یک چهارم انگلیسی ها، کووید را توطئه می‌دانند

صدا و سیما سه شنبه 23 خرداد 1402 - 16:48
براساس نتایج یک نظرسنجی در انگلیس، یک چهارم از مردم این کشور معتقدند همه گیری ویروس کرونا، احتمالا یا قطعا یک حقه بوده است.

یک چهارم انگلیسی ها، کووید را توطئه می‌دانندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، براساس نتایج نظرسنجی موسسه ساوانتا (Savanta) که به سفارش دانشگاه کینگز کالج لندن و بی بی سی انجام شد، میلیون‌ها نفر در انگلیس، به تئوری توطئه معتقدند.

براساس گزارش نظرسنجی اخیر در انگلیس، یک سوم از جمعیت این کشور می‌گویند بحران گرانی‌ها در این کشور، توطئه دولت به منظور کنترل عمومی بوده است و یک سوم از مردم نیز معتقدند "شهر‌های ۱۵ دقیقه ای"، نیرنگ دولت انگلیس است تا مردم را در محلات زیر نظر بگیرد و ساکنان را از خروج از محله، باز دارد.

براساس این طرح، طراحان شهری معتقدند همه نیاز‌های یک فرد در شهر، مثلا خرید، آموزش، اشتغال، سرگرمی و ورزش، باید در فاصله ۱۵ دقیقه‌ای از منزل مردم، با پیاده روی یا دوچرخه سواری باشد. براساس این نظرسنجی، همچنین براساس "فرضیه جا به جایی بزرگ"، دولت انگلیس در نظر دارد با افزایش شمار مهاجران غیرسفیدپوست، شمار سفیدپوستان انگلیسی را کم کند.

اعلام شد نظرسنجی اخیر به منظور آگاهی از نظر مردم این کشور پس از آغاز همه گیری کووید و جان باختن بیش از ۲۲۷ هزار نفر از جمعیت این کشور و در ماه آوریل امسال انجام شده است.

روزنامه گاردین در این باره نوشت بخشی از اعتقادات مردم انگلیس، از شبکه‌های اجتماعی – اغلب یوتیوب و فیس بوک – شکل می‌گیرد و شماری از تارنما‌های ویژه فرضیه‌های توطئه، همچون وایر قرن بیست و یکم (۲۱st Century Wire)، لایت (The Light) و اکسپوز اند بریتبارت (The Exposé and Breitbart) بر این فرضیه‌ها می‌دمند که این مورد آخر را استیو بنون (Steve Bannon)، مشاور پیشین دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا اداره می‌کرد. در گزارش نظرخواهی جدید آمده است یک هفتم از مردم انگلیس، معادل حدود ۶ میلیون نفر، می‌گویند خشونت مردمی در برابر شماری از فرضیه‌های توطئه، منصفانه است.

بررسی کنندگان شمار افراد معتقد به فرضیه‌های توطئه در انگلیس می‌گویند شماری از یافته‌های این بررسی، "تکان دهنده" است مثلا حدود ۴ میلیون فرد بالغ، این فرضیه‌ها را جدی نمی‌دانند. این روزنامه از قول پروفسور بابی دافی (Bobby Duffy)، مدیر موسسه سیاست (Policy Institute) در دانشگاه کینگز کالج نوشت تظاهرات، حق مردم در دموکراسی است و مردم می‌توانند نگرانی قانونی خود را به نیت دولت از سیاست‌ها و اقداماتش، ابراز کنند، اما این که یک هفتم از مردم در انگلیس می‌گویند خشونت، در مخالفت با تصمیم‌های دولت مثلا با طرح ارز‌های دیجیتال یا "شهر‌های ۱۵ دقیقه ای" قابل قبول است، شگفت آور است.

کارشناسان در انگلیس می‌گویند فرضیه‌های توطئه، معمولا از مشکلات واقعی در جهان و اضطراب مردم بر می‌خیزند. مثلا بحران گرانی هزینه‌های زندگی و افزایش تورم که مردم کشور‌ها را مستاصل می‌سازد، ممکن است زمینه را برای بروز یک فرضیه فراهم سازد که بر اساس آن، بخش قدرتمندی از جامعه، در نظر دارد قشر‌هایی از مردم را عمدا فقیر سازد. براساس این نظر، مثلا "حقه دی اکسید کربن در آب و هوا"، به این منظور اجرا می‌شود تا بانکداران، مسیر درست مبارزه با تغییرات آب و هوایی را به منظور "کنترل پول در دست گیرند تا مردم را کاملا برده خود سازند.

دکتر راد داکومب (Rod Dacombe)، استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه کینگز کالج لندن می‌گوید برای شماری از مردم، فرضیه‌های توطئه، راهی برای فهم آنان از وقایع جهان است.

۱۹ درصد از مردم انگلیس می‌گویند دولت این کشور در سال ۲۰۰۵ در حملات تروریستی به قطار‌ها و اتوبوس‌های لندن دست داشت تا حمایتش از جنگ در خاورمیانه را افزایش دهد. همچنین ۱۸ درصد از مردم می‌گویند بمبگذاری در یک سالن برگزاری موسیقی در شهر منچستر، هیچ کشته یا زخمی نداشت و شماری از "هنرپیشگان بحران ها"، نقش کشته یا زخمی را بازی کردند.

روزنامه گاردین نوشت براساس نتایج نظرسنجی جدید در انگلیس، ۳۰ درصد از جمعیت بالغ در انگلیس معتقدند "بازنشانی بزرگ" (Great Reset) که مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد کرد، یک توطئه است تا یک دولت مستبد جهانی را بر مردم کره زمین مسلط سازد. همچنین حدود ۸ تا ۱۰ میلیون فرد بالغ انگلیسی معتقدند علیه ارز‌های الکترونیکی بانک مرکزی انگلیس، برنامه واکسیناسیون و "شهر‌های ۱۵ دقیقه ای" اعتراض خواهند کرد که نشانگر "دولت مخفی" نظامی، اطلاعاتی و اداری این کشور است که محرمانه در صدد است تا سیاست‌های دولت انگلیس را دستکاری کند. در این نظرسنجی، مردان انگلیسی، دو برابر زنان این کشور گفته اند علیه سیاست‌های دولتشان، دست به اقدام مستقیم خواهند زد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.