شهردار پایتخت در نشست با اصحاب رسانه، درباره عملکرد کمیسیون ماده پنج و وضعیت مسکن توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، شهردار پایتخت در این نشست گفت: خشنود و خرسندیم که بتوانیم یک رویه جدید را شروع کنیم که به صورت تخصصی جلساتی بگذاریم مثلا امروز در باره حوزه شهرسازی و دفعات بعد درباره حوزههای مختلف مسائل را مطرح میکنیم تا یک باب جدید برای گفتگو و دریافت درست اتفاقات پیرامون شهر باشد.
زاکانی با بیان اینکه ما امروز شرایطی را پشت سر میگذاریم که بر اساس آمار در سال ۱۳۹۹ اجاره نشینی از ۱۲ درصد به ۳۸ درصد رسیده است، اظهار کرد: در تهران این آمار ۴۳ درصد بوده و امسال بیش از این است و پس از تهران، شهر کرج با ۴۱ درصد قرار دارد.
شهردار تهران با بیان اینکه اجاره سرسام آور بالا رفته و اجاره به آرزو تبدیل شده و خرید مسکن نیز فراتر از آرزو و به نوعی دل نگرانی مردم است، یادآور شد: بدترین وضعیت ما مربوط به دولت گذشته است؛ اگر بخواهیم ادوار گذشته بعد از جنگ را مرور کنیم، در دوره سازندگی با توجه به اینکه تورم سالانه ۲۲ درصد بوده قیمت مسکن ۳.۹ برابر شده و یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی به بازار عرضه شده است.
وی همچنین تصریح کرد: این آمار مربوط به سال ۷۰ تا ۷۴ است و در دوره اصلاحات تورم ۱۹ درصد بوده و طی هشت سال قیمت مسکن ۳.۷ برابر رشد کرده و دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی عرضه شده و ۳۱۶ درصد رشد قیمت را از ابتدا تا انتهای دوره شاهد هستیم.
زاکانی با بیان اینکه از ۸۴ تا ۹۱ تعداد دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد تحویل داده شده است، گفت: تورم در این مدت ۲۵ درصد و رشد قیمت چهار برابر بوده و در دولت تدبیر و امید تورم ۳۳ درصد و قیمت مسکن هشت برابر شده است که ۶۹۰ درصد رشد قیمتی را شاهد بوده ایم.
شهردار تهران ادامه داد: در دولت اخیر نیز ۷۰ درصد رشد قیمت مسکن داشتیم که علت آن ادامه مسیر گذشته یعنی دپو و استمرار رکود است. برای چنین موضوعی مدیریت شهری یک پایه اساسی آن است و باید تصمیم گیری میکردیم که آیا تهران را مثل پیشینیان به ویژه دوره قبلی گران اداره کنیم یا به سمت ارزان کردن ببریم و اینکه نگاه ما این باشد شهر را ارزان و زیست پذیر کنیم که با این شرایط مردم سود ببرند.
ایجاد رفاه برای مردم برای ما موضوعیت دارد
شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه ایجاد رفاه برای مردم برای ما موضوعیت دارد، گفت: مردم در نگاه عناصر انقلابی جایگاه رفیعی دارند و نمیتوان آنها را مورد آزار قرار داد؛ شاید بیشترین چیزی که در سبد خانوار اهمیت دارد مسکن است. این در حالی است که اجاره در سالهای اخیر به شکل سرسام آوری افزایش یافته و مهاجرت معکوس از تهران رقم خورده است. سیاست گران سازی اگر سیاست مطلوبی بود و موفق به اجرای آن شدند فقط باعث شد مردم به شهرستانهای اطراف رانده شوند.
وی افزود: طبق آمار کرج، بیشترین مهاجرت را دارد و بیشترین مهاجرت به شهرستان کرج از تهران بوده و نشان میدهد که سیاست گران سازی موفق شده است، اما ما شکست این سیاست را در پیش گرفته ایم و میخواهیم سالانه ۱۸۰ هزار واحد مسکونی بسازیم و جبران مافات کنیم.
سالانه باید ۲۰ هزار فقره پروانه صادر شود تا شهر در مسیر فرسودگی قرار نگیرد
زاکانی در ادامه به مسیر نوسازی شهر تهران اشاره کرد و گفت: اگر عمر مفید ساختمان ۵۰ سال باشد باید سالانه حداقل دو درصد از این قطعات نوسازی شوند تا تهران دچار فرسودگی نشود؛ به عبارتی سالانه باید ۲۰ هزار فقره پروانه صادر کنیم تا مسیر نوسازی شهر را دقیق دنبال کنیم.
شهردار تهران با اعلام اینکه از سال ۹۱ شاهد سقوط صدور پروانه هستیم و حداقل آن به سال ۱۴۰۰ رسیده است، یادآور شد: ما در سال ۱۴۰۱ توانستیم ۱۰ هزار و ۴۰۰فقره پروانه صادر کنیم و مسیر سقوط شکسته شد.
در دوره قبل مدیریت شهری نه تنها شهر فرسوده شد بلکه به فکر جان مردم هم نبودند
وی بیان کرد: تهران ۴ مخاطره جدی دارد و از جمله آن گسلهای فعال و ۱۲ هزار بافت ناپایدار است، اما گذشتگان نه تنها به فکر زندگی مردم شهر نبودند بلکه در این مسأله جان مردم را هم در نظر نگرفتند و مسیر فرسودگی شهر را دنبال کردند، ما در سال ۱۴۰۱ توانستیم این مسیر را عوض کنیم.
زاکانی با بیان اینکه ساخت و ساز بافت فرسوده ۶۸ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: در ۵ طبقه و بیشتر ۱۷ هزار و ۴۶ مورد در سال ۹۱ داشتیم، سال ۹۵ حدود ۷۰ هزارو ۵۷۱ و سال ۹۶ حدود ۹هزارو ۴۶۶ و سال ۹۷ حدود ۱۰هزارو ۲۵۱ و سال ۹۸ حدود ۸هزارو ۴۵۱ و سال ۹۹ حدود ۶هزارو ۷۸۶ و زمان ما ۸هزارو ۳۷۷ پرونده شد و عدد ما مانند سال ۹۸ است.
شهردار تهران گفت: در بحث متراژ زیربنا سال ۹۵ حدود ۱۵میلیون و سال ۹۶، ۱۸ میلیون و سال ۹۷ حدود ۱۵ میلیون و سال ۹۸ حدود ۱۷ میلیون و سال ۹۹ حدود ۱۴ میلیون و سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲ میلیون و ۸۰۰ و سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ میلیون و ۹۰۰ بوده است.
زاکانی همچنین در ادامه درباره تفاهمنامههای شهرداری عنوان کرد: درباره ساصد ۱۱ هکتار آن بر اساس تفاهم برای شهرداری است که برای فضای سبز از آن استفاده میکنیم و روی قاعده کار میکنیم. جایی ممکن است دولت هم مساعدت و کمک بخواهد ما با افتخار کمک میکنیم و لذا اگر بخشی از دولت در مصوبات کمک بخواهد کمک میکنیم. در این دوره ۲۲ مصوبه برای دولت داشتیم، اما قاعده و متر ما معلوم است و آن چیزی که به حال شهر مناسب است را توجه میکنیم. اگر بر اساس روال قبل بود ۱۰۰ سال پادگان جی به نتیجه نمیرسید.
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.