهیزات کارخانه های تولید آرد کرد و قدمی مثبت در این راستا برداشته شود.
غلامرضا ملکی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز گفت: این نهضت حدود یکسال است که در استان با عضویت ۲۰ نهاد کار خود را آغاز کرده و اقدامات مفیدی نیز در این راستا صورت گرفته است.
وی افزود: ایجاد زیرساخت و بسترهای لازم برای توسعه تولید آرد کامل و افزایش خبازی های تولیدکننده نان کامل، رفع موانع قانونی و تدوین دستورالعمل برای توسعه نان کامل، ترویج و فرهنگ سازی استفاده از نان کامل، آموزش واحدهای تولید کننده و توسعه این مهم در سایر استان ها از اهداف راه اندازی این نهضت است.
ملکی تاکید کرد: در سطح استان مرکزی ۲۵ سیلوی ذخیره سازی گندم با ظرفیت ۷۵۰ هزار تن و ۱۱ کارخانه آرد با تولید ماهانه ۷۰ هزار تن گندم وجود دارد و ۱۶۰۰ نانوایی پخت نان را برای مردم انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۷۶ واحد در سطح استان نان کامل تولید می کنند که در روزهای آینده این تعداد به ۱۰۰ واحد خواهد رسید. رونمایی از پوستر نهضت احیای نان کامل یکی از اقدامات شاخص در این رابطه بوده است.
انتهای پیام