ضرورت اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست سد امیرکبیر

صدا و سیما دوشنبه 29 خرداد 1402 - 21:35
مسئولان سازمان منابع طبیعی استان البرز می‌گویند، در سیل اخیر در مناطقی که آبخیزداری انجام شده، گل و لای و سنگ‌های حجیم به جاده جالوس و مخزن سد امیر کبیر وارد نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در سیلابی که در ۱۸ خرداد در جاده چالوس بر اثر بارندگی‌های بهاری رخ داد سنگ و روسبات همراه سیلاب به مسدود شدن دو تونل، تخریب ۲۰۰ متر جاده و قطع آب در برخی مناطق استان تهران و البرزشد در حالیکه به گفته مسئولان سازمان منابع طبیعی با اجرای کامل عملیات آبخیزداری در این منطقه، ۷۰ درصد خسارت‌ها کاهش می‌یابد.
در حال حاضر عملیات آبخیزداری فقط در ۳۸ درصد حوزه‌های آبخیز جاده چالوس اجرا شده است سیلاب و رسوبات همراه آن در سیل اخیر که از بالادست سد امیر کبیر آمد دریچه‌های سد را مسدود و مانع انتقال آب به سمت رودذخانه کرج شد.
شهبازی معاون آبخیزداری منابع طبیعی البرز می‌گوید مساحت حوزه آبخیز جاده چالوس ۱۰۷ هزار هکتار است که در ۴۰ هزار هکتار آن عملیات بخیزداری انجام شده و نزدیک به ۷۰ هزار هکتار نیازمند اجرای عملیات آبخیزداری است.
بر اساس این گزارش، در سرشاخه‌های آبخیزی که علمیات آبخیزداری انجام شده، رسوبات کنترل و سازه‌ها مانع از ورود آن‌ها به سد امیر کبیر شده است.
الیاسی رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک البرز می‌گوید یکی از سازه‌های آبخیزداری که احداث شده حدود ۲۰ هزار متر مکعب رسوب را در سیلاب اخیر کنترل کرد و اگر این سازه‌ها نبودند حدود ۵۰ هزاتر متر مکعب مخزن سد را رسوبات پر می‌کردند.
در حوزه‌های آبخیز سد امیر کبیر حدود یک سوم عملیات آبخیزداری انجام شده است.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.